ryba - 22624 przepisów (strona:984/1509)

Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 210

jeść. Póki co sztywno trzymam się wytycznych położnej i lekarza. Chociaż ochota na pączka jest zawsze ;) Ś niadaniowo Pamiętacie  Grzanki przyszłej mamki ? Jeśli boicie się na początek spożywać ryby, akurat łosoś należy do tych "bezpiecznych", żaden problem podmienić go na plaster wędliny. O biadowo Młode ziemniaki umyte i wyszczotkowane, ugotowane w mundurkach (oczywiście zjedzone bez łupinek). Surówka z zielonego

bastalena
Kawa...zielona 173

niedzielę przyszykowałam kilka wpisów na automatyczne opublikowanie...jakbym wyczuła ,że będzie awaria sprzętu.. Przez te kilka dni nazbierało się sporo przepisów..Były pączki, chleb, kotlety, bitki, sałatka , surówki, ryba , babka ziemniaczana, ciasto itp..i sama nie wiem od czego zacząć..no to może od kawy..którą dostałam w ramach współpracy z  Najlepszymi przyprawami świata ..Oprócz kawy dostałam również

Moje domowe kucharzenie
Patelnia z pokrywą z redcoon.pl 160

gotowe..Mięsko dusimy prawie bez zaglądania i bez obawy, że coś tam się przypali..wiadomo..musimy zajrzeć czy jest wystarczająca ilość wody..gdyż woda wyparowuje .. Na patelni smażyłam także ryby...zdjęcia niestety brak... Smażyłam również i kotlety schabowe...patelnia sprawdza się idealnie.. Patelnia nadaje się do różnego typu kuchenek, mycie patelni nie sprawia żadnego problemu..Na patelni możemy

Moje domowe kucharzenie
Schabowy..pachnący czosnkiem 185

mące z kaszą.Usmażyć na rumiano z obu stron. Skład  soli czosnkowej :  sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie :  do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Biała kiełbasa z cebulą 231

pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie :  do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree

Moje domowe kucharzenie
Pstrąg z warzywami 142

oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci
Zupa z kurek z pęczakiem 153

zaczynam wracać do rzeczywistości, także internetowej. Upały skutecznie mi to jednak utrudniają. A już zupełnie nie myślę o ciastach, choć zawsze w sezonie owocowym piekłam często. Domownicy - fani mięsa, ryb i warzyw nie rzucają się na ciasta. Zupa grzybowa jest prawdziwym rarytasem w moim domu. Ulubiona to oczywiście krem borowików, najlepiej tych zbieranych przez całą naszą czwórkę w podkarpackich lasach

Czerwień i błękit
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LIPIEC 2014 134

Lipiec w statystykach wyglądał tak : 320 polubień na FB       129 obserwujących       28 postów   48 ,696 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami Kostka alpejska Marty   Ciasto Shrek     Dziękuję, że ze mną jesteście

Magiczne Życie Marty
Risotto z grzybami i szynką szwardzwaldzką 194

Risotto, obok makaronu i pizzy najpopularniejsza, klasyczna włoska potrawa. Z makaronem i pizzą ma jeden wspólny mianownik - można je przyrządzić na wiele sposobów. Znakomicie smakuje z mięsem, rybami, owocami morza, szybką, warzywami czy grzybami. Pomysł na risotto z grzybami i szynką dojrzewającą podpatrzyłam od Pascala, który gotował podobne w swoim programie. Risotto wyszło naprawdę pyszne, kremowe. Szynka szwardzwaldzka doskonale komponowała

Mania Gotowania
Makaron z tuńczykiem i czerwonym pesto 232

Choć kosztowałam już sałakę z makaronem i tuńczykiem, obawiałam się jak sprawdzi się taki mix na ciepło, w formie obiadu. Wyszło naprawdę przepyszne. Wszystko pasowało do siebie idealnie. Oczywiście ryba z makaronem nie przypadnie do gustu każdemu. Mimo wszystko ogromnie polecam, dla mnie makaron numer 2, oczywiście po niedawno opublikowanym pesto z kurczakiem i rukolą, które ostatnio robi furorę

Mania Gotowania
"Kuchnia Tajska" -Christine France wyd. Firma Księgarska Olesiejuk; kilka słów o książce 171

znajdziecie wiele prostych i ciekawych przepisów, nie raz nie dwa zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem wykonanej potrawy, podany jest czas przygotowania, składniki ewentualne warianty

SMYKWKUCHNI
SUSHI Z GRILLA? Łosoś norweski w roli głównej... 223

świeżym powietrzu przy grillu? Jeżeli tak, to ta propozycja dla Was. Zazwyczaj dania przygotowywane na grillu to: mięso, karkówka (cieżko strawne), szaszłyki, kiełbaski, kaszanki, dobrze jak są to ryby różnego typu. Gości, których zapraszamy na tego typu spotkanie zazwyczaj spodziewają się w/w posiłków. Ja postanowiłam swoich gości zaskoczyć czymś nietypowym a za razem chciałam aby wszyscy zaangażowali się w przygotowanie

SMYKWKUCHNI
SZLAK DO DOLINY PIĘCIU STAWÓW POLSKICH- ŚWISTOWA CZUBA - MORSKIE OKO- CZARNY STAW POD RYSAMI- ŁYSA POLANA 167

nagle zapanuje totalna cisza ;-). Miniemy wodospad i przed nami otworzy się piękna Dolina Pięciu Stawów Polskich , można siedzieć i podziwiać bez końca. Idealnie czysta woda, w której widać pływające ryby, cisza, słońce, śpiew ptaków. Chwilę podziwiamy i udajemy się do Schroniska z widokiem na Stawy w dolinie. W schronisku jest dość przyzwoite jedzenie. Jest to dobry moment na dłuższą obiadową

SMYKWKUCHNI
Sałatka z malinami i fetą 385

pieprzu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Rozkładamy na dwa talerze – jeśli sałatka jest jedynym daniem lub na cztery, jeśli jest dodatkiem (np. do piersi kurczaka czy ryby). Na sałatce układamy świeże maliny i ser feta pokrojony w kostkę. Na suchej patelni podprażamy pestki dyni i pokrojone na mniejsze części orzechy włoskie. Posypujemy całość. Wierzch sałatki polewamy strumykami

Poezja smaku