ryż smażony - 6533 przepisów (strona:233/436)

Ryż smażony z kurczakiem 140

Ryż smażony z kurczakiem robiłem już kilkukrotnie i w różnych wariantach. Tym razem użyłem klasycznej przyprawy do kurczaka, chociaż zazwyczaj robiłem go z curry. Jeżeli lubicie

Programista w kuchni
Naleśniki à la tortilla 243

wygląda w przypadku obiadu: ryż 300g + kurczak 200g gdzie znajdziemy 220 g węglowodanów i min 90g do 120g białka, czyli 18-24% białka. Wtedy zaczynają się problemy w procesie trawienia, a następnie utrata zdrowia... Składniki na naleśniki: 4 szkl. mąki 2 szkl. mleka roślinnego 2 szkl. wody gazowanej szczypta soli tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Przepis na obiad: Ryż z warzywami 266

cayenne sól sos sojowy Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę, seler, rzepę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a imbir trzemy na drobnych (po starciu potrzebujemy tak ok. 1 płaskiej łyżeczki). Paprykę, cebulę i por kroimy w piórka, następnie wrzucamy na patelnię i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem smażymy, aż wszystko będzie miękkie. Doprawiamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Smaczny obiad - gołąbki. 110

gotowałam 5 minut. Gdy ryż będzie już gotowy, dodajemy go do mięsa mielonego, doprawiamy do smaku i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Sprawdzamy, czy "płaty" kapusty już odchodzą od główki, jeżeli tak, to nakładamy na nich farsz  i zawijamy.  Nakładamy farsz na sam koniec. Zawijamy boki. Zawijamy z dołu do góry. Następnie smażymy lekko na patelni nasze

My World by Dagmara Rek
Kurczak w sosie koperkowym 181

głównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak w sosie koperkowym 231

głównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju

e-PrzepisyKulinarne
Leczo z cukinią i kiełbasą myśliwską 213

cebulę, dodać paprykę i cukinię, smażyć wszystko razem przez 7-8 minut mieszając od czasu do czasu. Zalać warzywa pomidorami z puszki , dodać przyprawy i dusić wszystko razem przez 15 minut. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone w plastry kiełbaski, dodać do leczo i dusić wszystko razem jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem, ryżem, albo kaszką kus-kus. Partnerem

Kulinarne Inspiracje
ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 198

wycisnąć przez praskę. Wszystko smażyć na średnim ogniu, na patelni z olejem 20 minut. Dodać szklankę bulionu, zmniejszyć ogień, dodać przyprawy, i dusić do miękkości. Wszystko razem zblendować, dodać 100 ml wody, mleko kokosowe i tabasko. Gotować chwilę do połączenia się składników. Przelać do miski, posypać ziarnami. Najlepiej serwować z grzankami lub ryżem

kuchniabellissima.wordpress.com
Kurczak prawie meksykański 228

kostkę i dodajemy do warzyw. Smażymy 5 minut i zmniejszamy temperaturę. Dodajemy przyprawy i dusimy często mieszając przez kolejne 10 minut. Mięso polewamy sokiem z limonki. Wyciśniętą limonkę kroimy na ćwiartki i dodajemy do mięsa – przed podaniem wyciągamy. Dusimy kolejne 5-10 minut. Taki kurczak dobrze będzie się komponował także z kuskusem lub ryżem

Kucharzyca
Pierś kurczaka w czosnku 316

Moja dzisiejsza propozycja obiadowa to pierś kurczaka w czosnku. Wiedząc, że będę mieć mało czasu na przygotowanie obiadu, szukałam czegoś szybkiego i trafiłam na ten przepis

kuchnia doski
Kotlety mielone tradycyjne 203

dodaję do nich różnych kasz, ryżu, warzyw, robię w formie gołąbków. Dzisiaj najbardziej klasyczne. Najlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, szynka) 2 żółtka 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 czerstwa bułka pieprz czarny pieprz ziołowy sól olej lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kubańska zupa z czarnej fasoli. 221

pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć około 15 minut. Dodać fasolę, bulion i cukier. Gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę. Na około 5 minut przed końcem gotowania dolać ocet. Zdjąć z ognia i częściowo zmiksować - na tyle krótko, by około połowa fasoli pozostała cała. Można podać z kleksem śmietany lub kulką ryżu. Posypaną pokrojonymi w drobną kosteczkę kolorową

zadanie-gotowanie
Potrawka z drobiowych serc. 177

mąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą. Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszami albo z kromeczką

Radość kipiąca uśmiechem.
Skrzydełka ostro-kwaśne w sosie czosnkowym 156

której nadmiar staramy się obsypać. Smażymy panierowane skrzydełka na złoty kolor (w moim przypadku z powodu zagapienia się, tym razem z elementami czerni) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy mięso sosem i przed samym podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki. Na stół stawiamy w jednym naczyniu, a na talerzach/w miseczkach wcześniej układamy kopy ryżu. W ten sposób, gdy będziemy nakładać(...)porcję dania sos nie rozleje się bezsensownie po talerzach, a przyprawi ryż. Podawać można przykładowo z surówką z marchewki i kapusty. Zażerałam się

Kuchenna Kontrrewolucya
Pulpeciki w sosie pomidorowym z bakłażanem i wędzoną papryką 223

przesmażonych warzyw, do garnuszka i smażymy kolejną część pulpecików. Kiedy wszystkie pulpeciki są już przesmażone, garnek przekładamy na ogień, dodajemy pomidory, przecier, bulion warzywny oraz drobno pokrojoną papryczkę chipotle.  Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 15-20 minut, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem.  Smacznego

Plate of Joy