ciecierzycą i burakiem zjedliśmy nie mieszając składników, zaś resztę wymieszaliśmy, uzyskując piękny, głęboki buraczkowy kolor. Taki pomysł na warzywa bardzo nam się podoba, a włączając w to regularne jedzenie ryb, myślimy, że niebawem trzeba będzie zmienić nasz blogowy profil na fit. Udostępnij Sałatka z ciecierzycy i buraka – składniki 400 g ciecierzycy w słoiku 2 średnie buraki 2 średnie
niecodziennikparyodżywczych, zawiera ich o wiele więcej niż częściej wykorzystywana w kuchni dolna biała. Danie jest dietetyczne, ponieważ dorsza nie obsmażałam tylko udusiłam w sosie śmietanowym. Przygotowana w ten sposób ryba jest delikatna i bardzo soczysta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś danie królewskie, jest tak bogate w smaki i aromaty że spokojnie na to miano może zasłużyć. Pieczarki, pomidory suszone i śmietana twarzą kremowy, wyrazisty sos
Moje Małe Czarowaniesytuacji ograniczam jakiekolwiek wyjścia na zewnątrz. Choć pogoda coraz mocniej zachęca do spacerów. Pozostaje mi tylko pocieszyć się wiosną na talerzu... A co na nim dobrego? Rzodkiewki, ogórki, wędzona ryba... Sałatka: 1 opakowanie roszponki 100g wędzonego pstrąga łososiowego kilka rzodkiewek 1 mały zielony ogórek kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka sezamu kilka gałązek koperku Dressing: 1 łyżeczka musztardy miodowej 1/2 łyżeczki
My simple kitchenadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Tradycyjna i typowo polska surówka obiadowa doskonale pasująca do smażonych i grillowanych ryb, ale także do smażonych dań mięsnych, smaczna zdrowa i w wykonaniu ekspresowa. Surówka z kiszonej kapusty i marchewki Składniki: 300g kiszonej kapusty 3 marchewki 1 jabłko 1 cebula ząbek czosnku 3 łyżeczki cukru 3 łyżki
Księga-Smakucytryny i oliwą... I nieskromnie powiem, że wyszła pyszna! Kolejnym jej plusem jest to, że można ją jeść na ciepło jako samodzielne danie albo jako dodatek do pieczonej ryby. Moja kulinarna intuicja podpowiada, że z kaszą gryczaną albo perłową też będzie dobrze smakować:) Sałatka z quinoa i burakiem Składniki (na 4 porcje): 2/3 szklanki quinoa
Obiad gotowyPrzepis na tę pastę pochodzi z książki Smacznie i zdrowo od rana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo
Moje Małe Czarowaniewszechstronne warzywo, które można smażyć, gotować, piec, a co najważniejsze jeść na surowo. Surówka marchewkowa z koprem włoskim to idealny dodatek do obiadu. Świetnie pasuje do pieczonych mięs czy ryb. Zdecydowanie polecam! Surówka marchewkowa z koprem włoskim Składniki: 2 duże marchewki główka kopru włoskiego garść orzechów nerkowca (lub ziemnych) 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka nasion gorczycy
Codzienne Gotowaniejeden, jeśli gotują obiad po hindusku. Do tikka masala dodaję przeważnie łyżeczkę kminu. Tikka masala to to pyszny sos, który znakomicie pasuje do drobiu. Sos można również zrobić do ryby. Jest naprawdę uniwersalny. Dzisiaj ugotowałam tikka masala z klopsikami. Mielone mięso z kurczaka wydaje się zbyt rzadkie, ale podgrzane szybko staje zwarte. Dlatego rumienię klopsiki szybko, a potem wrzucam
codojedzeniasurówką czy sosem jogurtowym. Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem: 300 g ugotowanego, białego ryżu (3 torebki) 150 g wędzonego na gorąco łososia (można zastąpić inną wędzoną rybą lub tuńczykiem z puszki) 3/4 szklanki mrożonego groszku (rozmrożony) 1 nieduża cebula (lub dwie szalotki) 1 mały pęczek koperku 1 duże jajko 1 łyżka masła + olej do smażenia 3 łyżki bułki tartej
Poezja smakudostępna, także myślę, że nie będzie to duży problem. JARMUŻ Ma mnóstwo minerałów, witamin, wapnia i błonnika. hamuje wzrost poziomu cukru we krwi. MAKRELA Podobnie jak inne ryby zawiera kwasy omega - 3 obniżające cholesterol i wspierające układ krążenia. Wprawdzie nie obniża cukru we krwi, ale też go nie podnosi. JAGODY GOJI Warto je jeść, bo nie podnoszą
zdrowo i aktywniedostępna, także myślę, że nie będzie to duży problem. JARMUŻ Ma mnóstwo minerałów, witamin, wapnia i błonnika. hamuje wzrost poziomu cukru we krwi. MAKRELA Podobnie jak inne ryby zawiera kwasy omega - 3 obniżające cholesterol i wspierające układ krążenia. Wprawdzie nie obniża cukru we krwi, ale też go nie podnosi. JAGODY GOJI Warto je jeść, bo nie podnoszą
Zdrowie i pysznie na talerzuOpis Sos holenderski : Sos holenderski to pyszny sos na bazie żółtek, masła i białego wina lub octu winnego. Idealnie komponuje się do szparagów, jajek, ryby oraz gotowanych warzyw. Ogromnym plusem i jest to, że w bardzo prosty i szybki sposób go przygotujemy. Nie potrzeba większych zdolności kulinarnych, więc nawet osoba, która nie jest mistrzem kulinarnym również sobie poradzi. Jest
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewarzywa delikatnie się zarumienią – ok. 10-15 minut. Podajemy z serkiem ricotta. Oprószamy kuminem i ziołowym pieprzem. Tak przygotowane warzywa mogą stanowić dodatek do dania mięsnego lub z ryby. Jako samodzielne danie również są sycące i można je zjeść praktycznie na każdy posiłek
Kucharzycazabezpieczając te pachnące czy też te, które szybko wchłaniają zapachy, wkładając je do zamykanych pojemników. W zamykanych pojemnikach ze względu na wydobywający się aromat warto trzymać: wędliny, sery, wędzonki, ryby, przekrojoną na pół cebulę, ugotowane jajka. W kolejnym kroku w lodówce możemy położyć naturalne preparaty, które „wyciągną” czy też zniwelują brzydkie zapachy: rozsypana na talerzyku soda oczyszczona
Dorota Smakuje