ryby - 22088 przepisów (strona:655/1473)

Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun 104

oregano. Ja dodałam również sól, dzięki czemu przyprawa staje się samowystarczalna, ale możecie pominąć sól, jeśli chcecie dodawać jej tylko do smaku. Przyprawa idealnie pasuje do kurczaka, wieprzowiny, ryb, skorupiaków, pieczonych ziemniaków czy innych warzyw. Ten obiad zaczynacie robić w dużym garnku lub patelni i kończycie w dużym garnku, lub patelni. Żadnych dodatkowych naczyń do zmywania , no ewentualnie jedna

Słodkie Gotowanie
Śledzie w sosie jogurtowym 103

jogurtu naturalnego 10 mini korniszonów garść czerwonej żurawiny 1 czerwona cebula Przygotowanie: Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy płaty ryby i kroimy w paski. Korniszony kroimy w plasterki a czerwoną cebulę po obraniu kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki kawałki śledzia, korniszony, czerwoną cebulę i suszoną żurawinę. Polewamy jogurtem naturalnym

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Spaghetti ze szparagami 97

pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają, iż szparagów

Smaczne Potrawy
Pierogi ruskie 136

maślane lub też zwyczajne drożdżowe jak na bułki. Prawdziwe ruskie pierogi z takiego tylko robią(...) ” - Praktyczny kucharz warszawski z 1895 roku. Pierogi ruskie mogą być z nadzieniem mięsnym, z ryby, z kapusty, z ryżem i z jabłkami. U mnie w domu takie pierogi Mama piekła, najczęściej z farszem z kapusty z grzybami. Nadzienie mięsne może być różne, jest

królestwo garów
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 200

kromce: 73g, 112 kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
IDEALNE, WIOSENNE ŚNIADANIE – ZAPIEKANE AWOKADO I CHRUPIĄCE TOSTY 108

jajkiem i chrupiące tosty z nowymi filetami śledziowymi z pomidorami i szczypiorkiem. Śniadanie pyszne, szybkie, lekkie i zdrowe! Ps. nie wiem czy wiecie, ale śledź jest wysoko cenioną rybą – zawiera kwasy z rodziny omega-3, które odpowiadają również za prawidłową odporność organizmu, wspomagają pracę układu nerwowego i wzmacniają kości oraz mięśnie. Śledzie bogate są również w witaminy z grupy

Ostra na Słodko
Sałatka z surimi i jajkiem 143

swoje ulubione składniki, np. o kukurydzę konserwową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niestety surimi, czyli tzw. paluszki krabowe, koło krabów nawet nie leżały i w ich skład wchodzi głównie mielone mięso ryb. Do zdrowych dań niestety nie należy, ale od czasu do czasu lubimy się na nie skusić i zjeść je jako dodatek do sałatek lub jako imprezowe przekąski. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Kulinarne Przeboje
Wege paprykarz 113

sobie, co się w nim znajduje i z rozsądku przestałam go jeść. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i aromatem. Sam wypełniacz to łatwizna, największym kłopotem okazało się znalezienie zamiennika ryb, bo jednak bez tego morskiego smaku i zapachu paprykarz dla mnie nie istnieje. Udało się! 😊 Przepis polecam nie tylko bezglutenowcom i weganom. Składniki (na sporą salaterkę): 4 marchewki (sprawdzają

Weekendy w domu i ogrodzie
Grecka zupa cytrynowa 118

zupie dzieje i dlatego też, jest pełna aromatu i niepowtarzalnego smaku. Cytryna dopełnia smak zupy idealnie. Szczerze polecam, szybka w przygotowaniu i pyszna. Składniki 500 g filetów z ryby 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera i pora 2-3 ziemniaki pokrojone w kostkę 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka … Czytaj dalej Grecka zupa cytrynowa

gotuj ze mną
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i brokułami 193

Dziś pomysł na zapiekankę z łososiem i brokułami w roli głównej. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie bądź podczas spotkania ze znajomymi. Możecie przygotować ją nawet

Czekoladowa muffinka
Surówka z selera pyszna i zdrowa 131

kroimy.Warzywa przekładamy do miski, dodajemy rzeżuchę,jogurt i majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. Taka surówka jest idealna do mięs, ryb a nawet na kanapkę z szynką, bardzo lubię takie połączenie. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Masełko czosnkowo-ziemniaczane 141

połączyć z majonezem czosnkowym Wszystkie składniki dokładnie wymieszać Sos czosnkowy rozprowadzić  4 łyżkami wody i przyprawić do smaku pieprzem i octem, ewentualnie szczyptą cukru pudru. Pasuje do mięs, ryb z grilla, opiekanego chleba. U mnie będzie dziś do wędzonej makreli:) Oliwę można zastąpić np. olejem rzepakowym, jeśli nie lubimy specyficznego smaku oliwy z oliwek. Przepis znalazłam w jakimś

Proste Potrawy
Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem 246

już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny po produkcji sosu sojowego. W Korei to dodatek do wszystkiego – od kanapek, sałatek, sosów i zup zaczynając, na pieczonym, grillowanym mięsie i rybach kończąc. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje BULION 0,5kg piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypioru z cebulką 1 kostka

Karo in the Kitchen
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 125

mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków

Kuchnia MagdaLeny
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowo -rozmarynowym na kaszotto jaglanym. 142

minut, tyle większość z nas myślę, że może wygospodarować na przygotowanie obiadu. Jeśli jest to mięso wybieraj to, które nie wymaga długiej obróbki cieplnej, np. mięso ryb lub białe mięso takie jak zagrodowy kurczak czy indyk, bądź z czerwonego mięsa polędwiczki wieprzowe lub wołowe.  POLĘDWICZKI W SOSIE ROZMARYNOWO -KAPAROWYM - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - 1 polędwiczka wieprzowa

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania