roladki - 9750 przepisów (strona:88/650)

Rolada ze szpinaku z chrzanowym serkiem 69

ROLADA ZE SZPINAKU Z CHRZANOWYM SERKIEM to pięknie prezentujące się... Artykuł Rolada ze szpinaku z chrzanowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym – pyszna przekąska 71

Roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym, sałatą i serkiem kanapkowym to pyszne przekąski, które można podać na imprezie czy rodzinnej uroczystości. Są bardzo smaczne, kolorowe i ładnie prezentują się na stole.   Składniki na roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym: Naleśniki ( około 6 sztuk): szklanka mleka (szklanka – 220 ml) pół szklanki wody gazowanej szklanka mąki pszennej 1 jajko łyżka oleju szczypta soli(...)czasie ciasto jeszcze raz krótko miksujemy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wlewamy szybkim ruchem porcję ciasta naleśnikowego, tak aby było rozprowadzone na całym dnie patelni. Do roladek smażę naleśniki nieco grubsze niż te do krokietów. Smażymy je z dwóch stron (obracając przy pomocy drewnianej łopatki lub podrzucając patelnią) do lekkiego zarumienienia. Usmażone naleśniki układamy w stosik na talerzu, który

e-PrzepisyKulinarne
Roladki w sosie żurawinowym 89

Roladki w sosie żurawinowym Pomysł na soczyste roladki w sosie z żurawiny, takie roladki mogą być podane na świąteczny obiedzie lub imprezie. 9 porcji 55 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 ząbki czosnku ·        420 g mozzarelli(...)Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem i sola. 2.    Na każdy kawałku mięsa układamy po plasterku mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki. 3.    Panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. 4.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy

Kulinarna Chwila
Rolada z truskawkami, bez pieczenia 67

okazji święta kobiet, taka oto mała słodka przyjemność, rolada z truskawkami, bez pieczenia. Szybkie ciasto, bardzo efektownie się prezentuje i smakuje obłędnie. W sam raz na wyjątkowe okazje. Uwielbiam truskawki i wszystko co z nich można wyczarować. Doskonale komponują się z bitą śmietaną, lodami, czekoladą, szampanem itp. Rolada jest bardzo delikatna, przełożona kremem z bitej śmietany i serka mascarpone(...)pieczenia, formując prostokąt około 1 cm gruby. Następnie równo rozkładamy przygotowany krem. Na środku ciasta układamy całe truskawki, jedna za druga, w rządku. Następnie, pomagając sobie papierem zawijamy roladę. Tak zwijamy aby pierwszym zwojem zakryć truskawki i dalej, aż zwiniemy całą. Owijamy papierem i wkładamy na 2h do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy schłodzoną roladę. Zanim polewa

gotuj ze mną
Rolada bezowa z kremem kawowym 66

Już sama nazwa – Rolada bezowa z kremem kawowym – powoduje, że jest pysznie. Delikatna, piankowa beza i krem kawowy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki. To jest deser doskonały Składniki na bezę: 6 białek (żółtka możecie wykorzystać do babki drożdżowej zaparzanej ) 1 ¾ szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny Białka umieszczam w czystej i suchej misie miksera i rozpoczynam ubijanie. Kiedy(...)sztywno, dodaję cukier puder, mascarpone, rozpuszczoną kawę i delikatnie miksuję. Do żelatyny dodaję łyżkę kremu, mieszam i wlewam do pozostałego kremu. Całość delikatnie miksuję. Teraz mogę już zawinąć roladę. Bezę odwracam i ściągam delikatnie papier (jeśli nie chce odejść, można posmarować papier wodą ). Bezę pozostawiam odwróconą, nakładam krem na ¾ powierzchni i dżem na boku, od którego rozpocznę zwijanie. Zwijam roladę

Słodki sentyment
Roladki z tortilli z salami 88

Błyskawiczna do przygotowania i sprawdzona przekąska. Nie wiem jak u Was, ale u mnie roladki z tortilli sa dobre na każdą okazję i jako jedne z pierwszych znikają ze stołu. Dlatego nie może ich także zabraknąć na sylwestrowej domówce. roladki, salami, Impreza, party, Sylwester, finger food fusion, międzynarodowa Ilość: 12-15 porcji Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem(...)zdjęcia Roladki z tortilli z salami Uniwersalna przekąska na każdą okazję. Jeżeli nie masz lub nie lubisz któregoś ze składników zastąp go innym. przygotowanie: 10 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 0 min czas całkowity: 40 min Składniki: 3 tortille po ok. 25 cm 200 g kremowego serka 10 czarnych lub zielonych oliwek 50 g startego dojrzewającego sera, np. parmezan, pecorino, bursztyn

Pełny talerz
Potica, słoweńska rolada drożdżowa z orzechami 93

Potica, to rolada drożdżowa z aromatycznym nadzieniem z orzechów włoskich, przypominająca trochę naszego makowca. Jest to tradycyjne słoweńskie ciasto świąteczne, podawane zwykle w Boże Narodzenie i Wielkanoc.  Wg przepisu z https://bake-street.com/en/potica-povitica/ Rozciąganie i zwijanie ciasta pokazane na filmiku:  https://youtu.be/CGhX2ZfL9AQ Foremka 25 x 11 x 7 cm Ciasto: 285 g mąka pszenna silna(...)razem z żółtkiem i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw w temperaturze pokojowej, przykrywając miskę folią lub talerzem, do czasu, aż nadzienie będzie potrzebne. Rozciągnij ciasto, aby uformować roladę. Posmaruj powierzchnię roboczą cienką warstwą oleju. Wyłóż ciasto i delikatnie odgazuj. Rozwałkuj ciasto wałkiem, aby uformować prostokąt o wymiarach 65 x 45 cm. Podczas rozciągania ciasta pomagaj sobie również rękami

Przepisy na domowy ser i chleb
Rolada z turbota z sosem z żurawiny 75

stole, ale planuję też nowości. Tym razem zamiast karpia na naszych talerzach będzie królował turbot. Specjalnie dla projektu Naturalnie Bałtyckie przygotowałam pyszne świąteczne danie z tą zdrową bałtycką rybą. Rolada z turbota pyszne smakuje z sosem tatarskim, sosem chrzanowym lub żurawinowym. Ja podałam ją z dodatkiem sosu z żurawiny. Przepis na sos też najdziecie w dzisiejszym poście.  Może(...)roku taka świąteczna rolada zagości także na Waszym stole?    Walory ryb bałtyckich Bliskość zasobów Morza Bałtyckiego sprawia, że od setek lat jest ono naturalnym źródłem wysokiej jakości ryb dla wszystkich mieszkających nad jego brzegami. Ryby poławiane w Morzu Bałtyckim nie pokonują tysięcy kilometrów zanim trafią na nasze stoły. To także wyraz troski o środowisko i ograniczanie niepotrzebnych zanieczyszczeń

Kulinarne przygody Gatity
RoloPizza 75

Dziś mamy Święto Pizzy! Dlatego przydałoby się zjeść pizze :D A co powiecie na przepis w nieco innym wydaniu? Na przykład RoloPizza, zawiniętą pizze w roladę. Wcina się ja równie łatwo co normalny placek i również świetnie nadaje się na imprezę.  Porcja 2 rolady Składniki:  Ciasto 50 g drożdży 20 g cukru 250 ml mleka ciepłego(...)dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo farsz mięsny z sosem, oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladęRolady układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym z zachowaniem odstępu tak aby rolady się nie skleiły podczas pieczenia.  Pieczemy w 200C ok 35-40 minut, aż się równo zarumienią

Niezły Młynek
Roladki schabowe zawijane boczkiem 81

Schabowe roladki przypominają mi zawsze wizytę u rodziców. Szczególnie jak widzę jako główny dodatek tłuczone ziemniaki. Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak już zrobię to cieszę się jak małe dziecko. Mało tego, wtedy nachodzi mnie na wspomnienia... oczywiście takie bardzo pozytywne. porcja na ok 4 roladki Składniki:  400 g schabu 100 g pieczarek(...)posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody. Na środek schabu układamy plaster sera i łyżkę pieczarek. Całość zawijamy w roladkę i dodatkowo zawijamy boczkiem (możemy użyć wykałaczki, do ciaśniejszego zawinięcia). Roladki obsmażamy z każdej strony na patelni, następnie zmniejszamy ogień do minimum i pod przykryciem dusimy 10 minut

Niezły Młynek
Rolada biszkoptowa z bananami 84

łyżeczki). Natychmiast po upieczeniu się biszkoptu, wyjmij go z formy i przełóż na ściereczkę obracając do góry nogami, zdejmij papier do pieczenia i zwiń gorący biszkopt w roladę wzdłuż dłuższego boku, w takiej formie pozostaw do ostudzenia. Masa budyniowa z mascarpone Schłodzony serek mascarpone zmiksuj z zimnym budyniem na jednolitą masę. Banany: Banany obierz ze skórki i pokrój na plasterki(...)Rolada biszkoptowa z bananami Biszkopt odwiń ze ściereczki, wyłóż masę pozostawiając nieco do późniejszej dekoracji. Masę dokładnie wyrównaj i ułóż plasterki banana w kilku rzędach wzdłuż dłuższego boku. Zwiń ściśle roladę pomagając sobie ściereczką. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Po schłodzeniu udekoruj roladę pozostałą masą i plasterkami bananów. Moje uwagi i spostrzeżenia: Biszkopt piecz tylko do momentu suchego

Słodki Blog
Rolada boczkowa - wędzona, parzona 114

Rolada boczkowa, wędzona i parzona to kolejny sposób na wędzony boczek, który uwielbiamy. Wędziłam i parzyłam w folii celulozowej, ale można bez problemu wędzić tylko umieszczoną w siatce lub osznurowaną sznurkiem wędzarniczym. Polecam serdecznie :)  Składniki: boczek bez skóry Zalewa peklująca 8% czas peklowania 10-14 dni: 80 g peklosoli 1 litr wody (przy czym 0,4 litra gotowej zalewy(...)płynów np. wycierając ręcznikiem papierowym, rozłożyć na desce i uplastycznić powierzchnię boczku tłuczkiem do mięsa - szczególnie grzbiet, którego nie docinaliśmy do końca. Boczek musi być dobrze uplastyczniony, tak aby rolada po zwinięciu ładnie się skleiła. Płat boczku zwinąć w ciasną roladę, owinąć w folię celulozową (można pominąć ten krok), włożyć w siatkę lub obwiązać sznurkiem. Ociekanie: roladę powiesić na kiju

Kocham..lubię..gotuję..
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 98

przygotowuję go zazwyczaj w sobotę lub niedzielę i nie ograniczam się do zwykłego kotleta. Gdy na stół wjeżdża panierka, to musi być obiad wyjątkowy! Z podanych składników przygotowałam 6 roladek. Składniki: 0,5 kg schabu w kawałku ok. 1 szklanka mleka + 2 łyżki 2 cebule 1 główka czosnku 1 łyżka rozmarynu 8 ziaren ziela angielskiego 6 liści laurowych duża garść(...)część pieczarek z cebulą i natką. Zwijamy ciasno, zawijając boki mięsa do środka - żeby farsz nie wypadł. Końce spinamy wykałaczkami. W misce roztrzepujemy jajka z 2 łyżkami mleka. Panierujemy roladki w jajkach z mlekiem i bułce tartej, Na patelni rozgrzewamy olej - powinno być go dużo, tak aby roladki były zanurzone do ok. 1/3 wysokosci. Smażymy roladki przez ok. 13 minut

Prosto z Kotła
Rolada szpinakowa z farszem pieczarkowym 62

Ciasto rolady zawdzięcza swój intensywny kolor dodatkowi szpinaku, który został zblendowany z resztą składników. Jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Po upieczeniu bez problemu zawinęłam je w zgrabną roladkę, nic się nie kruszy i nie łamie. Ponieważ chciałam, żeby przepis był jak najprostszy, zrezygnowałam z ubijania białek na pianę, dlatego ciasto w mojej wersji jest dość cienkie i zwarte(...)sprawdziła się doskonale, kremowa, ale z drobnymi kawałkami pieczarek, wyrazista w smaku. Przepis na ciasto możecie też z powodzeniem połączyć z innym wytrawnym farszem. Będzie świetne do przygotowania popularnej roladki szpinakowej z serkiem i wędzonym łososiem A jeśli zielony kolor Was nie do końca przekonuje, sprawdźcie inne pomysły na kolorowe roladki z mojego bloga: Pomidorowa z twarożkiem i prosciutto Buraczkowa

Healthycreations.pl