Jak my uwielbiamy takie przepisy! Łosoś pieczony ze szparagami i masłem czosnkowym właściwie robi się sam, a gdy pojawia się na stole, wszystkim od razu ślinka
Kulinarna PolskaPenne z pesto z jarmużu z dodatkiem tuńczyka i orzechów włoskich. Makron z pesto z jarmużu. Pasta con pesto Wszystko właściwie co przerabia się w
Z Kuchni Do KuchniJedno z moich ulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji –
FlymetothespoonŁosoś w miodowo-cytrynowej glazurze Łososia umyć, osuszyć i przekroić na 2 mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Do małego naczynia wlać
ememe kitchenLubię sobie napisać, że dla mnie ten przepis to nic odkrywczego, ale w zasadzie wiele przepisów, kombinacji i połączeń jakoś specjalnie mnie już nie dziwi. Poza
Mango PapajaBez dwóch zdań należę do osób, które uwielbiają owoce morza. Kiedy mam tylko możliwość sięgam po nie w restauracjach bądź przyrządzam w domu. Do owoców morza
MeCooksJedno z najsłynniejszych hiszpańskich dań, które tym razem zrobiliśmy z owocami morza. Smakowało wspaniale. Przepis na paellę z owocami morza Składniki: 250 gramów ryżu krótkoziarnistego do
Kulinarna PolskaMigdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką. Tarta wyszła rewelacyjna. Chrupiące ciasto, konfitura świetnie wpasowała się ze śledzikiem i gruszką.
wesoła kuchniaGofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne
wesoła kuchniaMule w sosie pomidorowym z winem, tofu, papryką. Czy może być lepsze połączenie smaków. Do tego chrupiąca bagietka moczona w sosie.
wesoła kuchniaJak wiosna to wiosenne warzywa. W sklepach mamy już od jakiegoś czasu kalarepkę. Oprócz faszerowania czy gotowania warto ją też marynować! Taką marynowaną kalarepkę polecam dzisiaj
Delicious Place