piekarniku nagrzanym do 190℃. Zapiekanka może wyjść dosyć płynna, jeśli w passacie było sporo wody. W niczym to nie przeszkadza - można ją wtedy ze smakiem zjeść z brązowym ryżem ;) Smacznego
Prosto z KotłaDoprowadzamy do wrzenia. 9. Całość dusimy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, czyli do czasu, aż warzywa będą miękkie. Leczo można podawać z makaronem lub ryżem, ale równie dobrze można je jeść bez dodatków :) Smacznego
Prosto z KotłaDodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. 8. Pdgrzewamy przez 2-3 minuty i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, cukrem, papryką i chilli. 9. Podajemy z białym ryżem. Danie można na wierzchu udekorować listkiem bazylii lub kolendry oraz dodać kleks kwaśnej śmietany. Smacznego
Prosto z Kotłazależności od preferencji można zagęścić bardziej lub mniej, dlatego w czasie wlewania mieszamy i kontrolujemy gęstość sosu. 13. Podgrzewamy, mieszając ok 1-2 minuty. Podajemy z białym lub brązowym ryżem, albo z makaronem chińskim sojowym, pszennym lub ryżowym. Danie po wierzchu można posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi i świeżą kolendrą. Smacznego
Prosto z Kotłapotrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 14. W szklance lub miseczce mieszamy mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami wody i zagęszczamy tym sos. 15. Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Podajemy z białym ryżem, a po wierzchu posypujemy startym żółtym serem. Smacznego
Prosto z Kotłaszklance lub misce rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z 4 łyżkami wody. 12. Zagęszczamy tym sos. 13. Wkładamy mięso z powrotem do garnka. Indyka w sosie można podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami. Świetnie będzie też pasował makaron ze szpinakiem i pieczarkami . Smacznego
Prosto z KotłaDoprawiamy solą do smaku. 13. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 2 łyżkami wody. 14. Zagęszczamy tym sos i podgrzewamy jeszcze przez 1-2 minuty. Curry podajemy z białym ryżem. Po wierzchu można posypać sezamem. UWAGA! Z tą ilością chili danie wyszło naprawdę bardzo ostre. Jeśli wolicie łagodniejsze smaki, zmniejszcie jego ilość. Zawsze moża dosypać więcej chili pod koniec gotowania
Prosto z Kotłapieczone w piekarniku u mnie w pikantnej, mocno przyprawionej wersji. Soczyste i mocno pomidorowe. Nieco lżejsza wersja bez dodatkowego tłuszczu i stania przy patelni czy garnku. Do podania z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Składniki Na klopsiki: 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 ząbki czosnku 1/4 papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu
Krylowa Kuchniaciężka bo zawiera tylko łyżkę majonezu, reszta to lekki jogurt grecki. W sałatce z powodzeniem można wykorzystać resztki niezjedzonego z obiadu pieczonego kurczaka. 200 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 5 średnich korniszonów 8 małych pieczonych udek (z kośćmi ważyły 500g) 1/2 słodkiej cebuli 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego sól
Krylowa Kuchniacoś zupełnie innego. Surowe tarte ziemniaki, prawdziwy domowy wędzony boczek i kapucha, to świetne połączenie, wszystko mocno doprawione pieprzem. Doskonała alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem mielonym i ryżem. Możemy je podać z sosem pomidorowym, grzybowym lub śmietanowym. Polecam wypróbować, przepis na te "inne" gołąbki. Dodatkowo oglądając program kulinarny odkryłam, że w wyciskarce wolnoobrotowej genialnie mieli się ziemniaki na właśnie
Krylowa Kuchniatłustej śmietany, no i nie trzeba zagęszczać go mąką, bo jest wystarczająco gęsty . Danie podałam z makaronem (a jakże, przecież je uwielbiam), ale równie dobrze będzie smakować z ryżem czy z ziemniaczanym puree. I jeszcze jedno, z chęcią danie zjedzą również dzieci, bo sos jest łagodny i delikatny (wypróbowane na własnym dzieciu:))) 2 piersi z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów
Krylowa Kuchniakoloru. Następnie zalać pomidorami z puszki i dusić pod przykryciem , aż kurczak będzie miękki. Do sosu dodać mleczko kokosowe, kurkumę i curry. Dusić jeszcze aż sos zgęstnieje. Podawać z ryżem, chlebkami naan lub kaszą bulgur. Smacznego
Krylowa Kuchniaocet balsamiczny i wsypujemy groszek bez zalewy, podlewamy szklanką wody. 6. Na koniec mąkę rozrabiamy mąkę w małej ilości wody i zagęszczamy sos. 7. Danie podajmy z ryżem lub makaronem. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilapotem można w porcjach zawekować (większa rodzina upora się z nim w dwa dni). Barszcz jest wegański, bez pszenicy – na kaszy pęczak jęczmiennej. Jeśli chcecie by był bezglutenowy użyjcie ryżu, kaszy jaglanej czy gryczanej. PRZEPIS NA KRYZYSOWY BARSZCZ UKRAIŃSKI Składniki na kryzysowy barszcz ukraiński: 2 duże cebule 6 łyżek oleju 5 średnich buraków 6 dużych ziemniaków 2 marchewki 3 ząbki
Dorota Smakujesoczewicę, 2 szkl. wody i gotujemy przez 30-40 minut. Gdy soczewica zrobi się miękka dodajemy mleko kokosowe, sól, pieprz, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Chwilę dusimy. Podajemy z ryżem lub samo. Mniam
MojaQchnia.pl