ryba w cebuli - 2500 przepisów (strona:93/167)

Śledzie pod pierzynką 254

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację

Anioły w kuchni
Śledzie z rodzynkami / Herring with raisins 210

Przed nami kulminacja postnych dni, jeżeli jeszcze nie robiliście śledzi w wariancie z rodzynkami to szczerze polecam! Potrzebować będziesz: 6-7 filetów śledziowych solonych 5 łyżek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron z tuńczykiem i kaparami 216

Pomysł na szybki obiad. Makaron najlepiej pappardelle- szerokie wstążki z dodatkiem tuńczyka i kaparów. Proste i bardzo smaczne danie.składniki:400 g makaronu2 puszki tuńczyka w

Monia miesza i gotuje
Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika. Recenzja. 128

białkosojowe, cebula, marchew 8,5%, przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego. bez użycia glutaminianu monosodowego. Moja opinia: Smakowo, jak w przypadku każdego produktu tej firmy daję 10/10. Nie przypomina on tradycyjnego paprykarza, bo na wstępie nie czujemy charakterystycznego zapachu ryby

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Śledzie a'la milanówek 121

Moje ulubione śledzie, bez który nie wyobrażam sobie nadchodzących Świąt. Jest to danie, którym mogę zajadać się przez całe święta i w ogóle mi to nie

Mango Papaja
Sałatka śledziowa 196

Pyszna sałatka nie tylko na wigilijny stół. Sprawdzi się również na innych małych imprezkach. Możecie ją przygotować na Sylwestra, na pewno znajdą się jej wielbiciele. 5

Smakołyki Asi
Klasyczny śledź w oleju z cebulą 129

Tydzień ( a nawet dwa ) przed Wigilią warto zrobić śledzie w oleju. Śledzie mogą stać w słoju w lodówce. Do świąt się przemacerują i będą najsmaczniejsze :) 0

Atlas Smaków
Niezła rybka... 176

rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. Do mnie dotarły takie propozycje -Beczka śledzi. Filety śledziowe z olejem wiejskim filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli -Beczka

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta jajeczna z tuńczykiem 198

Pasta jajeczna z tuńczykiem... Wiórki ugotowanych na twardo jaj i żółtego sera. Drobne kostki kiszonego ogórka i cebuli. W towarzystwie dostojnego tuńczyka. Doprawione majonezem i musztardą

Gospodyni Miejska
Tarta z łososiem i kurkami 205

Składniki:Ciasto na tartę:150 g mąki pszennej100 g masła1 żółtko1/2 łyżeczki soliFarsz:300 g filetu z łososia200 g kurek1 opakowanie serka kremowego Apetina z czosnkiem

Smakowity Blog Kulinarny
PASTA Z MAKRELĄ 188

Uwielbiam różnego rodzaju pasty i smarowidła na chleb, te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w

Z Majeczką w kuchni
Śledzie z podrzybkami, szczypiorkiem i śmietaną 166

Moje wydanie śledzia, które powstało bardzo spontanicznie :). Spróbuję zebrać przepis w całość, bo jak coś tworzę to robię zapiski, ale trudno mi je potem odszyfrować.Składniki

Apetyczna babeczka
Mięso z warzywami w sosie teriyaki 422

Teriyaki znają wszyscy, jeśli nie z własnych, kuchennych doświadczeń, to zapewne kosztowaliście go w ulubionej knajpce z azjatyckim jedzeniem. Jest intensywny i niepowtarzalny. W jego skład

Taste Of My Day
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 183

mówiąc, może raczej „kwaskowe” i „wytrawne”, bo z pewnością ust nie wykrzywiają. Wciąż są zresztą tylko uzupełnieniem neutralnych z tego punktu widzenia kurczaka, ziemniaków i nawet nieco słodkiej czerwonej cebuli. Zwłaszcza ta ostatnia jest o tyle ciekawym składnikiem, że nadaje się zarówno do potraw na lekko słodko, jak i do tych bardziej kwaśnych. W tym ostatnim wypadku przede wszystkim dlatego(...)marynowane w occie i oleju karczochy – a dokładniej serca karczochów. To oryginalny w smaku, popularny m.in. w kuchni włoskiej dodatek idealny do lekkich białych mięs typu drób i białe ryby. Często będzie pasował on do tych samych potraw co nasze pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem – dlatego połączenie obu w tym przepisie nie jest ani trochę przypadkowe. Piersi z kurczaka

Kulinarna Pokusa
Kulebiak z kiszoną kapustą 165

ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki: Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej

Mama Gotuje