Hummus ziołowy

Hummus ziołowy

Hummus ziołowy

Wpadłam na pomysł przyrządzenia go w dniu, gdy z poprzedniego obiadu został mi garnuszek ugotowanej ciecierzycy, a na parapecie bazylia wybujała tak, że już zaczynałam się martwić, czy całą ją zdążę zużyć przed wakacyjnym wyjazdem. Postanowiłam więc przygotować domowy hummus, tylko w wersji ziołowej. Smak przeszedł moje oczekiwania! Robiłam go dwukrotnie, gdyż w czasie upalnych dni spełniał swoją rolę wielowymiarowo. Pasował jako smarowidło do kanapek, ale także przydał się do dania z makaronu i pełnił w ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, kanapki, ryby, ryba, obiad

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.