kolejny przedstawiam dodatek do dania głównego w stylu wschodnim. Moja ulubiona dynia, tym razem w towarzystwie bakłażana duszone w mleku kokosowym tworzą zaskakująco smaczną kompozycję. Sprawdzi się tak samo dobrze jako dodatek do mięs jaki i ryb, niekoniecznie na sposób wschodni. Po uduszeniu można je też zmiksować na gładkie puree, ja jednak tym razem zostawiłam je w całości. Warto(...)ogniu rozgrzej olej i wrzuć cebulę z czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut do zeszklenia.Dodaj dynię, bakłażana i ryby sos i smaż przez kolejne 2-3 minuty.Następnie wlej mleko kokosowe, doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do małego i duś warzywa prawie do miękkości, przez około 10-15 minut.Pod koniec duszenia dodaj chili i dopraw sosem rybnym
karmelowybulionu 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 0,5 łyżeczki świeżego koperku Sól Pieprz Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy do miękkości ryż. W kolejnym mini marchewki
VioletoweKucharzeniesmaku1 liść laurowy2 ziela angielskiesól, pieprz do smakuSposób przygotowania:1. Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonym wrzątku. Studzimy.2. Dokładnie oczyszczamy rybę z ości.3. Cebulę drobno siekamy.4. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.5. Cebulę dusimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy.6. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.7. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż
Kuchnia domowa Anirybę po grecku do swojej codziennej diety. Teraz chcę się podzielić z Wami tym przepisem na rybę po grecku, byście i Wy mogli przygotować to proste i pyszne danie rybne. Jak zrobić rybę po grecku? Do przygotowania ryby po grecku można użyć filetów dowolnej białej ryby. Najlepiej jednak sprawdza się dorsz, mintaj oraz sandacz. Jeśli będziemy korzystać z ryby mrożonej(...)przygotowaniem filety oczyścić z ości, bo zwiększy to komfort jedzenia potrawy. Rybę dzielimy na 3-4 cm kawałki i smażymy na patelni. Osobno przygotowujemy sos z warzyw, a na końcu mieszamy ze sobą rybę oraz warzywa. Niektórzy układają rybę na wierzchu warzyw, ja jednak lubię ją wymieszać. Wówczas ryba nasiąka aromatem warzyw i jest jeszcze pyszniejsza. Szukasz prostych i zdrowych
Wiszniówkasmak :)Składniki :Około 0,5 do 1 kg soli ( ryby )Około 8 marchewek2 cebuleVegetaPieprz ziołowy PiątnicaPapryka czerwona Piątnica1 mały słoiczek przecieru pomidorowegoOliwa do smażenia rybyMąka do panierowania rybyWykonanie : Rybę umyć i osuszyć ręczniczkiem papierowym , pokroić na małe kawałeczki .Posolić i obtaczać w mące , smażyć na złoty kolor.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Cebulę pokroić(...)talarki .Dodać pieprz , paprykę, vegetę i wymieszać z marchewką i cebulą.W głębokim rondlu rozgrzać około 0,5 do 1 szklanki oliwy wrzucić marchew i dusić do miękkości.W szklanym naczyniu układamy warstwami , marchew , ryba, marchew i tak dalej .Odstawić na kilka godzin do lodówki.Podawać na ciepło lub zimno .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliMintaja pokroić na mniejsze kawałki. Na patelnię wlać śmietanę, dodać natkę i koperek. Mintaja doprawić solą i pieprzem, położyć na śmietanie i dusić z 2-3 min. Groszek odcedzić dodać do ryby. Wymieszać i na końcu skropić kilkoma kroplami soku z cytryny. Opcjonalnie dodać suszone pomidory. Smacznego
Gaździnka warzysumakiem.Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny. Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek. Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia!Tak przypawiona rybę, zawiń w papier, można pomóc sobie np. wykałaczkami .Do piekarnika na ok. 200 stopni. Moja ryba siedziala pół godziny.Przygotowujemy międzyczasie ziemniaki.Kroimy
Z Kuchni Do KuchniChwilę smażę mieszając, dodaję pomidory i po chwili fasolę. Całość często mieszając, ponieważ wciąż ogień jest mocny, łączę z jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można
I tu będę miała takie teWschodu - wchodzi na przykład w skład curry. Kurkuma jest też istotnym składnikiem musztardy i sosu Worcestershire. Mielona kurkuma to doskonały dodatek do potraw duszonych, zup i ryżu. Nada charakterystyczny smak rosołowi, potrawom z drobiu, ryb i owoców morza. Można dodawać ją do marynat. Kurkuma to także zamiennik szafranu - jednej z najdroższych przypraw świata. Warto wiedzieć, że kurkuma jest stosowana
Zasmakuj KuchniRyba po grecku doskonała na ciepło i na zimno. Na pewno każdemu smakuje. Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji. Łagodniejszej. Rybę po grecku klasyczną znajdziecie w tym miejscu. Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią się skąd się nam wzięła ta nazwa. Niemniej jednak każdemu smakuje . Ja lubię ją z bułeczkami, prosto(...)smażenia 1/4 łyżeczki pieprzu 2 kuleczki ziela angielskiego jeśli lubisz cukier do smaku Wszystkie warzywa należy zetrzeć na zapałkę ,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Pokrojoną na kawałki rybę obtoczyć mąką i smażyć. U mnie- na oleju kokosowym. Do uduszonych warzyw dodać puszkę pomidorów, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu
Z Kuchni Do Kuchnikarpia, tylko dla odmiany – w stylu orientalnym. Karp z tego przepisu wręcz rozpływa się w ustach, a duszony w sosie z pomidorów z mleczkiem kokosowym z dodatkiem papryki i aromatycznych ziół na pewno zasmakuje wszystkim amatorom tej ryby. Doskonały pomysł na urozmaicenie tradycyjnego świątecznego stołu, tym bardziej że danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!Scroll(...)down for recipe in EnglishOrientalny karp duszony w sosie pomidorowym(4 porcje)Składniki:1 karp oczyszczony i podzielony na dzwonka400 g puszka krojonych pomidorów400 g puszka mleka kokosowego1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę1 cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku, posiekane1 limonka, sok2 liście laurowe250 ml bulionu drobiowego2 łyżki sosu ostrygowego2 łyżki sosu rybnego1 łyżeczka cukru brązowego3 dymki posiekane wraz
karmelowydodatek, przy drobnej modyfikacji, przepis ten można wykorzystać do przygotowania dania obiadowego lub zimnej przekąski. Ryba w sosie pomidorowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę lub półmisek, patelnię, łopatki, naczynie żaroodporne, płaski talerz. Przygotuj składniki: 500 g filetów z dowolnej białej ryby, np. mintaja lub dorsza, 2-3 cebule, 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, mąkę pszenną, sól, pieprz, cukier(...)cebulę. Gdy się przyrumieni, na patelnię dodaj koncentrat pomidorowy i chwilę smaż, miesząc. Całość podlej wodą, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem i duś do momentu, gdy cebula będzie miękka. Gotowym sosem pomidorowym polej rybę w naczyniu żaroodpornym i odstaw na chwilę, aby smaki się „przegryzły”. Przed podaniem wystarczy taką rybę wstawić do piekarnika i podgrzać. Jako danie obiadowe
blog.moje-pasje.infotego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Oczywiście należy wybierać dobre ryby, bo niektóre gatunki mają mniejszą wartość odżywczą. Ja przede wszystkim polecam: pstrąga – ma smaczne chude mięso i zawiera najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3; łososia – to jedna z najtłustszy ryb zawiera aż 4,79 g w 100 g części(...)możliwość dostarczenia innych ryb jeziornych czy morskich – głównie świeże ryby z morza bałtyckiego i polskich jezior. Dodatkowo na portalu można zamówić również ryby opiekane i smażone oraz ryby wędzone (, które również uwielbiam i cenię). A jeśli szukacie pysznych przepisów na rybę… polecam zajrzeć tu (klik) lub na fanpag DobreRyby.pl Ja już szykuję się do przygotowania duszonych płatów jesiotra
Słodkie okruszki