ryby - 22566 przepisów (strona:634/1505)

Ratatouille po nicejsku 104

Danie niecodzienne i na pewno odchodzące tradycją od naszych polskich świąt. Jeśli jednak są osoby, które nie lubią ryb lub są zdeklarowanymi weganinami lub wegetarianami? Mam takie danie dla Was- bardzo francuskie , sezonowe ale w grudniu bez problemów można dostać składniki. Rozgrzewa, uspokaja i syci.  Można je spożywać na ciepło, zimno a zmiksowane po dwóch dniach tworzy fantastyczną

Kuchnia Pełna Emocji
Makaron razowy z groszkiem i tuńczykiem 91

Makaron w zdrowszej wersji, bo razowy, do tego słodki groszek pyszna ryba i słodkie koktajlowe pomidorki. Danie to znakomity pomysł na obiad lub na drugie śniadanie do pracy, bo jest pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodatkowym atutem dania jest wprost ekspresowe przygotowanie , spokojnie zmieścimy się w 20-25 minutach. Na 2 porcje 100 g makaronu razowego

Krylowa Kuchnia
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE 77

Odstaw na momenty by smaki się przegryzły. 2. Na naleśnikach na jednej połowie, rozsmaruj porcję serka śmietanowego. Dołóż po porcji rukoli. Na niej ułóż po plastrze wędzonego łososia. Posmaruj rybę salsą verde. Posyp kaparami i listkami świeżego oregano. Print NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE Łosoś król oceanów, salsa verde gdzie wydaje się „za dużo” a jest wszystko w punkt(...)wymieszaj. Odstaw na momenty by smaki się przegryzły. Na naleśnikach na jednej połowie, rozsmaruj porcję serka śmietanowego. Dołóż po porcji rukoli. Na niej ułóż po plastrze wędzonego łososia. Posmaruj rybę salsą verde. Posyp kaparami i listkami świeżego oregano. SMACZNEGO! Artykuł NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE pochodzi z serwisu Globus Kulinarny

globuskulinarny
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 105

Placki z twarogiem przez Paulina 2020-09-28 Przepis na paszteciki drożdżowe z pieczarkami Jakie są wasze ulubione na przepisy na dania Bożonarodzeniowe bądź Sylwestrowe? Ja oprócz ryby po grecku najbardziej uwielbia. Są one idealnym dodatkiem do barszczu czerwonego, są miękkie w środku dzięki zawartości delikatnych pieczarek a chrupiące na zewnątrz, jeśli lubisz można zrobić je duże jako bułeczki

To Musisz Wiedzieć
Sałatka śledziowa 97

Wigilia Bożego Narodzenia to festiwal smaków. W każde święta przygotowujemy potrawy, w których prym wiodą ryby. Najbardziej popularne śledzie w oleju czy śledzie w śmietanie mogę już nam się trochę znudzić. Sałatka śledziowa to przepyszna i łatwa w przygotowaniu potrawa. Świetnie może zastąpić tradycyjne dania ze śledzi, a nawet zagościć na dłużej podczas przyjęć i rodzinnych uroczystości. Na święta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Popularne polskie potrawy świąteczne 69

przygotowywaniu sernika wedle uwielbianego przepisu. Nierzadko również występują jakieś nasze osobiste tradycyjne potrawy-których obecność jest tradycją przede wszystkim dla nas samych. Do takich potraw należeć mogą również ryby w jakimś wyjątkowym podaniu (kulebiak) oraz na przykład jakaś niestandardowa forma krokietów-oprócz popularnych w okresie świątecznym krokietów z serem i pieczarkami mamy przecież bardzo wiele różnych wariantów smakowych, które

ProstePesto.pl
Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej 71

Uniwersalna pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek, rzeżuchę, natkę pietruszki i inne. pasta jajeczna to doskonały dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z rzeżuchą Pasta z jajek i awokado Pasta z jajkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na surówkę colesław 74

gotowanych warzyw i lekko doprawionych przyprawami, takich surówek jak buraczki, czy marchewka z groszkiem. Surówkę colesław podaję do każdego rodzaju mięsa, z kurczaka, wieprzowiny i wołowiny, oraz do smażonej ryby. Jestem ciekawa do jakich dań obiadowych podajecie naszą ulubioną surówkę Colesław. Dajcie koniecznie znać w komentarzu. A teraz napiszę Wam przepis.       Składniki:  – 1/2 główki

Kurnikowo
Surówka włoska 87

Surówka włoska Soczysta, aromatyczna, zdrowa i bardzo smaczna surówka. Świetny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięs, ryb, ziemniaków i klusek. Polecam!     Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 jabłko garść świeżej bazylii 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie 2 łyżki oliwy z pomidorów 1 płaska łyżka miodu pieprz czarny mielony     *** Kapustę drobno kroimy

Blog z Apetytem
FARMA NOE - miejsce, do którego przyjedziesz, po to aby jeszcze wrócić... 70

całe swoje serce. Ja budząc się na śniadanie nie mogłam oderwać się od świeżo upieczonego chleba oraz świeżo ubitego masła, a dodatkowo wjechały swojskie wyroby w postaci wędlin, ryb wędzonych czy konfitur. Niesamowita bajka kulinarna.  Do dyspozycji gości jest prywatne jezioro z pomostem i łódkami, leżakami, urokliwa prywatna plaża. Obok znajdziecie palenisko z zadaszeniem i barem pod strzechą

Niezły Młynek
12 pomysłów na pyszne surówki do obiadu 100

Znajduje się niemalże na każdym polskim stole i jest niezastąpionym dodatkiem do dań obiadowych. O czym mowa? Oczywiście o surówce! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dopełnia smak mięsa, ryb, smakuje również wyśmienicie podana samodzielnie. Regularnie spożywane dostarczają wielu witamin i składników odżywczych. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Zebrałam dla was 12 najciekawszych pomysłów na surówki

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sos koperkowy 97

Mój ulubiony sos koperkowy ze świeżym koperkiem i śmietanką. Robi się go w mig, dosłownie 10 minut.  Idealny do letnich obiad ów,ryb ,mięs.  Ja go uwielbiam z ziemniakami i jajkiem sadzonym lub gotowanym . Potrzebujemy: pęczek świeżego koperku kostka rosołowa 2 łyżki mąki 4 łyżki oleju pół szklanki śmietany-ja używam śmietanki łaciatej

Przepisy mojej mamy
Warzywa do mięs lub ryb 109

Pyszne warzywa do mięs lub ryb na ciepło.  Składniki: 1 duża cebula 1 por papryka czerwona 2 marchewki przecier pomidorowy do smaku- u mnie ok.2 łyżki sól i pieprz Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy. Dodajemy pokrojony por i paprykę,startą na grubych oczkach marchewkę  oraz przecier pomidorowy. Chwilę  dusimy i doprawiamy do smaku. Smacznego

Przepisy mojej mamy