ryby - 22088 przepisów (strona:196/1473)

KOKTAJL KIWI. 134

Promienie słoneczne zalewają otoczenie. Spacerując, mrużę zza okularów oczy, ale to nic nie daje. Skręcamna śródmiejski bazar, wpadając tym samym w wirujący tłum kupujących. Sprzedawcy przekrzykują

W kuchni Karmel-itki
PASTA Z KURCZAKA DO KANAPEK. 221

Kiedy zostaje kawałek kurczaka w lodówce, na którego już nikt nie ma zbytniej ochoty, zaczyna się wielkie kombinowanie,co by tu z niego przyrządzić, aby nie

W kuchni Karmel-itki
SERNIK "BAKUSIOWY" 361

Palące słońce skryło się za chmurami, które spowiły niebo. Granatowa, letnia sukienka zaczęła powiewać na wietrze,co właśnie się zerwał. Huk grzmotów z oddali dobiegał już

W kuchni Karmel-itki
Śniadanie u Sąsiadek. 183

Co powiecie na niedzielne śniadanie u trzech wspaniałych Sąsiadek?Trzy młode kobiety, matki i żony. Zwykłe mieszkanie w kamienicy na ul. Zacisze w Poznaniu zmieniły w

W kuchni Karmel-itki
KRUCHE BABECZKI RABARBAROWE Z TRUSKAWKAMI. 163

I tak oto, zaczął się sezon rabarbarowy. Szykują się placki drożdżowe, babeczki, kompoty, ciasteczka, sosy i innerabarbarowe cuda. Zapewne i do mięsa coś się na blogach

W kuchni Karmel-itki
PLACEK DROŻDŻOWY Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI. 171

Dzień dobry po długiej przerwie!Karmel-itka postanowiła zwiedzać kraje Europy i wyjechała do Czech. Tym razem zupełnie niekulinarnie.Skupiła się na wędrowaniu, skakaniu po skałkach

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 954

Szybko, łatwo, a jednocześnie smacznie? O to zwykle chodzi gotującym, w dzisiejszych czasach. Bezustannie gonimy,ciągle narzekamy na wszechobecny brakczas. Czemu się dziwić? Świat pędzi do

W kuchni Karmel-itki
KOMPOT RABARBAROWO-MIĘTOWY. Garść wspomnień. 186

Najmniejsze drobiazgi wiążą ze sobą ważne dla nas chwile.Przybierają na wadze, pod ciężarem wspomnień i przeżyć,emocji, zapachów, uczuć. Stają się, pomimo braku konkretnej wartości

W kuchni Karmel-itki
Dla Mamy. MALINÓWKA. 170

Kochana Mamo!Chcę Ci dziś podziękować za serce, pełne miłości, które ofiarujesz mi codziennie. Za uśmiech, który napawa mnieradością. Za wszystko, czego mnie nauczyłaś. Pieczenia, gotowania

W kuchni Karmel-itki
JAJKA ZE SZPARAGAMI I KREMEM BESZAMEL. 134

Sezon szparagowy w pełni.Skończyłam lekcje, zadzwonił upragniony dzwonek, wszyscy zerwali się z krzeseł i wybiegli z klasy. Okrzyki radości,że już czas do domu, wypełniły

W kuchni Karmel-itki
TARTA ZE SZPARAGAMI NA CZOSNKOWYM SPODZIE. 215

Sezon szparagowy trwa. Już białe szparagi były, w wersji śniadaniowej czy też przystawkowej, jak kto woli. Teraz czas na zielone. Osobiście, bardziej wolę właśnie te, zielone

W kuchni Karmel-itki
SZPARAGI Z SZYNKĄ ZAPIEKANE POD SEREM ŻÓŁTYM. Oraz jak ugotować szparagi. 187

Karmel-itka zbyt wiele ogląda programów kulinarnych! Ciągle i ciągle myśli, co ugotować, jak to podać, z czym co połączyć...Zamiast skupiać się na nauce, zamiast

W kuchni Karmel-itki
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. 239

Czasem wpadam do sklepu. Ogarnięta szałem i pragnieniem, by coś ugotować, miotam się między regałami. Główniezatrzymuję się przy dziale warzywnym i owocowym, gdzie selekcjonując dokładnie każdy

W kuchni Karmel-itki
PLACEK Z RABARBAREM NA MAŚLANCE. 484

Odwiedziła mnie Babcia. Starsza Pani mojego wzrostu, o białych jak mleko włosach i bystrych oczach.Przytuliła mniedo siebie, a w spracowanych przez lata dłoniach, trzymała torbę

W kuchni Karmel-itki
Pierogowe Warsztaty ze Smakfonią - 7-8.06.2013. 188

Zawsze marzyłam, aby nauczyć się lepić idealne pierogi, z różnymi pysznymi farszami, jednocześnie sklejając je w wyrafinowany,elegancki sposób, a nie tylko przyciskając widelcem.Dzięki uprzejmości

W kuchni Karmel-itki