mojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej strączkowych roślin, ostatnio na tapecie mieliśmy przepyszną zupę z soczewicy – autorstwa mojego męża :) (jak chcecie przepis to dajcie znać), zupę z ciecierzycy, hummus oraz pasztet z ciecierzycy. Mam też w planach zrobienie
moj przepis naprzez praskę oraz koperek i odrobinę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Z łososia usuwamy skórę, a następnie kroimy w większą kostkę. Umieszczamy w misce z marynatą i obtaczamy w niej rybę. Miskę zakrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. (ja oczywiście o tym zapomniałam i przypaliły się). Cytrynę dokładnie
Kuchnia MagdaLenyprzez praskę oraz koperek i odrobinę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Z łososia usuwamy skórę, a następnie kroimy w większą kostkę. Umieszczamy w misce z marynatą i obtaczamy w niej rybę. Miskę zakrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. (ja oczywiście o tym zapomniałam i przypaliły się). Cytrynę dokładnie
Kuchnia MagdaLenykostkę bataty czy trochę kukurydzy z puszki. TIPY: To danie daje niesamowite możliwości tzw. czyszczenia lodówki. Uwielbiam curry, choć zazwyczaj u mnie jest bez mięsne, a źródło białko stanowią ryby lub krewetki, ciecierzyca lub soczewicą. Celowo podaje Ci wiele możliwości abyś mogła modyfikować je na wiele sposobów i tworzyć za każdym razem inne danie
SMYKWKUCHNIksiążki, kolejne rozdziały to kulinarne przepisy. Zostały one podzielone na przekąski, czyli meze i coś na ząb, sałatki, zupy, burgery, placuszki i sandwiche, dania główne – z warzyw, z ryb i owoców morza i z mięsem, dodatki, przetwory i desery. Każde danie zostało sfotografowane, a potrawy na zdjęciach prezentują się bardzo apetycznie. Przy każdym przepisie znajdziemy ikonę, która określa
Tajemnice Smakunadaje wyrazistego i intensywnego smaku. Z pewnością możesz zamiast majonezu dodać jogurtu naturalnego lub śmietany. Potrawę wykonasz w 15 minut. Uniwersalna surówka pasuje zarówno do dań mięsnych jak i ryb. Często gości na moich stole. Dzieci bardzo lubią tą surówkę pomimo ostrego smaku pora . Potrawa jest bardzo prosta do zrobienia. Zobacz jak krok po kroku wykonać pyszną surówkę. Zaczynam
Ania gotujemajonez pieprz Sposób przygotowania: 1. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Pokroić w kostkę również czerwoną paprykę, ser żółty. 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę posiekać. 3. Filety z ryby pokroić wedle uznania. 4. Wszystko wymieszać, dodać trochę majonezu. Można doprawić pieprzem, soli nie potrzeba, bo zazwyczaj śledzie są wystarczająco słone. Smacznego!!! Źródło: Ania gotuje
Kuchnia domowa Anikształt chrupiącej skorupki. Taką skorupkę uzyskuje się poprzez posypanie ziemniaków żółtym serem. Gratin ziemniaczane jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Sprawdza się podane z praktycznie każdym rodzajem mięsa oraz ryb. Dodatkowo ziemniaki przygotowane w formie gratin są niezwykle kremowe dzięki ich zapiekaniu z dodatkiem śmietanki oraz sera. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na gratin ziemniaczane . Znajdziesz mnie na Instagram
MeCooksbulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do przyprawiania sosów, mięs i warzyw a liście używane są przyrządzania dressingów oraz jako przyprawa do zapiekanych warzyw i ryb. Surówka z kopru włoskiego to moja dzisiejsza propozycja na wykorzystanie tegoż warzywa w formie na świeżo. Koper włoski rewelacyjnie łączy się z owocami cytrusowymi dlatego też poza jabłkiem, które znalazło
MeCooksPyszna sałatka śledziowa z cebulą i groszkiem. Sałatka ze śledzi to przepis dla wszystkich, którzy szukają prostego i szybkiego pomysłu na przekąskę z tą popularną rybą. Klasyczne składniki, czyli śledź, cebula, korniszon oraz groszek, to wszystko czego potrzebujesz skompletowania tej pysznej sałatki. Do połączenia składników proponujemy sos majonezowo – musztardowy. Sałatki śledziowe przepisy, które bardzo często trafiają na nasze stoły
Kuchnia Na Wypasiemojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej strączkowych roślin, ostatnio na tapecie mieliśmy przepyszną zupę z soczewicy – autorstwa mojego męża :) (jak chcecie przepis to dajcie znać), zupę z ciecierzycy, hummus oraz pasztet z ciecierzycy. Mam też w planach zrobienie
moj przepis namogę jeść o każdej porze roku, chrupiąca, aromatyczna, im dłużej stoi, tym jest lepsza. Przechowywana w lodówce może stać do 2 tygodni. Jest doskonałym dodatkiem do mięsa i ryb. Niektórzy nazywają ją "surówką jak u chińczyka" Co potrzeba: 800 g białej kapusty, 200 g marchewki (2 szt. średnie), 1 mniejsza cebula Co potrzeba na zalewę: 50 ml wody
Bułka z Chlebemstos mięsa, które piecze się na pionowym ruszcie. Mięso wykorzystywane do Gyrosa to jagnięcina, wieprzowina, wołowina lub ich mieszanka, ale również można spotkać mięso kurczaka, a nawet ryby. Grecki Gyros to bezsprzecznie Grecki fast food, ale czy na pewno pochodzi z Grecji? Pierwszy raz pojawił się w Grecji w roku 1922, wraz z tysiącami greckich
RafalCookPollan zawiera ponad 100 przepisów, których przygotowanie nie zajmuje zazwyczaj więcej niż 35 minut. Przepisy na sałatki, zupy i chili, burgery, placuszki i sandwicze, dania wegetariańskie oraz potrawy z ryb, owoców morza lub z dodatkiem mięsa. zaspokoją wymagania każdego kto sięgnie po tę książkę. Także zaprezentowane propozycje przekąsek, dodatków i słodyczy zapowiadają się bardzo apetycznie. Warto podkreślić
Cztery Fajeryłyżki jogurtu naturalnego - płatki chilli - kolendra lub natka pietruszki Kalafior i suma gotujemy na parze. Pesto łączę z jogurtem. Całość polewam sosem, dodaj płatki chilli i gotowe! Pamiętaj, że ryba to delikatne mięso wystarczy jej dosłownie kilka minut na parze i jest gotowa
SMYKWKUCHNI