Chrupiące kąski z kurczaka pierwszy raz jadłam z jakieś 8 lat temu u teściowej. Były pyszne! Chrupiące, idealnie komponują się z sosem i smakują dużym i małym. Wychodzą nawet tym, którzy na codzień nie gotują i robi się je błyskawicznie a potem tylko siup do pieca i możemy na 45 min zająć się sobą Na długi czas zapomniałam zupełnie(...)niedzielnym obiedzie kąski robiły furorę. Idealne będą zarówno z ryżem, ziemniakami czy frytkami, w zależności na co macie ochotę. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to aby nie solić mięsa, gdyż użyte do panierki krakersy zawierają już sól. Możecie to danie nazywać jak Wam się podoba, kąskami z kurczaka, chrupiącym kurczakiem czy kurczakiem z KFC, bo właśnie w smaku tego
Mieszam w Garnkufiletem z kurczaka. Polecam i życzę smacznego. SKŁADNIKI NA 6 PORCJI: 2 filety z kurczaka pokrojone w kostkę ok 2 cm 1 marchew 1 łodyga selera naciowego 1/2 brokuła 1 /2 kalafiora 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 8 łyżek ryżu białego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki vegety 1 kostka rosołowa 4 liście laurowe 3 ziela angielakie(...)kostkę. Kalafiora myję i dzielę na różyczki. Brokuła myję i dzielę na różyczki. Dodaję do zupy zarowno marchew jak i brokuła i kalafiora. Na koniec dodaję ryż oraz natkę pietruszki. Gotuję aż ryż będzie miękki
Gotowanie Patkipokroić w kostkę. jajko rozmącić i dodać do niego skórkę z pomarańczy, sól i cynamon. Maczać kurczaka w jajku i usmażyć na oleju. Następnie na patelnie wlać sok, wrzucić goździki, cukier, i ewentualnie doprawić jeszcze sos cynamonem. Sos należy zredukować. Podawać z ryżem. Smacznego
cukrem pudrem posypaneOtóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść na zakupy i przygotować
PatiGotujeulubione z piekarnika. Po upieczeniu skrzydełka nabierają pięknej złocistej barwy. składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek oleju 5 łyżek marynaty teriyaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki płynnego miodu sok z połówki cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki dodatki 2 woreczki ryżu, u mnie brązowy ryż długoziarnisty Kuchnialidla.pl 250 ml przecieru pomidorowego cukinia w zalewie gyros Przygotować marynatę do skrzydełek
Monia miesza i gotujeminut aż kasza wchłonie wodę. Do ugotowanej kaszy dodać masło, wymieszać, na górę ułożyć kurczaka, passatę pomidorową, posypać oregano i startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku ok 15 minut (temperatura 180 stopni z termoobiegiem) Smacznego! P.S. Zamiast kaszy można użyć ryżu, zamiast passaty - gotowej bazy pomidorowej albo podduszonych zmiksowanych pomidorów z puszki
coolinarnyJest to typowe danie marokańskie, jeśli nie macie takiego naczynia do pieczenia można upiec w żaroodpornym naczyniu. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: 3 l wody 1 podwójny filet z kurczaka 1 marchewka i pietruszka liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 bulionetka z kolorowym pieprzem 1 kostka rosołowa 2 łyżki vegety natka pietruszki 1/2 szklanki ryżu białego 1 łodyga selera naciowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do garnka wlewam wodę. Następnie wrzuca mięso , liść laurowy, ziel angielskie, kostkę drobiow oraz bulionetkę(...)kolorowym pieprzem. Gotuję aż mięso będzie miękkawe. Marchewkę oraz pietruszkę obieram, myję i kroję w plastry. Łodygę selera naciowego kroję w pół i dodaję do zupy. Gotuję i wsypuję ryż. Gotuję aż wszystko będzie miękkie
Gotowanie Patkiprzez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmiksować ręcznym blenderem. Ewentualnie przetrzeć przez sitko. Paski kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć krótko na dużym ogniu. Dodać sos, wymieszać i dusić w nim mięso jeszcze 1 - 2 minuty. Podawać z sypkim ryżem
zadanie-gotowaniepodsmażać do miękkości. Po tym czasie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę i dalej smażyć. Kiedy kurczak będzie już dobrze podsmażony dodać śmietankę. Chwile wszystko podgotować. Na końcu dodać resztę curry, kurkumę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze komponuje się z ryżem
Smaki Nataliikaszą jęczmienną. Tym razem zamiast kurczaka wykorzystaliśmy do przygotowania indyka, jego mięso jest delikatniejsze aniżeli mięso kurczaka. Właśnie z tego powodu znacznie krócej poddajemy je obróbce termicznej. W moim przepisie wykorzystuję kaszę jęczmienną, ale z powodzeniem możecie ją zastąpić pęczakiem , albo chociażby ryżem... inwencja twórcza należy do Was. Indyk z kaszą jęczmienną - przepis: Na patelni podsmażamy pokrojoną kostkę cebulę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczenia i spryskajcie delikatnie olejem. Pieczenie: Temperatura - 200 ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20-25 minut Kurczak jest delikatny, soczysty i na pewno zasmakuje całej rodzinie! Możecie podać go jako samodzielną przekąskę z sosami do wyboru albo jako danie główne z dodatkiem ryżu, ziemniaków etc. Na pewno będzie pysznie - smacznego
Cooking Monsterpomidory z puszki. Dodać również masło orzechowe i drobno posiekane orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć ponownie kurczaka, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso i bataty będą miękkie, a cała potrawa znacznie zgęstnieje. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
My simple kitchengodzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem. Do sałaty użyłam sosu vinaigrette. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól
The Sweet Damselniedzielnym, rodzinnym obiedzie zostało mi trochę pieczonego kurczaka. Wykorzystałam go do zrobienia ryżowej zapiekanki. Jej skład może być nieco zaskakujący, ale zapewniam, że pysznie smakuje i cudnie pachnie cynamonem i gałką muszkatołową. Miłośnicy ryżu z jabłkami na pewno w niej zasmakują.” Czytaj więcej
Wiem co jem