ryż z kurczakiem - 4804 przepisów (strona:187/321)

Gulasz z łopatki z papryką 132

Gulasz z łopatki wieprzowej z dodatkami. Można podawać go  z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą lub kluskami. Ja najbardziej lubię z kaszą, a Wy? Na blogu znajdziecie przepisy na inne gulasze np. z wołowiny, kiełbasy kurczaka czy karkówki. Wszystkie są smaczne i godne polecenia. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów i przygotowaliście jakieś danie to proszę podzielcie się swoją opinią

O kuchni z uczuciem
Kurczak Jalfrezi 150

niewielkiej ilości tłuszczu kurczaka. Do dużej patelni dodać pomidory z puszki, pomidory pokrojone w drobne kawałki oraz kurczaka. Na koniec koncentrat pomidorowy oraz szklankę wody. Całość dusić bez przykrycia około 15 minut. Dodać garam masala. Udekorować posiekaną kolendrą. Podawać z ryżem lub chlebkiem Naan

Karola gotuje
Pieczone ćwiartki z kurczaka z pieczarkami i kukurydzą. 166

jest obłędny w smaku. Mięso wychodzi pięknie zrumienione i aromatyczne. Można podać je z ulubionymi dodatkami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy pieczywem. Ja podałam ze świeżym pieczywem i nawet nie wiecie jak było pysznie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 50 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 8 łyżek ketchupu pikantnego 4 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka pół łyżeczki

Izabelawkuchni
Zapiekanka kebab / gyros z wieprzowiną i ryżem 771

Zapiekanka kebab / gyros jest bardzo znana, ale zazwyczaj podawana jest z kurczakiem:). Ja proponuję bardziej pasujące do niej mięso wieprzowe - dzięki temu smakiem zbliża się do prawdziwego kebaba:).  500g łopatki lub szynki wieprzowej 200g ryżu 3 papryki: żółta, zielona, czerwona 2 cebule  1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych  2 łyżki śmietany 4 ząbki czosnku 150g tartej mozzarelli(...)sól, pieprz, przyprawa kebab/gyros olej 1. Łopatkę drobno siekamy w cienkie plastry. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na mocno rozgrzanym oleju, podsmażamy wieprzowinę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę i paprykę oraz obficie posypujemy przyprawą kebab/gyros. Chwilę smażymy, po czym zalewamy 250ml wody, dusimy

Szefowa kuchni
Kremowa zupa koperkowa. Na obierkach z serkiem topionym! 182

dodatkiem odrobiny zupy, dodaj do zupy razem z ryżem i serkiem topionym i gotuj do uzyskania ulubionej miękkości ryżu. Na koniec przypraw solą, pieprzem, dodaj posiekany koperek. Moja wersja jest wegetariańska. Jeśli chcesz uzyskać mięsną wersję dodaj ugotowaną osobno pierś z kurczaka lub indyka. Smacznego

Mój pomysł na
Kurczak orientalny z curry 159

bardzo drobno pokroić lub rozgnieść.  4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej kokosowy, włożyć schłodzonego kurczaka, chili i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić.  Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie

Apetyczna babeczka
Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1866

błędu znaleźć to- czego się poszukuje 😊 Smarowidło do pieczywa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/01/smarowido-do-pieczywa.html    Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo pomidorową  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/tortilla-z-kurczakiem-i-saatka-serowo.html    Sałatka z kolorowym tortellini i sosem majonezowo-musztardowym   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html

Kuchnia w czekoladzie
Cejlońskie curry z kurczaka. 162

rozgrzanym tłuszczu smażymy dobrze wymieszaną cebulę z czosnkiem, papryką, kurkumą i kolendrą. Następnie dodajemy kurczaka i mleko kokosowe, dusimy całość do momentu aż mięso będzie miękkie. Na końcu doprawiamy solą, cukrem i sokiem z limonki. Podajemy z ryżem.  Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kurczak w sosie pomarańczowym. 240

barbecue, koncentrat pomarańczowy i 1 łyżkę oliwy wymieszać w miseczce. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i wrzucić kurczaka. Smażyć na dużym ogniu mieszając około 10 minut.  Dolać sos, wymieszać i smażyć jeszcze 1 - 2 minuty wciąż mieszając. Gotowe. Podawać na ryżu posypane sezamem i szczypiorkiem

zadanie-gotowanie
Szarpany kurczak sweet chilli 216

powrotem do wolnowara.  W miseczce rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody i wlać do kurczaka, dokładnie wymieszać i gotować przez kolejne 20-30 minut do czasu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić do smaku.  Podawać z ryżem przybrane sezamem i dymka. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Balti Chicken 112

wrzucić cebulę i zieloną paprykę, chwilę smażyć następnie dodać pomidora. Całość z patelni przelać do garnka z  kurczakiem pomieszać i dodać 1/2 łyżki garam masali, i jeszcze gotować przez 5-7 min. Przed serwowaniem posypać posiekaną kolendrą. Świetnie smakuje z ryżem

Smaki Przyprawy i Kolory
Indyjski kurczak Mughlai 114

ciekawość zwyciężyła i postanowiłam spróbować modyfikując nieco przepis na swoje potrzeby. Danie okazało się strzałem w dziesiątkę. Udka kurczaka duszone w orientalnym sosie były soczyste a nad garnkiem roznosił się przyjemny migdałowo-kardamonowy aromat. Do tego dania koniecznie ugotujcie też ryż bo sosu po duszeniu mięsa jest sporo i żal go wylewać. Jako, że jest to danie jednogarnkowe, typu

Milion Smaków
Kurczak w sosie kokosowym. 184

wody by sos kokosowy był nieco rzadszy. Kolejno na patelnie z warzywami dodajemy podsmażone mięso z kurczaka  i  wlewamy zmiksowany sos kokosowy.  Dusimy wszystko 10 minut tak aby smaki się połączyły i Gotowe! My podaliśmy to danie z dodatkiem ryżu.  Dodatkiem "na wierzch"  może też być pokrojony w plasterki banan lub wiórki kokosowe z odrobiną

Wspólne smaki
Balti Chicken 153

wrzucić cebulę i zieloną paprykę, chwilę smażyć następnie dodać pomidora. Całość z patelni przelać do garnka z  kurczakiem pomieszać i dodać 1/2 łyżki garam masali, i jeszcze gotować przez 5-7 min. Przed serwowaniem posypać posiekaną kolendrą. Świetnie smakuje z ryżem

Kulinarna rozmowa

Proponowane wyszukiwania