Robimy! Twaróg należy rozdrobnić. Szprotki oczyścić z głów, odsączyć z oleju i dodać do twarogu. Wszystko razem rozetrzeć widelcem. Gdy masa jest zbyt sucha można dodać odrobinę oleju z ryb. Dodatkowo do pasty można dodać posiekaną natkę pietruszki czy szczypiorek albo trochę cebulki. Przyprawiamy do smaku przyprawami i musztardą lub ketchupem. I nakładamy na kanapeczki! Share 4 Tweet 0 Google
LatosiowydomPulpety wołowe, z indyka, kurczaka, jagnięciny, ryby, pulpety z ryżu… ale pulpety z krewetek? Tak jest. Zdziwicie się jak super łatwo można je zrobić i jak są pyszne. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia i gotowania : 25 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Jaki jest największy problem z pulpetami? Ano taki, że mają tendencję do rozpadania
Niedzielny kucharzKolejny przepis dla wielbicieli śledzi to śledzie faszerowane kapustą kiszoną. Mało spotykane, ale bardzo trafione połączenie smaków zaskoczyło już niejedną osobę. Jest to także prawdziwa bomba
Ola la LCHFsosy śmietanowe, sery czy tłuste mięsa znacznie podnoszą kaloryczność smakołyków z makaronami. Jednak wszystkich dbających o linię muszę uspokoić – takie kluchy np. z sosem pomidorowym i chudym mięskiem lub rybą to świetne, kompletne i do tego proste w przygotowaniu danie, które w dodatku można wpakować do lunchboxa i zabrać gdziekolwiek się chce. Albo sałatki z makaronów i świeżych/duszonych warzyw
Kate's Kitchenżadnych dodatków na pierwszy raz. I już wiemy, że wpisują się w nasze ulubione dania. Są mega chrupiące i idealne jako samotne danie lub jako dodatek do mięs czy ryb. Wystarczy tylko ugotować trochę za dużo ziemniaków ;) Nie było potrzeby dodatkowo doprawiać - ziemniaki były solone z koperkiem :) Składniki: ugotowane ziemniaki (ok 0,5 kg) 1 jajo
Gotowanie z pasjąOto deser dla tych, którzy podobnie jak ja „ze słodyczy najbardziej lubią śledzie”. Terrina śledziowa to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub dekoracyjną przystawkę
Ola la LCHFcoś takiego: syrop glukozowo-fruktozowy, sok pomidorowy, fruktoza, natka pietruszki, koncentrat soku z cytryny, sos worcestershire [woda, syrop glukozowy, ocet słodowy ( jęczmień ), cukier, sól, aromaty, ekstrakt z cebuli, anchois ( ryba ), oliwa z oliwek, ocet, koncentrat soku z cytryny, kolendra, goździki, ziele angielskie, papryka chili, majeranek, tymianek, suszony czosnek, olej słonecznikowy], barwnik (ekstrakt z papryki) Oczywiście, nie uważam, że każdy
Kuchnia moimi oczamisernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą obsługą. Dostępne są tam tapasy z mięsem, rybami, a także pyszne opcje wegetariańskie, które można zjeść na miejscu lub tak jak my, wziąć na wynos i zjeść na plaży. Jesteśmy zakręconymi „foodies”, dlatego też uwielbiamy szukać miejsc
Gotuj po hiszpańskupyszna i zdrowa, a raz kupiona paczka suszonych wodorostów wystarczy Wam na kilkanaście porcji. Sałatka z wakame równie dobrze jak do sushi sprawdzi się podana do smażonych i gotowanych ryb, krewetek oraz do kurczaka. SKŁADNIKI 4 porcje na przystawkę 25g suszonych glonów wakame ciepła woda 2 łyżeczki sezamu podprażonego na patelni 1,5 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki octu ryżowego
Karo in the Kitchenokresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą swoimi różowymi, długimi nogami w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu może pojawić się też delfin, zwabiony mnóstwem ryb zamieszkujących wody zatoki. Pamiętajcie, żeby nie dać się nabrać sprzedawcom wycieczek – flamingów nie ma tu latem! Mam nadzieję, że wpis Wam się przyda przy planowaniu kolejnych podróży i kolejnego urlopu
Ostra na Słodkocudo zaczerpnęłam z książki Victorii Twead "Nasz rok w Oriencie". Pasta jest rewelacyjna, aromatyczna, idealna do maczania słupków warzyw, czy kromki chleba. Świetnie pasuje do mięs i ryb. Tahini tutaj użyte to pasta z prażonego sezamu, można zrobić ją samemu. Sezamowa pasta tahini do zrobienia samemu. Popróbujcie koniecznie, uzależnienie nadchodzi szybko. Mutabal z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoraz pieczon ą dorad ę w aromatycznej soli . Oba przepisy cieszyły si ę dużym Waszym zainteresowaniem, za co bardzo Wam dziękuj ę . Po rybie i ziemniakach przyszedł czas na mięsko, dlatego dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na kurczaka. Kurczaka upiekłam w całości w gruboziarnistej soli
La grande e la piccola cuocapuree! Kolorowe puree: dodaj zmiksowany zielony groszek, szpinak lub brokuły – będzie zielono; marchew, bataty lub dynię – pomarańczowo, buraki lub tartą skórkę z cytryny – idealne puree do ryb. UWIELBIAM zdrowe i warzywne puree! Obowiązkowo świeży krojony koper i dodatek do obiadu gotowy. Składniki: 1 seler ok. 500 g ziemniaków łyżeczka chrzanu 2 spore łyżki masła mały kubek śmietany
Zasmakuj Kuchniaioli. Jego podstawę stanowi domowy majonez zrobiony z oliwy z oliwek oraz żółtek, a charakterystycznym dodatkiem, który tej pikanterii dodaje jest oczywiście czosnek. Sprawdza się przede wszystkim do pieczonych ryb i drobiu, ale śmiało może posłużyć też jako dodatek do grillowanych potraw, zwłaszcza jeśli spotykają się miłośnicy ostrzejszych smaków 😆 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Kuchnia w czekoladzie