rolady bezowe - 116 przepisów (strona:2/8)

Malinowa rolada bezowa z kremem mascarpone 265

Malinowa rolada bezowa z kremem mascarpone Delikatna i krucha beza zawinięta z przepysznym kremem mascarpone i malinkami. Niebo w ustach Rolada bezowa jest prosta i w miarę szybka w wykonaniu. Blat ciasta łatwo się zwija, gdyż beza jest krótko pieczona, dzięki czemu pozostaje elastyczna w środku i pysznie chrupiąca z zewnątrz. Kremu mascarpone nie polecam dosładzać gdyż beza jest bardzo(...)dokładnie mieszamy *** *** Krem wykładamy na bezę. Jedną łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Na kremie wykładamy równomiernie maliny *** *** Roladę zwijamy dość luźno od dłuższego boku. Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostałym kremem. Następnie na roladzie układamy pozostałe maliny, które możemy dodatkowo ozdobić listkami mięty *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu do spożycia, ale można ją także przechowywać

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami 134

Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami Och jak ja uwielbiam rolady bezowe! Często goszczą one w moim domu, robię je z różnymi owocami i różnymi kremami. Zawsze są pycha i zachwycają gości smakiem oraz wyglądem. Do tego taka rolada jest prosta i szybka w wykonaniu. Bardzo polecam!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki(...)śmietanki odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Truskawki myjemy i osuszamy. 2/3 owoców kroimy na kawałki i wykładamy równomiernie na śmietanie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu ze śmietanką) *** *** Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostawioną śmietanką, aby można przykleić na nią ozdobnie owoce i listki mięty *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu

Blog z Apetytem
Bezowa rolada kokosowo - jagodowa! Obłędnie i smacznie powitaj ten Nowy Rok! 173

czasu, kiedy słońce grzała nas w buzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania potrzebuje czterech składników: białek, cukru, kokosa -wiórek kokosowych i skrobi ziemniaczanej. Tyle(...)zacznij nadziewać roladę kokosową. W tym celu delikatnie i częściowo rozwiń roladę, zacznij wypełniać ją od samego środka ku brzegowi, roladę zroluj, zawiń w papier i wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Moja była już dobra- tak jak widzicie na zdjęciach po godzinie. Ale to też kwestia lodówki, więc dla pewności potrzymajcie ją chwilkę dłużej. Roladę możecie udekorować owocami

SMYKWKUCHNI
Rolada bezowa z jagodami 167

Rolada bezowa z jagodami Idealne połączenie słodkiej i chrupiącej bezy, pysznego kremu śmietankowego oraz lekko kwaskowych jagód. Niebo w ustach! Ciasto wbrew pozorom nie jest ani trudne ani czasochłonne w przygotowaniu. Naprawdę warto wypróbować ten przepis.     Składniki: Beza: 5 białek jaj 280g cukru 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 125g słodkiej śmietanki(...)rolady nadzienie nam nie wypłynęło, Jedną łyżeczkę kremu odkładamy – przyda się nam do przyklejenia owoców na wierzchu *** *** Pozostałe jagody wykładamy równomiernie na kremie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu z kremem) *** *** Z wierzchu polewamy roladę delikatnie pozostałym sosem jagodowym *** *** Następnie na roladzie „przyklejamy” umyte i osuszone owoce *** *** Rolada bezowa nadaje

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z owocami 114

mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą imprezę, zapewniam Was, że goście będą zachwyceni. To także sposób na wykorzystanie białek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wykładamy krem, a na wierzch maliny. Z pomocą papieru do pieczenia zawijamy dość ciasno roladę. Przed krojeniem odstawiamy na min.pół godziny do lodówki. Smacznego :) Zobacz także podobne przepisy: Rolada truskawkowa Rolada czekoladowa Rolada biszkoptowa z jagodami Rolada z galaretką i kremem mascarpone Artykuł Rolada bezowa z owocami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada bezowa z truskawkami 194

bezę, rozprowadzamy wyrównując powierzchnię i zwijamy roladę. Zwijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po wyjęciu można ozdobić wzorem z czekolady. To jest pierwszy sposób podania. Drugi – wstawiamy roladę do zamrażarki na kilka godzin. Wyjmujemy deser mrożony. Podajemy ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną. Rolada bezowa z truskawkami – na dwa sposoby – na upały(...)truskawek zawsze się sprawdza. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy na słodkie rolady znajdujące się na blogu: Rolada biszkoptowa z jabłkami Granny Smith Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą Rolada kokosowa Rolada orzechowa W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Rolada , wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: Na ciasteczkowych papierach Elżbieta Wieczorkiewicz - ElaWu – na FB EsmeraldaZeSmakiem

mojewypiekiinietylko
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 215

Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami Prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna rolada, która z pewnością zachwyci wszystkich gości. Słodki smak chrupiącej bezy przełamany delikatnym kremem kawowym z orzechami, to niezawodne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone(...)łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu ze śmietanką) *** *** Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostawionym kremem, aby można przykleić na nią ozdobnie orzechy. Z wierzchu roladę możemy posypać kawą lub kakao *** *** Dodatkowo roladę możemy ozdobić owocami i listkami mięty *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu

Blog z Apetytem
Truskawkowa rolada bezowa 538

Truskawkowa rolada bezowa Słodka i chrupiąca beza wypełniona pysznym kremem śmietankowo-truskawkowym. Niebo w ustach! Ciasto jest dość proste i szybkie w wykonaniu, bezę pieczemy krótko, dzięki czemu jest ona chrupiąca z zewnątrz i elastyczna w środku, co sprawia, że bez problemu można ją zwinąć.     Składniki: Beza: 5 białek jaj 280g cukru 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)krótszym brzegu rolady układamy w rządku kilka pokrojonych na ćwiartki truskawek *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego z owocami, na którym nie zachowaliśmy odstępu z kremem) *** *** Z wierzchu polewamy roladę delikatnie pozostałym musem truskawkowym *** *** Następnie na roladzie „przyklejamy” umyte i osuszone owoce *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę przed podaniem. Rolada bezowa nadaje się od razu

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z wiśniami 152

Rolada bezowa z wiśniami Chrupiąca i słodka beza z miękkim kremowym wypełnieniem, dopełniona smakiem lekko kwaskowych wiśni. Idealne połączenie smakowe. Ciasto jest bardzo proste i w miarę szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Beza: 6 białek jaj 340g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 150g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 120g serka mascarpone 1 słoik wydrylowanych(...)Krem wykładamy na bezę. Jedną łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Na kremie wykładamy równomiernie 3/4 odsączonych z kompotu wiśni *** *** Roladę zwijamy dość luźno od dłuższego boku. Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostałym kremem. Następnie na roladzie układamy pozostałe wiśnie, które możemy dodatkowo ozdobić listkami mięty *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu do spożycia, ale można ją także

Blog z Apetytem
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI 383

już ostatnie maliny z mojej działki na kolejne muszę poczekać do przyszłego roku. Nie było ich za dużo, więc wylądowały w roladzie. Nie bójcie się tej rolady bezowej, nie jest trudna i bez problemu się ją zwija. Piecze się ją zaledwie 20 minut dzięki temu jest mięciutka w środku i krucha na zewnątrz. Z dodatkiem kremu ze śmietany i mascarpone(...)serek zmiksować na gęstą i puszystą masę. Wyłożyć na ostudzony placek bezowy, poukładać na wierzchu maliny i z pomocą papieru zwinąć dość ciasno roladę. Zawiniętą w papier przechowujemy w lodówce nawet do 2 dni. Artykuł ROLADA BEZOWA Z MALINAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Najlepsza rolada bezowa z wiśniami i galaretką 219

Rolada bezowa nie jest   wypiekiem łatwym do przygotowania, zanim doszłam do wprawy, wypróbowałam mnóstwo przepisów na rolady bezowe, żadne nie były dobre, więc metodą prób i błędów doszłam do tego sama. Najtrudniejsze w tym wszystkim jest zawinięcie rolady, trzeba się obchodzić z tym ciastem delikatnie,   aby nie połamać wtedy na pewno się(...)Cała   słodycz tej rolady przełamana smakiem frużeliny wiśniowej i galaretek , idealny wypiek na walentynki.   Najlepiej roladę przygotować w dzień podania,   po lekkim godzinnym schłodzeniu w lodówce, na drugi dzień beza już nie jest taka krucha. Ale z tym bez obaw, bo znika w zastraszającym tempie. Najlepszy przepis na roladę bezową. Beza: 1 szklanka białek  jaj kurzych

Wanilia i Kardamon
Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami 173

Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Rolada jest mega smaczna i można się nią zajadać od razu po przyrządzeniu. Przygotowanie tego wspaniałego deseru zajmuje nie całą godzinę i jest tak proste, że każdy bez problemu powinien sobie poradzić. Zachęcam do spróbowania!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki(...)zwijaniu rolady nadzienie nam nie wypłynęło. Jedną łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Owoce myjemy, osuszamy, większe kroimy w kostkę i wykładamy równomiernie na kremie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu z kremem) *** *** Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostałym kremem. Następnie na roladzie układamy umyte i osuszone owoce *** *** Rolada bezowa nadaje

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z malinami 268

Rolada bezowa z malinami Chrupiąca słodka beza z aksamitnym śmietankowym nadzieniem zwieńczona dodatkiem kwaskowych malin. Idealne połączenie smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, roladę zwija się łatwo i wcale się nie łamie (bo wiem, że często o to się boicie). Naprawdę polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu(...)przy zwijaniu rolady nadzienie nam nie wypłynęło. Jedną łyżkę śmietanki odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Maliny myjemy i osuszamy. 2/3 owoców wykładamy równomiernie na śmietanie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu ze śmietanką). Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostawioną śmietanką, aby można przykleić na nią ozdobnie owoce *** *** Rolada bezowa nadaje się

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z bitą śmietaną i owocami 237

Rolada bezowa z bitą śmietaną i owocami Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu oraz przepyszny deser. Miękka beza z delikatną, chrupiącą skórką wypełniona bitą śmietaną i owocami. Świetny pomysł na wykorzystanie białek. Coś pysznego!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 1 śmietan(...)odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Owoce myjemy, osuszamy, większe kroimy w kostkę i wykładamy równomiernie na śmietanie *** *** Roladę zwijamy dość luźno od krótszego boku (tego na którym nie zachowaliśmy odstępu ze śmietanką). Z wierzchu smarujemy roladę delikatnie pozostawioną śmietanką, aby można przykleić na nią ozdobnie owoce *** *** Następnie na roladzie układamy umyte i osuszone owoce *** *** Rolada bezowa nadaje się

Blog z Apetytem
Bezowy deser świąteczny z szafranem i żurawiną 183

Bezowy deser świąteczny z szafranem i żurawiną to kolejna propozycja szybkiego wypieku na święta. Bezowy deser to szafranowa wersja budapesztańskiej rolady ,bardzo popularnej w Szwecji. Nazwa myli, bo deser wcale nie pochodzi z Węgier. Jest dziełem szwedzkiego cukiernika Ingvara Strida. Uwielbiam bezy, a budapesztańska rolada jest niebywale smaczna! Dzisiaj proponuję wersję z szafranem i żurawiną. To idealny deser na drugą(...)niedzielę Adwentu. Jeśli zostają mi białka to niemalże zawsze piekę bezę, pavlova czy bezową roladę . Bezowy deser świąteczny jest bardzo łatwy w przyrządzeniu. Wystarczy ubić białka z cukrem, dodać rozpuszczony szafran i za pomocą cukierniczego rękawa wycisnąć podłużne paski, prawie jeden obok drugiego. Bezowy deser z szafranem to typowy świąteczny deser. Śmietanę wymieszałam z żurawiną, z której wcześniej zrobiłam

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania