Ryż w saszetkach – 300g Truskawki – 500 g Śmietana 18% - 250 g Cukier – 4 łyżki Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Ryż ugotować w saszetkach w osolonej wodzie. Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem zmiksować(...)przez chwilkę, Powstałym sos polać po ryżu, udekorać truskawkami i miętą. Od razu podawać
Camilla w kuchnidrobną kostkę. Na głębokiej patelni ( lepiej się miesza niż w garnku ) rozgrzej olej, dodaj do niego masło a jak się rozpuści dodaj cebulę i czosnek, lekko przesmaż. Dodaj ryż wraz z winem, przesmaż(...)dodaj wodę oraz wieprzowinę, zamieszaj całość dodaj marchewkę z groszkiem i zamieszaj. Przykryj pokrywką ( żeby płyn za bardzo nie odparował ) – ale pamiętaj mieszaj co chwilę bo ryż lubi się przypalać. Na sam koniec dopraw pieprzem. Mnie przygotowanie całości zajęło ok. 45 minut. Spokojnie takie risotto możesz zabrać do pracy ! Smacznego ! Risotto
Kuchnia na wzgórzuPiekarnik nagrzewacie do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucacie klopsiki, brokuł i zalewacie sosem serowym, pieprzycie według uznania. Wkładacie do piekarnika na max 20 minut. W tym czasie gotujecie ryż (ok 200 g), tak jak lubicie. Szymon i Rafał robią risotto z czosnkiem i cebulą, podlane białym winem i garścią kopru dodaną na koniec. Wyjmujecie zapieczone klopsiki z piekarnika(...)podajecie z ryżem i ulubionym winem. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKprzecieru pomidorowego listek, ziele śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać marchewkę , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić
Moje domowe kucharzenie450g) mrożonego szpinaku w liściach cebula 2 ząbki czosnku jajko bułka tarta łyżka masła łyżka oleju sól i pieprz sos czosnkowy mały jogurt ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie : Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozmrozić szpinak : rozgrzać odrobinę oleju i masła, podsmażyć czosnek i cebulę, a następnie(...)użyłam jednej szklanki) i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki : ryż, szpinak, oba rodzaje serów i jajko. Dodać tyle bułki tartej do masy, by była zwarta i się nie rozpadała. Doprawić. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku
Kuchnia Elliełyżki MARYNATA 3: pieczarki 12 średnie, papryka czerwona 1 duża, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, tymianek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki DODATKI: ryż 1,5 szklanki, woda - ile potrzeba, kurkuma mielona 2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka z podanych składników przygotować marynaty: 1/ kiełbasę pokroić w grubsze talarki, boczek pokroić w 1/2 cm kawałki(...)godziny składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze, polać wymieszanymi resztkami marynaty na elektrycznym grillu grillować z 30-40 minut i co jakiś czas przewracać szaszłyki ryż ugotować w osolonej wodzie z kurkumą na "al dente", odcedzić na durszlaku - szaszłyki podać z ryżem ...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięRyż ugotować według opakowania. Cebulę posiekać i zeszklić dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Mięso mielone doprawić majerankiem, solą i pieprzem, dodać ryż,jajko i dobrze wymieszać. Górną część papryki obcinamy, czyścimy, nadziewamy mięsem, wkładamy do brytfanny. Dusić pod przykryciem podlewając bulionem z rozpuszczonym koncentratem. Dusić około 25-30 minut.- aż papryka
Garnkowe fanaberieangielskie 4 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, koperek suszony 2 baldachimy, pomidory 2 kg mocno dojrzałe, ząbki czosnku 8 sztuk, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ryż 2 woreczki, koperek 1 pęczek z podanych składników dobrze wyrobić masę na klopsiki, wodę zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, baldachimami suszonego kopru razem z łodyżkami, łyżką(...)lodów maczaną w wodzie formować klopsiki i wkładać do wrzątku, na średnim ogniu gotować z 10 minut i wyjąć klopsiki na talerz, następnie w tym wywarze ugotować woreczki ryżu na "al dente" i wyjąć na talerz mocno dojrzałe pomidory opłukać, pokroić je ze skórką na kawałki, dodać ząbki czosnku obrane i pałką blendera dokładnie zmiksować, wlać do wywaru zupy, dodać
W Mojej Kuchni Lubięcukinie 500 dag mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 100g sera feta 100g żółtego sera 20 czarnych oliwek pieprz, sól, tymianek, oregano, rozmaryn 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebule smażymy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oleju. Dodajemy mięso, smażymy, następnie przyprawiamy sola, pieprzem oraz ziołami według uznania(...)więcej ich dodamy tym bardziej intensywny będzie smak potrawy). Dodajemy pokruszony ser feta, smażymy do momentu aż ser się rozpuści i woda z niego odparuje. Do farszu dodajemy ugotowany ryż i 50g startego żółtego sera. Mieszamy. 3. Cukinie przekrawamy na pół. Z pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Każdą część cukinii napełniamy farszem, posypujemy pozostałym żółtym serem, na wierzch układamy
Szefowa kuchniKapustę umyć , wyciąć głąb. W garnku zagotować wodę , parzyć kapustę aż zmięknie . W garnku zagotować lekko osoloną wodę wrzucić woreczki z ryżem , gotować aż woreczek dobrze napęcznieje. Ugotowany ryż wyjąć z woreczka i przełożyć do dużej miski. W rondlu rozgrzać oliwę dodać mięso , vegetę i pieprz do smaku. Usmażyć . Pieczarki umyć , pokroić w kostkę lub pół talarki(...)wrzucić pokrojoną cebulę , chwilkę podsmażać następnie wrzucić pieczarki , przyprawić do smaku , sola i pieprzem. Gdy pieczarki zmiękną dodać je do usmażonego mięsa i wymieszać. Mięso z pieczarkami dodać do ryżu i dobrze wymieszać , przyprawić jeszcze do smaku według uznania. Z każdego liścia kapusty ściąć delikatnie grube łyko. Na każdy liść nakładać po 2 łyżki farszu , boczne boki liścia składamy
Sama słodycz i szczypta chilicebulkę z porem oraz połową marchwi. Następnie kroimy pierś w kostkę i na dużej głębokiej patelni ją podsmażamy soląc ją i pieprząc. Teraz do dużej patelni wsypujemy nasz ryż(...)mieszamy, aż będzie szklisty, na końcu dokładamy naszą cebulkę z marchewka. Kiedy ryz będzie juz szklisty dolewamy bulion, ale nie cały tak żeby nam chociaz w czesci przykrył ryż i mieszamy. Przykrywamy przykrywka, pamiętając o tym by często mieszać go! Pilnujemy też żeby kiedy ryz wchłonie wywar, żeby dolewać go systematycznie! Pod koniec gotowania, doprawiamy do smaku. Cały proces
Gotowanie...to proste !ostrej i słodkiej papryki pół łyżeczki cukru sól i pieprz łyżeczka mąki ziemniaczanej sos sojowy łyżka śmietany 18 % natka pietruszki sok z cytryny szklanka wody + 1/2 szklanki mleka + ryż lub kasza jaglana do podania Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, rozbić lekko tłuczkiem i pokroić w paseczki lub na kawałki. Zamarynować w sosie sojowym dodając odrobinę(...)zabielić i zagęścić - wymieszać energicznie w szklance kilka łyżek sosu ze śmietaną i mąką. Wymieszać z potrawą. Skropić sokiem z cytryny i posypać świeżą natką pietruszki. Curry podawać z ryżem, makaronem, a nawet kaszą
Kuchnia Elliepatelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać ryż, smażyć chwilę, aż zrobi się szklisty. Dodać dynię. Do bulionu dodać szafran. Wlać jedną chochlę bulionu. Mieszając poczekać, aż ryż wchłonie płyn. Powtarzać dolewanie bulionu, aż się skończy. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Dodać kukurydzę oraz pokrojone na kawałki listki szałwii. Wyłączyć gaz. Patelnię przykryć i odstawić
Moja Galeria Smakujajka oliwa do smażenia 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 2 łyżki papryki slodkiej mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyzeczki pieprzu 1łyżka płaska soli Wykonanie Krok 1 Ryż opłukać i ugotować . Rozkłócić jajko w miseczce, na talerzyk wsypać bułkę tartą . Umyte filety ryby moczyć w jajku potem w bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Krok(...)silnym ogniu , caly czas mieszając. Krok 3 . Do rondla wlać przecier pomidorowy, dodać płatki chili i sól . Dusić do chwili aż przecier zagotuje się . Krok 4 . Dodać ugotowany ryż , mieszać aż składniki dokładnie połączą się . Krok 5 . Pokroić rybę w kostkę i przełożyć do rondla . Na wolnym ogniu dusić jeszcze ok 5 minut cały czas mieszając. Dosmaczyć
Eli Gotowaniepopisu . Dzisiaj są placuszki z ryżu . Składnik 2 szklanki ugotowanego ryżu 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz olej do smażenia Wykonanie - Do miski włożyć ryż , wbić jajko, dodać jogurt . Zmiksować na masę . Nie musi być jednolita - Masę doprawić solą i pieprzem ( ostrożnie z solą ponieważ ryz był już solony przy gotowaniu
Eli Gotowanie