ryba panga - 57 przepisów (strona:2/4)

Ryba po grecku... 115

Kocham, kocham i jeszcze raz kocham taka postać rybki... Składniki: 3 duże filety u mnie panga 5 marchewek 2 łyżki przyprawy do ryb 1 łyżka pieprzu ziarnistego 500 gram przecieru pomidorowego Rybę płuczemy, kroimy w paseczki około 2 cm, mieszamy w przyprawach...podsmażamy...Marchewkę ścieramy na tartce o grubych oczkach dodajemy przecier, sól i pieprz...I dusimy około

NaKońcuJęzyka
Kotleciki rybne 203

dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe (z ziemniakami i np. mizerią), ale możecie z nich skomponować również pysznego burgera :) Składniki: ok. 1 kg filetów z ryb, ja użyłam po 2 filety z dorsza i pangi sucha kajzerka cebula 2 jajka koperek przyprawy i zioła: sól, pieprz, vegeta, przyprawa do ryb, oregano, bazylia, lubczyk Wykonanie: Filety kroimy w kostkę. "Ucieramy" przy

Taste Of My Day
Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku 184

chormonu dobrego nastrojuNajbogatsze w kwasy omega-3 sa tluste ryby morskie:makrela,halbut,sledz,losos.Cude ryby morskie sa rowniez godne polecenia:dorsz,Unikajmy natomiast ryb sprowadzanych z Chin,Wietnamu czy Egiptu takich jak :tilapia,panga,sum egipski itpnie dosc,ze posiadaja znikome wartosci odzywcze,maja bardzo wysoka zawartosc toksyn.U mnie dzis halibut.Dla mnie osobiscie po lososiu to najsmaczniejsza ryba morska.W

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki rybne z kapustą 156

Roladki rybne z kapustąSKŁADNIKI: filet panga -0,5 kgkapusta kwaszona -1 garśćmarchewka -1 sztcebula -0,5 sztjabłko -1 sztsól i pieprzolejtłuszczprzyprawa do rybPRZYGOTOWANIE:Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa. Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę. Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać pokroić

Kuchnia Danusi
Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem 199

Sandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;)Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często

Kraina Tysiąca Smaków
Ryba duszona w sosie pomidorowym 202

poście. Ryba duszona w sosie pomidorowym to szybkie i smaczne danie. Można wykorzystać filety rybne z dorsza,morszczuka itp. Ja nigdy nie kupuję mrożonej ryby i takiej nie polecam. Składniki: 800 g filetów  z pangi 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki(...)odstawić do lodówki na 30 minut. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka (nie przyrumieniać), dodać drobno posiekany czosnek i chwileczkę podsmażyć. Na cebulę ułożyć rybę, przykryć rondel i dusić około 7 minut, a następnie wlać wodę, ketchup dodać przecier pomidorowy  doprawić i dusić ponownie aż ryba będzie gotowa, ale nie rozgotowana. Na koniec posypać szczypiorkiem

O kuchni z uczuciem
Pieczony szczupak z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 168

szczupak pieczony w całości. Trochę nieśmiało ale małymi krokami pojawiają się rybne sklepy i stoiska dające nam możliwość wyjścia po za smaki mintaja, morszczuka czy pangi. Szczupak to piękna,wartościowa i do tego niskokaloryczna ryba którą warto spróbować! Ryby to świetne źródło cennego wapnia, selenu czy jodu a na dodatek wspomagają produkcję hormonu szczęścia!. Dzisiaj przygotujemy naszego polskiego szczupaka

Kuchnia PROzdrowotna
Pstrąg marynowany 160

każdą postacią i  choć nie wszystkie gatunki mi smakują ( np.nie znajdziecie u mnie przepisu na danie z  pangi, płoci, żabnicy czy węgorza ), mam z czego wybierać.Ostatnio na naszym stole gościł pstrąg. Utarło się, że to ryba na grilla. Z dodatkiem masełka czosnkowego, albo cytryną i koperkiem smakuje wybornie i ja z reguły tak właśnie ją robię

Gosia gotuje
Panga na parze 108

Pangi garść listków botwinki 1/2 marchewki natka pietruszki 3 ziarenka pieprzu kawałeczek pora około 4 cm 1 łyżka masła 1.5 litra wody Przygotowanie: Do garnka z wodą wrzucamy botwinkę, marchewkę, natkę, łyżkę masła, pora i pieprz. Gotujemy do wrzenia wywaru. Opłukaną rybkę umieszczamy w Kuchmistrzu ( ja mam taki z Tupperware) lub innym takim naczyniu do gotowania na parze. Rybę umieszczamy

ClauditteMissCooking
Indonezyjskie czerwone curry z rybą 186

limonki. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, pożywne i ciekawe w smaku. Do przygotowania curry użyłem: 250 gram filetu z dorsza (może być jakakolwiek ryba o białym mięsie, nie polecam jedynie nienadającej się do konsumpcji pangi), 1 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej papryczki chili, 3 limonek, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek czerwonej pasty curry, 400 ml mleczka kokosowego, oliwy(...)pikantne albo pozostawiamy albo usuwamy pestki papryczki chili). Paprykę wydrążyłem z gniazd nasiennych i pokroiłem ją w cienkie paski, które następnie przekroiłem w poprzek na 3 części. Filety z ryby pokroiłem na dość spore kawałki, przypominające kwadraty o boku około 3 cm. Wszystkie trzy limonki dokładnie umyłem, a następnie dwóm z nich odkroiłem górny i dolny kawałek skórki, a następnie

Wyprawy kulinarne
Ryba w ananasie 209

naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc.Składniki :1 puszka ananasów4 cebule½ szkl. Oleju1 l ketchupu międzychodzkiego1,5kg pangi bądź innego filetu rybnegoPanierka ;4 jajka3 szkl bułki tartej½ szkl mąkiMajeranekSol, pieprzCzosnek granulowany,½ szkl. olejuPrzygotowanie :Rybę rozmrozić przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą. Zostawić na całą noc.Przyprawiona rybę panierować (bez cebuli która była przyprawiona ryba) kolejno

Garnkowe fanaberie
Ryba po grecku 187

okresie świątecznym. Ponadto jest to obowiązkowe danie na moim wigilijnym stole. Ryba po grecku to danie składające się z kawałków białej ryby, farszu warzywnego w lekko pomidorowym sosie. Pycha :) Do poniższego dania możecie wykorzystać, np. dorsza, pangę jak i mirunę.  Składniki: 1 kg rozmrożonych filetów, np. z miruny sól, pieprz mąka do obtoczenia  bułka tarta do obtoczenia olej(...)kawałka selera 3 małe cebule 1 mały kawałek pora (biała część) 100 g koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz olej do smażenia  Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą oraz pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny. W międzyczasie marchewkę, pietruszkę i selera obrać oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Ugotować
Panga biała w panierce 158

polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa typu Vegeta pieprz oliwa z oliwek do smażenia Rybę rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym wyciskając nadmiar wody. Ryba powinna być sucha Przygotować panierkę: na oddzielne talerzyki wsypać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek) 342

się pomiędzy dorszem a pangą, ale od tej ostatniej jest zdecydowanie zdrowsza. Od czasu gdy zobaczyłam film jak panga hodowana jest w wietnamskich rzekach-ściekach, nigdy jej nie tknę i staram się kupować wyłącznie ryby z połowów oceanicznych lub krajowych hodowli. Miruna spełnia ten warunek, bo łowiona jest w okolicach Chile, Argentyny i Nowej Zelandii, gdzie

głodny alergik
Ryba po węgiersku 111

ryżem.  Może i Wy skusicie się na taką rybkę. Do przygotowania takiego dania potrzebne są filety z ryby. Nie może być ości. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na rybki, po które zapraszam tutaj 700 g filetów rybnych (miałam pangę) 3 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 200 g śmietany (dałam 18%) 3 łyżki oleju 200 g przecieru

O kuchni z uczuciem