ryba - 22175 przepisów (strona:681/1479)

Śledź po kaszubsku 78

  Składniki: 4-5 filetów śledziowych a'la matias 3 cebule 150 g koncentratu pomidorowego 40 g suszonej żurawiny 10 łyżek oleju rzepakowego sok z 1

Qchnia po prostu
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 50

Kuchnia gruzińska słynie z ogromnej różnorodności mięs, ryb i warzyw, wielu typów sera, marynat oraz ostrych przypraw. Używa się w niej składników w większości znanych w Polsce, jednak dzięki charakterystycznym dodatkom, takim jak orzechy włoskie, aromatyczne zioła, czosnek, ocet, nasiona granatu, i tradycyjnym sekretom szefów kuchni gruzińskie potrawy zyskują unikatowy smak, czyniąc kuchnię tego narodu jedyną w swoim rodzaju. Dzięki

ProstePesto.pl
Sałatka z rukolą i awokado 58

Będzie prosto i pysznie. Kilka składników a pyszna sałatka na talerzu. Warto mieszać smaki i tekstury aby zajadać takie dania. Zapraszam do stołu. Sałatka z rukolą

Moje Małe Czarowanie
Hummusowa pasta z wędzonym pstrągiem 61

Hummus z dodatkiem, tak bym nazwała najprościej moją dzisiejszą pastę. Zakupiłam przepysznego wędzonego pstrąga i zmiksowałam go z ciecierzycą. Rezultat: miała być pasta do chleba a

Moje Małe Czarowanie
Przepis na podpłomyki 66

służy do nabierania nim gęstych sosów. Możemy jednak nałożyć na podpłomyki ulubione dodatki, tak jak na włoską pizzę. Jako dodatek do podpłomyków możesz użyć pieczarek, warzyw, mięsa, boczku lub ryb.  Wszystkie zdjęcia zamieszczone w tym artykule są autorstwa mojej koleżanki, autorki bloga Mój kulinarny pamiętnik .   Spodobał Ci się przepis na podpłomyki ? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz

Cztery Fajery
Naleśniki z kremem jaglanym i pomarańczami 75

zainteresować: → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami → Naleśniki z prażonymi jabłkami, serkiem i miętą → Naleśniki → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Naleśniki szpinakowe z rybą, mascarpone i fetą Artykuł Naleśniki z kremem jaglanym i pomarańczami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pieczona dynia Hokkaido 72

podsmażyć na patelni i dodać w trakcie pieczenia do dyni. Rzecz jasna dodatki można zmienić i dostosować do własnych upodobań. Dynia pieczona świetnie smakuje podana z pieczonym kurczakiem oraz rybą. Pieczoną dynię można wykorzystać również jako dodatek do sałatki. Przepis na pieczoną dynię Hokkaido polecamy nie tylko fanom tego popularnego warzywa, ale również tym, którym z dynią nie po drodze

Kuchnia Na Wypasie
Mleko prosto od… owcy. Dietetyk o zaletach nabiału owczego 93

swoją ofertę na internetowym targu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów o czystej etykiecie, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Dostawy zamówień realizowane są do Punktów Odbioru we Wrocławiu, w Krakowie, na Śląsku i w Warszawie i wysyłką kurierem do innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone polędwiczki wieprzowe inaczej 84

królują polędwiczki z makaronem i pysznym sosem serowym. Taki obiad jest pyszny i niesamowicie syty. Sos serowy gotują bardzo często. Pasuje on nie tylko do mięsa ale również do ryb. Sos serowy powstaje u mnie na bazie sera. Czasami są to dwa sery, a czasami nawet trzy. Wszystko zależy jaki smak ma mieć sos. Ja uwielbiam sos serowy z dodatkiem

codojedzenia
Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora 63

się nim przy okazji świąt, stąd antropologiczna teoria o stroju Mikołaja, o której pisałem tutaj . Ten pierwszy jest uznawany za grzyb jadalny. Jest bardzo smaczny, o strukturze przypominającej mięso ryb.  jak je odróżnić i jak nie pomylić go z czym innym? W zasadzie różnic jest wiele, np. kolor blady ceglasty, mało wyraziste plamki itp, ale najważniejsza ukrywa się

Kryzysowa Książka Kucharska
Bigos z kapusty 56

cóż ciekawego dowiedziałam się na temat bigosu. Dawno, dawno jeszcze przed rozbiorami bigos nie miał nic wspólnego z kapustą. Były to siekane, odpowiednio przyprawiane potrawy z mięsa lub ryb. I z bigosem jest podobnie jak z sałatką mistrza Oliviera vel stoliczna , z pańskich stołów przeszedł transformację i zagościł u biedoty. Gdzie bogaty skład zastąpiono skrawkami mięsa i dużą ilością kapusty

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania