dań w kuchni gruzińskiej. Jest aromatyczna i przepyszna jako dodatek do pomidorów. Są one wówczas tak słodkie i nie czuć w nich kwasowości. Jest idealna do mięs i ryb i to nie tylko dań kuchni gruzińskiej. Po co jednak kupować nieznanego pochodzenia mieszanki jak można samemu szybciutko sobie zrobić. Do wypróbowania. Sól swanska - gruzińska przyprawa - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMasełko pomidorowe przygotujesz w kilka minut. Świetne do smarowania grzanek, pieczonych warzyw, ryb, czy mięs. SKŁADNIKI: 100 g miękkiego masła 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Masło utrzyj z koncentratem i szczyptą soli. Przełóż do naczynia. Przechowuj w lodówce
AZgotuj!Najlepsze źródła białka na diecie ketogenicznej Jaja – są nie tylko doskonałym źródłem białka, ale także zawierają zdrowe tłuszcze i witaminy. Mięso – szczególnie tłuste gatunki jak wołowina, wieprzowina oraz jagnięcina. Ryby i owoce morza – łosoś, makrela oraz sardynki to doskonałe źródła białka oraz zdrowych tłuszczów omega-3. Ser – bogaty w białko i tłuszcze, idealnie wpisuje się w założenia diety ketogenicznej. Zdrowe
ZGruntuFitlekką kolację czy lunch do pracy. Można ją podać z kawałkiem bagietki czy grzanką z serem żółtym. Świetnie komponuje się również z grillowanym lub smażonym mięsem albo rybą. Szybka sałatka z jajkiem i mozzarellą to świetny wybór dla tych, którzy chcą przygotować coś pysznego w krótkim czasie. Jest sycąca, dzięki czemu zaspokaja głód na dłużej, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników
e-PrzepisyKulinarnewęglowodanów, zastępując je tłuszczami, co ma na celu wprowadzenie organizmu w stan ketozy . Ważnym aspektem diety ketogenicznej jest wybór odpowiednich produktów. Na tej diecie zaleca się spożywanie: Mięsa i ryb: wołowina, wieprzowina, drób, łosoś, makrela. Tłuszczów roślinnych i zwierzęcych : masło, oliwa z oliwek, olej kokosowy, awokado. Warzyw o niskiej zawartości węglowodanów : szpinak, jarmuż, brokuły, kalafior. Orzechów i nasion : migdały, orzechy
ZGruntuFitDziś kolejna sałatka, pyszna i zdrowa, pożywna i odżywcza. Można zajadać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs czy ryby. Robi się szybciutko a smakuje obłędnie. Potrzebne będą kolorowe pomidory a teraz ich sporo. Spróbujcie koniecznie. Sałatka z pomidorów z burratą - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskładniki diety fretki Podstawowym składnikiem diety fretki powinno być wysokiej jakości mięso. Najlepiej wybierać karmę dla fretki, która zawiera dużą ilość białka zwierzęcego, takiego jak kurczak, indyk, wołowina czy ryby. Ważne jest również, aby unikać karmy zawierającej zboża, które nie są naturalnym składnikiem diety fretki. Ważnym elementem diety fretki jest również tłuszcz. Fretki potrzebują tłuszczu, aby dostarczyć energii i wspierać
Żyję by jeśćGratin z batatów z kminem, kolendrą zapiekane z oliwą z oliwek. Świetny dodatek do sera hallumi lub białej ryby. Składniki: 2 długie bataty 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka kminu kilka ziaren kolendry utartych w moździerzu sól himalajska czosnek granulowany 1 łyżeczka płatki chili świeży tymianek świeży lub suszony rozmaryn Przygotowanie: obrać bataty
AZgotuj!laktozy, które powinny stanowić podstawę Twojej diety. Produkty bezglutenowe: kasza – jaglana, gryczana, ryżowa i quinoa; ryż – biały i brązowy; ziemniaki; kukurydza; orzechy, nasiona, pestki; warzywa i owoce; mięso, ryby i jaja; specjalne produkty bezglutenowe. Produkty bez laktozy: mleko roślinne – migdałowe, kokosowe, ryżowe, sojowe, owsiane (certyfikowane); tofu i inne zamienniki nabiału; oleje roślinne i oliwa z oliwek; masło klarowane – pozbawione laktozy
Ugotowane pozamiatanenajczęściej kojarzony z kuchnią Serbii czy Macedonii, jego wszechstronność sprawia, że równie dobrze tworzą się potrawy z innymi zakątkami świata Ten aromatyczny sos jest niezastąpiony jako dodatek do mięs, ryb, warzyw gotowanych na parze, a nawet pieczywa. Właściwości składników i prostocie przygotowania, Ajvar staje się rozwiązaniem uniwersalnym dla klasycznych przepisów, jak i tych, którzy poszukują nowych, odkrywających kulinarnych Głównym składnikiem
Kulinarna Chwilamówić tosty to zawsze dobry pomysł na szybką przekąskę . Przełożyć można je ulubionym rodzajem serem, wędliną, pieczonym drobiem, jajkiem, rybą czy pastą z warzyw. Są rewelacyjne na śniadanie , na lunch a także na kolację. Pieczywo do tostów stostować możemy w tosterze, przypiec pod grillem w piekarniku lub zrumienić na patelni. Na takie właśnie tosty z patelni tym razem was zapraszam
MeCooks