rozpuściłam masło, dodałam chilli i czosnek po ok. 1min. dodałam krewetki i smażyłam po 1 minucie na każdej ze stron, na koniec dodałam świeżą pietruszkę (dodałam odrobinę przyprawy do ryb) ale nie dużo, bo krewetki same w sobie są słone. Autor przepisu: Klaudia Gęśla Artykuł Sałatka z krewetkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyZapiekanki należą do moich ulubionych dań obiadowych. Są proste w przygotowaniu, można je dowolnie modyfikować i dostosowywać do swoich smaków, a także wykorzystywać produkty, które akurat
Czekoladowa muffinkaPrzed świętami warto pomyśleć nie tylko o ciastach i rybach, które zaserwujemy na bożonarodzeniowym stole. Warto również zastanowić się nad trunkami, którymi będziemy raczyć się w chłodne, świąteczne wieczory. Oczywiście, nic nie daje takiej satysfakcji, co przygotowanie ich samodzielnie. Wbrew pozorom domowy likier wcale nie jest trudny w przygotowaniu. Cała praca ogranicza się do podgrzania oraz wymieszania składników
okolicepalnika.plczerwony z suszonymi grzybami Czy wyobrażacie sobie wigilijny stół bez czerwonego barszczu? Dla mnie, to niemożliwe. Idealny do pierogów, uszek z grzybami , drożdżowych pasztecików z kapustą i grzybami , chrupiącej ryby. Idealny od tak do kubka, na rozgrzanie. Dziś mam dla Was przepis na pyszny barszcz czerwony z suszonymi grzybami. Aromatyczny, prosty w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie mojego przepisu na czerwony
Słodkie okruszkidorsza (może być filet z miruny, bądź filet z sandacza). Opruszyć solą, pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, sól ziołowa, przyprawa do kurczaka po staropolsku i przyprawa do ryb. Dodatkowo na koniec skroić 2-3 ząbki czosnku posypać na całość. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce i polać oliwa. Piec 45 min. pod przykrytą folia aluminiową w 200 stopniach
Wasze PrzepisyŚledzie idealne na Wigilie lub Święta. Korzenny aromat tej potrawy rozejdzie się po całym domu, wprowadzając Was w magiczny nastrój Świat Bożego Narodzenia. SKŁADNIKI: 500 G
Pani M - kuchnia smakowitaWegetariański zamiennik ryby po grecku smakuje tak dobrze, że tę potrawę wpisujemy do naszego całorocznego menu. Niezastąpiona będzie jednak na święta, szczególnie, że zapowiedzieli się wegetarianie. Przepis na boczniaki po grecku Składniki: 250 gramów świeżych boczniaków, 1 jajko, pół szklanki mleka, 3-4 łyżki mąki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, pół selera, 1 papryka czerwona, puszka pomidorów
Kulinarna PolskaSurówka z kiszonej kapusty to idealny dodatek do drugiego dania. Świetnie pasuje do mięs oraz grillowanych ryb, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Składniki: 0,5-1kg kiszonej kapusty (na zdjęciu w wersji z marchewką) 1-2 duże ogórki kiszone jedna średnia cebula 2-4 łyżki majonezu (niedużo, byle się całość tak obkleiła w majonezie, nie pływała
Wasze Przepisysamo danie jest obłędne w smaku! Polecam taki obiad lub kolacje każdej osobie, która lub wegetariańskie smaki. Tak przygotowana dynia sprawdzi się również idealnie jako dodatek do mięs czy ryb lub jako przystawka. Pieczoną dynię piżmową jem bardzo często, głównie na obiad lub na kolację. Lubię łączyć ją z czymś kremowym, jak np. mleczko kokosowe lub śmietanka kokosowa
SMYKWKUCHNItygodniowo. Ja osobiście nie widzę nic złego w umiarkowanej konsumpcji mięsa, aczkolwiek z punktu dietetycznego mogę doradzić, że jeśli już sięgasz po mięso to decyduj się na ryby, owoce morza oraz mięsa chude, takie jak na przykład drób. Mięso czerwone oraz wszelkie podroby, przetwory i wędliny staraj się ograniczyć do minimum. Mięso samo w sobie jest bogate w wiele
Zdrowie na języku :Ptowarzystwie”. Sałatka śledziowa warstwowa z pewnością będzie doskonale smakować jeśli uzupełnimy ją pokrojonym jabłkiem lub dodając korniszona. Zachęcamy też do sprawdzenia innych naszych pomysłów na sałatki z rybą. Min. doskonałych śledzi w musztardzie , pysznych śledzi z cebulką i żurawiną , oraz pasty kanapkowej z makreli i 3 ziaren . Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że nasza sałatka śledziowa znajdzie się
Kuchnia Na Wypasiewęgiersku przygotować najlepiej 2-3 dni przed podaniem, a przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Przepis na śledzie po węgiersku polecam osobom, które szukają nowych inspiracji na przygotowanie tych ryb na stół wigilijny lub na inną okazję. Ja muszę przyznać, że śledzie po węgiersku bardzo nam przypadły do gustu, więc myślę, że przygotuję je również na Święta Bożego Narodzenia
Danka Pichciidealna mąka, która wysokiemu stopniu rozdrobnienia może być stosowana do wszelkich wypieków: kruchych ciast, ciasteczek i babek, oraz do jasnego pieczywa pszennego. Sprawdzi się także do panierowania mięs i ryb. Doskonale się nadaje do różnego rodzaju ciast wymagających kleistości np.: rogaliki, krokiety, wyrób klusek, pierogów i wypieków ciast drożdżowych. Wzbogacimy nią także aromatyczne sosy i tradycyjne zupy. Charakteryzuje się
Tajemnice Smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z łososiem to danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb. Czerwone i delikatne mięso łososia w towarzystwie kolorowych warzyw nie tylko smakuje znakomicie, ale również ciekawie prezentuje się na talerzu. Co więcej, sałatka z łososiem jest bardzo pożywna, więc na pewno zaspokoi głód jak również doskonale sprawdzi się na świątecznym czy imprezowym stole. Poniżej zebrałam
BabskiePorady.pl - PrzepisyŁosoś jest delikatną rybą i bardzo smaczną, nie potrzebuje zbyt wiele składników aby poczynić z niego dobry obiad. Zapiekany pod kołderką ze szpinaku i sera, stanowi świetne danie obiadowe na różne okazje. Robi się go szybko . Najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i dobrej surówki . Można go podać nawet na świąteczny obiad zamiast zwykłego panierowanego fileta. Danie proste
Wanilia i Kardamon