Sałatka z jajek i tuńczyka jest smaczna i zdrowa, gdyż zawiera dużo warzyw, które dostarczą nam potrzebnych witamin i minerałów. Idealna dla osób aktywnych i dbających
Kuchcik gotujeRoladki śledziowe są świetne na przyjęcia, święta i różne imprezy. Pięknie wyglądają, świetnie smakują i są banalnie proste w wykonaniu. Polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliDziś zapraszam na jedno z moich klasycznych dań na Wigilię, czyli przed Wami śledź pod buraczkiem. Możemy go zrobić tradycyjnie, czyli w dużej misce, ale możemy
Kulinarne przygody GatityKupiliśmy fantastyczny makaron. Czarny, z dodatkiem wyciągu z ośmiornicy. Zupełnie czarny był. Więc pomyśleliśmy, że pewnie idealnie będzie się komponował z owocami morza. I oczywiście mieliśmy
Marder&Marder ManufactureSkładniki: śledzie tuszki 2 kg, sok z cytryny 1/4 szklanki, kucharek 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 3 sztuka, cukier 3 łyżki, czosnek granulowany 1
W Mojej Kuchni LubięBędąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które w swoim składzie mają niską zawartość tłuszczu, np. mintaj, miruna, dorsz. Będą nam dostarczać odpowiedniej ilości białka w diecie. Pamiętajcie też, że chociaż raz w tygodniu głównym źródłem białka powinny być warzywa strączkowe(...)folią aluminiową , pod przykryciem zapiekamy około 12 minut, potem kolejne 12 minut bez przykrycia. Temp. pieca 200 stopni. Na porcję obiadową gotujemy w osolonej wodzie 300 g brukselki (105kcal) Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego typu light (15kcal) 1 łyżka pełna serka twarogowego chudego (12kcal) 1/2 wody sok z cytryny sól pieprz składniki mieszamy używamy jako sos do pulpecików Porcja
SMYKWKUCHNISałatka śledziowa z jarzynami ułożonymi warstwowo, dzięki temu każdy może zobaczyć z czego jest zrobiona. Bardzo smaczna, kolorowa i będzie pięknie wyglądała na każdym stole. Świetnie
https:KKuchniaMniamSajgonki znamy wszyscy – niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie jadł ich w „chińskiej budce”! Spring Rolls to wietnamski wynalazek – chińskie sajgonki są smażone, wietnamskie
Karo in the KitchenDziś przedstawiam coś lekkiego na te ciepłe dni. Pyszna i aromatyczna zupa w stylu tajskim na mleku kokosowym z łososiem i boczniakami z pewnością zadowoli amatorów
karmelowyPasta z tuńczyka i jajek to smarowidło, które gości u nas bardzo często. Nie przepadamy za sklepowymi wędlinami, a taką pastę można szybko przygotować w każdej
Poezja smakujakoś paprykarza, często zamiast ryb dodawano do niego rybie odpady, a ryz zastąpiono pęczakiem. Mówiono wtedy, że do konserw z paprykarzem dodawano też wycofaną ze sprzedaży z powodu pasożytów rybę błękitek. W latach 90-ch na rynku spotkać można było kilka konserw pod nazwą "paprykarz szczeciński", które nie koniecznie były produkowane w Szczecinie. Natomiast od 2010 roku paprykarz szczeciński zyskał(...)drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać marchew i paprykę, smażyć mieszając przez kilka minut, dodać przecier pomidorowy, dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie (ok 15 minut), a sos zgęstnieje. Ryż ugotować al dente, odcedzić, dodać do warzyw, wymieszać. Makrelę dodać do warzyw z ryżem, całość doprawić, wymieszać. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce. Paprykarz można zapasteryzować: pastą wypełnić słoiki
Obiad gotowyMoje krewetkowe doświadczenie jest bardzo znikome. Tak naprawdę, dopiero teraz w pełni zaczynam poznawać możliwościtych różowych stworzonek, które jak się okazuje, są naprawdę spore. Pod tym
W kuchni Karmel-itkiSKŁADNIKI 500 g filetów z dorsza 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bu ł ki tartej 2 l bulionu warzywnego 150 ml
La grande e la piccola cuocaJeśli do tej pory zdarzało Wam się nad owocami morza kręcić nosem i z uporem maniaka twierdzić, że są gumowe, macie okazję przekonać się że określony
Karo in the Kitchenśredniej półki cenowej. Wytrzymywały bardzo krótko. Zwykle po kilku miesiącach zaczęły odpryskiwać, przebarwiać się. Bardzo frustrujące też było to, że przywierały do nich potrawy. Nigdy nie zapomnę widoku poszarpanej ryby podczas uroczystości rodzinnych. Głównym czynnikiem decydującym o zakupie powinna być jakość oraz solidność wykonania. Powiem Wam szczerze, że wyleczyłam się z kupowania patelni ze średniej półki cenowej. Ich użytkowanie oraz(...)minut. Dodaj pomidory z puszki wraz zalewą, dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, kuminem, ostrą papryką mieloną, słodką papryką mieloną i cukrem. Całość zamieszaj i gotuj do momentu aż sos zgęstnieje. Do gęstego sosu wbij jajka, dopraw je solą. Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia, posyp natką
Moja pasja smakujest to tak dobrze zaopatrzony sklep jak w Polsce ale ma wszystko co ja potrzebuję do mojego codziennego kucharzenia. Różnica w cenach jest kolosalna zwłaszcza na mięsach i rybach. Oszczędzanie na jedzeniu to po proste mądre zakupy, a przy tym promowanie tańszych sieci handlowych i zmuszanie tych drogich do obniżenia cen. Zakupy w promocji to największa przyjemność nie zależnie(...)piekarnika na 250ºC, u mnie na funkcji grilla i piecz przez 20 minut. Zmiksuj aioli według przepisu powyżej. Dopraw aioli łyżką ostrej musztardy. Podaj łososia na sałacie z sosem, groszkiem i pieczonymi batatami. The post Pieczone bataty z parmezanem, łososiem i aioli appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniajest himalajska sól sprzed 250 mln lat. Uważa się ją za najczystszą na ziemi. Azjatico idealnie pasuje do potraw z ryżu, dań z makaronami, zup, mięs oraz wszelkiego rodzaju ryb i owoców morza. Doprawianie nią potraw ułatwia i umila praktyczny młynek). Dostępna w Almie i Piotrze i Pawle świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka lubczyku 400 ml jogurtu naturalnego(...)multicookerze ugotowałam ją na ustawieniach COOK- QUICK COOK i czas 25 minut. PO tym czasie kosmosę odsączyłam poprzez sitko. Ponownie umieściłam w misie multicookera i dodałam mięso z sosem. Przemieszałam. Ustawiłam program FRY i czas 10 minut. Zamknęłam pokrywę. GOTOWE :) Kosmosę i inne super produkty zamówisz tutaj
ClauditteMissCookingWołowina rządzi! Właściwie oprócz niej jadamy jeszcze tylko ryby i czasami coś tam z wieprza ale częściej dania wegetariańskie. Właśnie wstawiłam do pieca obłędną pieczeń z części krzyżowej, które to mięso dostałam w piątkowy wieczór od QMP Dobra Wołowina . Piecze się z warzywami i jestem bardzo ciekawa jej smaku. Dla Córci i Małżona odłożyłam po steku(...)przestanie być różowe. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy. Gdy sos z makaronem przestygnie dodajemy do nich jajka, natkę i starty ser. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Zapiekankę przekładamy do wysmarowanego oliwa naczynia. Wyrównujemy i pieczemy
Dzieje kuchennej Wiewióry