ryby - 22566 przepisów (strona:631/1505)

Surówka z kapusty pekińskiej 84

surówki. Doskonale sprawdza się zapiekanka z kapustą pekińską lub gołąbki z kapusty pekińskiej. Pekinka jest zdrowa, bardzo wartościowa i wyjątkowo smaczna. Surówka z kapusty świetnie pasuje do kurczaka, do ryby oraz jako warzywny dodatek do roladek z tortilli. Surówka z pekinki bez majonezu jest przekąską lekką i bardzo pożywną. Jeśli nie lubisz wersji z olejem, możesz dodać do surówki

Kuchnia Na Wypasie
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 87

samo grillowanie stało się znacznie łatwiejsze, i niezależnie od pory roku można delektować się potrawami skąpanymi aromatem dymu. Co więcej, nie musimy ograniczać się jedynie do szaszłyków, karkówki czy ryby, a grillowane potrawy mogą być zdrowsze. Na grillu można przygotować wiele ciekawych i nietuzinkowych dań, które zaskoczą smakiem. Dzięki specjalnym akcesoriom firmy Weber z serii GBS (Gourmet Barbecue System

Obiad gotowy
Chałka 109

Chałka to idealny dodatek do świątecznej ryby ale i wspaniałe śniadanie każdego dnia. Delikatna, maślana, rozpływająca się w ustach. Moja córka nigdy nie może się doczekać aż ostygnie (zwłaszcza tej malutkiej – specjalnie dla niej). Wykonana bez maku nadaje się idealnie do chleba w jajku na następny dzień lub w jajku i soku pomarańczowym…. Pychota! Składniki: 550g mąki

Mohiella
Wigilijna kwaśnica – zupa grzybowa z suszonych grzybów, kaszy i kiszonej kapusty 78

smaku. Na koniec oczywiście doprawiam solą i pieprzem do smaku. Wigilijna zupa grzyba jest już gotowa! Wigilijna zupa grzybowa Wigilijny kwas grzybowy to oczywiście jedna z potraw, obok ryby po grecku, pierogów z kapustą i grzybami, bez których nie wyobrażam sobie Wigilii. Zupa popularna jest przede wszystkim w południowo wschodnich rejonach Polski i ma z pewnością wiele nazw: wigilijna

Ania gotuje
Biszkopt z konfiturą morelową i orzechami 75

zapełniają się zamrażarki, tym co zrobione zapobiegawczo.  Sznury lampek rozplątywane nie bez irytacji. Omawianie przebiegu kolejnych dni - z kim, do kogo, o której, z czym. Trwa pogoń za rybami i burakami. Któż by przypuszczał, że można tęsknić za pogonią za burakami. Ślędzę ten przedświąteczny maraton z dystansu,  dzięki tym, co relacje przesyłają, wciąż ją uaktualniając. Zapewne

Kronika Piekarnika
Bigos wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę 79

koniec gotowania dodajemy powidła śliwkowe, próbujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy do smaku. Bigos wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę Zobacz przepisy na inne potrawy na kolację wigilijną: Ryba smażona w chrupiącej panierce – szybko i pysznie Paszteciki z kapustą i grzybami Kapusta z fasolą Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku Ryba po grecku – tradycyjny przepis Artykuł Bigos wigilijny

e-PrzepisyKulinarne
Świąteczne polędwiczki z dorsza 89

Kolejnym przepisem na świąteczną rybę są polędwiczki z dorsza zapiekane w słodkim sosie. Czytaj więcej

Ana Mari's world
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 103

Joël Robuchon zaprasza do stosowania prostych, odpowiednio wybranych produktów i odkrycia ich smaków w licznych przepisach na sosy i wywary, przekąski, sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana z pomidorami, makrela w białym winie, dorada

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pesto z natki pietruszki 59

również z rukolą i pestkami słonecznika. Pesto jest o tyle fajne, że można spokojnie trzymać je w lodówce około tygodnia i wykorzystywać do różnych potraw: do makaronów, sałatek, drobiu, ryb, grzanek, itp. Składniki: średniej wielkości pęczek natki pietruszki 4-5 łyżek oliwy extra virgin 2 łyżki łuskanych pestek dyni 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny garść startego

Kardamonovy
Pieczony udziec jagnięcy 68

niebywałe szczęście do otaczających mnie ludzi. Jeżeli tylko ktoś jest w posiadaniu czegoś oryginalnego co mogę ugotować, od razu dostaję cynk. Tak było w przypadku różnych dziwnych ryb, dziczyzny, teraz udało mi się załapać na jagnięcinę. Dzięki ekipowym Wwłom często gęsto mogę się świetnie bawić w ich kuchni, uszczęśliwiając jednocześnie nasze podniebienia. Pierwszy raz miałam okazję zrobić i jeść

Kardamonovy
Pesto z suszonych pomidorów 52

trzeba jej dolać, pesto nie powinno być suche. Takie pyszności można trzymać w lodówce z tydzień. I korzystać z nich, nie tylko makaronowo. Będzie pasowało również do mięs, ryb, grzanek, itp. Artykuł Pesto z suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sos słodko-pikantny 51

Już nie pamiętam kiedy ostatnio ugotowałam jakiś odpowiednik sklepowy. Nadszedł czas na sos chili, który idealnie nadaje się do ryb, do drobiu, do warzyw i ryżu. Czasami mieliśmy smak na tego rodzaju sos, ale jak tylko w sklepie brałam butelkę do ręki i zaczynałam wczytywać się w skład, sos lądował z powrotem na półce. Nie, nie, nie. Wczoraj zaopatrzyłam

Kardamonovy
Karkówka z grilla 67

Przy okazji majówkowego wyjazdu do Norwegii, mogłam sobie do woli grillować. Było mięcho, były warzywa, były ryby, były też owoce. Postanowiłam, tym razem, podzielić się z Wami przepisem na karkówkę, resztę przepisów muszę dopracować. Jedyne o czym trzeba pamiętać, to o czasie grillowania mięsa. Nie przetrzymujcie go za długo na ogniu, bo będzie suche i po prostu niesmaczne

Kardamonovy
Zapiekanka ziemniaczana 70

Jeszcze zdążę Was zanudzić piernikami i innymi truflami, kwestia czasu. Przepis podpatrzony u Jamiego, daaaawno temu. Trochę zmieniony. Szybki, prosty i bardzo smaczny. Może być dodatkiem do mięs, ryb, właściwie do wszystkiego. Składniki: 8 średnich ziemniaków 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki mleka pół szklanki śmietany 12% szczypta gałki muszkatołowej garść sera długodojrzewającego (np. sera bursztyn

Kardamonovy