ryba z sosem - 500 przepisów (strona:11/34)

Sojowy kebab – gyros i z OpenCard w Kyoto Sushi 105

wymieszaj z olejem i przyprawą. Przykryj i odstaw najlepiej na noc (wtedy kotlety są najsmaczniejsze). Następnego dnia podsmaż (przez kilka minut). Zajadaliśmy z puree ziemniaczanym i mizerią z czosnkowym sosem. Pycha! Kyoto Sushi to najbardziej egzotyczna restauracja, w której do tej pory byłam. Inne jest wszystko: jedzenie, siedzenie, dekoracje wnętrz i …ceny -:). Jednak jest kilka dań w cenie do 25zł(...)dodatkiem przypraw shiitake gatunek grzybów japońskich tempura warzywa, owoce morza lub owoce smażone w specjalnym cieście teriyaki rodzaj japońskiego sosu, którego główne składniki to sos sojowy, miód lub cukier i sake - mirin tobiko kawior ryby latającej tofu twarożek sojowy wasabi japoński chrzan, koloru zielonego Żródło informacji: strona restauracji   i Wikipedia. Soy kebab-gyros Taste effect inversly proportional to preparation

Qlinarnie i Qlinarnie
Tester #1: Sos sałatkowy grecki KOTANYI. 161

Postanowiłam, że i ja zostanę testerką. A co mi tam! Raz się żyje.Poza tym daje to duże możliwości w poznawaniu jakości różnych firm nawłasnej skórze

W kuchni Karmel-itki
Walentynkowy, przesycony afrodyzjakami obiad z łososiem 265

łososiem Składniki (na 2 osoby) 2 równej wielkości filety z łososia o wadze 18-20 dkg każdy (ze skórą) 3 łyżki miodu 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 lemonka Garść młodych listków rukoli ¼ łyżeczki płatków tajskiej chili (dla tych, którzy lubią ostre) Sól i pieprz (do smaku) 1 szklanka czerwonej quinoa Składniki uważane za afrodyzjaki zaznaczone(...)zetrzeć skórkę lemonki na tarce typu zester, a jej sok wycisnąć do niewielkiej miseczki; dodać do soku startą skórkę, pozostały miód, sos sojowy, płatki chili (jeśli lubicie ostre) i dobrze wymieszać. Na tą samej patelni, z której smażyliście rybę, dodać wymieszane w małej miseczce składniki z sokiem z lemonki; gotować na niewielkim ogniu i redukować cały czas mieszając, do momenu

Jem więc Jestem
Sos z portobello 136

samodzielną potrawą, ale dodatkiem, który bardzo często podnosi walory smakowe całego dania. Mogą być słodkie, kwaśne, ostre, łagodne, zimne, gorące, czy majonezowe. Stosowane do mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów… i nie tylko. O sosach można mówić długo i dużo. Każdy ma jakiś swój ulubiony, np. Sos z portobello.   Składniki: - 500g portobelloo - 250g szalotki - 4-5 ząbków czosnku

mojewypiekiinietylko
DORSZ PO AZJATYCKU. 189

papryczki chili woda, 1/2 łyżeczki soli sos: 4 łyżki cukru 4 łyżki octu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego 1/2 szklanki wody Filety z dorsza dzielę na połówki lub mniejsze części (w zależności od upodobania), wkładam do garnka i wlewam tyle wody, aby przykryła rybę. Dodaję 1/2 łyżeczki soli. Zagotowuję i od tego momentu gotuję przez ok. 12 minut. Następnie wyjmuje(...)półplasterki, a marchewkę w cieniutkie słupki. Wkładam, do rondelka po gotowaniu dorsza. Cukier mieszam z octem, sosem sojowym, wodą i zalewam warzywa. Duszę pod przykryciem  przez jakieś 15-10 minut (marchewka pozostanie chrupiąca). Następnie do powstałej marynaty wkładam kawałki ryby i gotuję ok. 5-8 minut. Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym lub innym, typowym dla kuchni wschodniej. Posypuję

W kuchni Karmel-itki
Domowe sushi, czyli jak samemu zrobić sushi w domu 262

kuchni niezastąpione, dlatego teraz robimy je i będziemy robić regularnie :) Zachęcam, spróbujcie swoich sił, bo warto :) Składniki: ryż ocet ryżowy cukier, sól glony nori sos sojowy wasabi marynowany imbir Przykładowe dodatki do rolek: ryba - my używamy surowego łososia, ponieważ stosunkowo łatwo zdobyć tą rybę świeżą i w dobrej cenie, możecie wykorzystać też rybę pieczoną lub wędzoną (wybierzcie swoją ulubioną(...)którą również z sukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo ryb słodkowodnych, ani węgorza, którego krew jest trująca paluszki krabowe ogórek świeży awokado kiełki szparagi marynowane serek philadelphia, ew majonez w ostateczności sałata RYŻ jest bazą, bez której nie ma sushi. Używamy specjalnego ryżu (do sushi), który jest krótko ziarnisty i po odpowiednim ugotowaniu klejący. Przygotowując sushi dla dwóch osób

Taste Of My Day
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 150

oraz pieprzem czerwonym. Ułóż na wierzchu suma.Posyp całośc świeżo mielonym pieprzem prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem.Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny. Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek. Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia!Tak przypawiona rybę, zawiń w papier, można

Z Kuchni Do Kuchni
Rolex :) 95

zarówno nowoczesny styl gotowania z angielskimi, arabskimi oraz indyjskimi wpływami. Wiele tradycyjnych dań zawiera różne warzywa, ziemniaki, banany i innne tropikalne owoce oraz świeże ryby, mięso. Główne dania zwykle opierają się na sosach i gulaszach na bazie orzeszków ziemnych, fasoli lub mięsa. Jako dodatek używa się często ugali (papka z mąki kukurydzianej) lub matooke (gotowane i gniecione zielone banany). Jednak

noteskulinarnyfiga
Ryba w cieście 169

czekamy chwilę,aby się zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego

Maminek kulinarny
Jem zdrowo: Sałatka z makrelą 318

koperkowego do sałatek Knorr 1 łyżka wody " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. Szczypiorek siekamy, rybę pozbywamy ości i kroimy na mniejsze części. Układamy rukolę, makrelę, szczypiorek, marchewkę i ser, polewamy sosem koperkowym do sałatek (wymieszanym z wodą i olejem) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

CoolinarniePL
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 212

świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się też ryba na parze po azjatycku z czarnym ryżem, warzywami i sosem chili, zapiekany bakłażan z harissą, z granatem, z pistacjami, z oliwkami i ryżem. Pyszne samosy z wołowiną, cebulą i batatem, sałatka z pieczonej marchewki

Plate of Joy
62.Szparagi pod puszystą chmurką: czyli zapiekane szparagi pod łososiową "pierzynką"! 174

Jest to jedynie nasza propozycja podania takich szparagów, w przyrządzeniu możecie zabawić się kreatywnością i zamienić składniki na Wasze ulubione np. filet z innej ryby, szynkę szwarcwaldzką, zielone szparagi, paski cukinii lub awokado, do sosu dodać mozarellę lub musztardę, świeży koperek lub inne ulubione zioła: do odważnych świat należy

Symfonia Smaków
Antar z imbirem i sosem maślano- kokosowym 127

znów antar. Polubiłam tą rybę i jakoś tak mi wychodzi , że jak wybiorę się po ryby zawsze połowa kupionych to antary. Smażę, gotuję na parze. Dziś postanowiłam poeksperymentować z takim pół tajskim smakiem. Do marynaty dodałam imbir i sok z cytrusów , a sos zrobiłam na bazie mleka kokosowego. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Sos pomidorowy prosto z Włoch - przepis z książki "Po prostu po włosku" 133

pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym makaronem. Zdaniem autorek wspaniale smakuje także z rybą  albo mięsem. My, jak widzicie przygotowaliśmy go zimą, więc dla rozgrzewki wzbogaciliśmy ten sos solidną porcją przygotowanego przez Pana Boczka przecieru z fermentowanych papryczek habanero. Wyszło smacznie i.... piekielnie ostro, więc jeśli wolicie łagodniejsze smaki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Śledzie z jagodami Goji w sosie śmietanowo-majonezowym 218

Składniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula szklanka wody 1 łyżeczka octu  1 łyżeczka cukru 2 łyżki suszonych jagód Goji ½  średniego jabłka 5

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania