roladki - 9750 przepisów (strona:86/650)

Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym 36

Roladki z serem i szynką to idealny pomysł na ciepłą przekąskę imprezową ,obiad lub kolację. Mimo swej prostoty wykonania roladki pysznie smakują. Polecam podanie z sosem czosnkowym lub majonezowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 plastrów sera tostowego 6 plastrów sera żółtego 6 plastrów szynki 2 jajka do panierki sól , pieprz, papryka słodka bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Wykonanie: Z kromek chleba tostowego odciąć skórki, a miąższ cieniutko rozwałkować. Każdą kromeczkę chleba posmarować cienko ketchupem. Następnie położyć po plastrze sera i szynki. Zwinąć dość ciasno w roladki. Rozbełtać jajo z pieprzem, solą i papryką. Każdą roladkę moczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!
Roladki z mięsa mielonego – oszukane zrazy! 51

Każdy kto lubi tradycyjne zrazy wołowe lub te z  karkówki   z pewnością polub roladki z mięsa mielonego – oszukane zrazy! Praktycznie niczym się nie różnią, tylko mięso jest zmielone Dzięki temu, łatwiej jest uformować roladki i nie trzeba ich związywać nitką. Często i gęsto zdarza się, że taką niteczkę z tradycyjnych zrazów niekiedy zjemy W oszukanych zrazach tego(...)problemu nie ma Serdecznie polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na roladki z mięsa mielonego – oszukane zrazy: 0,5 kg mięsa mielonego 3 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki musztardy kilka plasterków boczku 1 jajko sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, papryka słodka, majeranek 3 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia roladek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso przekładamy

Gotuj z Prezesem
Rolada z serkiem mascarpone i truskawkami 69

Przepis na niezwykle puszystą i delikatną roladę biszkoptową z truskawkami i bitą śmietaną. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 5 jajek rozmiar L pół szklanki cukru około 130g 80g mąki pszennej 40g skrobi ziemniaczanej łyżka cukru waniliowego Jajka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę. Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy do piany. Stopniowo wsypujemy mąkę pszenną oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko mieszamy(...)papierem i pozostawiamy do ostudzenia. Krem: 200g śmietanki 30% 150g serka mascarpone 50g cukru pudru Ubijamy na sztywną masę. Wykładamy na ostudzony biszkopt. Dodajemy przekrojone na pół truskawki, zawijamy roladę i wkładamy na 2h do lodówki. Roladę należy szczelnie owinąć papierem do pieczenia, aby boki nie zrobiły się suche. Wyciągamy roladę, odkrajamy boki, posypujemy cukrem pudrem, ozdobnie dajemy truskawki. Autor

Wasze Przepisy
ROLADA JABŁKOWA z kawą (bez glutenu, białego cukru) 42

Wychodzą Wam rolady? 😃 Bo my mamy za sobą parę średnio udanych prób ale w końcu się udało!☺️ Nasza wersja jest z dodatkiem kremu orzechowego z kawą oraz z jabłkami ale już wiemy, że będziemy szaleć z różnymi połączeniami smaków. Trzeba wykorzystać fakt, że wreszcie ogarnęłyśmy zwijanie rolad 😂      Składniki (39x28 cm): Biszkopt -5 dużych jajek -50g mąki(...)Dosłodzić według gustu. 12. Kiedy biszkopt nieco przestygnie odwrócić go jabłkiem do góry, nadal niech leży na ręczniku i delikatnie ściągnąć papier do pieczenia, posmarować kremem i powoli zwijać roladę (krótszym bokiem do środka). Odstawić roladę do lodówki na kilka godzin. 13. Przed podaniem serek homogenizowany wymieszać z łyżką mąki kokosowej i odstawić na chwilę (możesz też posłodzić), jeśli

Candy Pandas
ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM I SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY + FILMIK 58

Dzisiaj na obiad polecam pyszne roladki z kurczaka ze szpinakiem, surówką i ziemniakami. Roladki dodatkowo są w sosie śmietanowym. Całe danie jest bardzo smaczne, polecam przepis.   FARSZ :  1 cebula 450 g mrożnego szpinaku  sól, pieprz do smaku  1 ząbek czosnku 100 g serka topionego, gouda 2 łyżki bułki tartej  2 piersi z kurczaka sól(...)woda odparuje. Zakręcamy gaz, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i przekładamy wszystko do miski.  Piersi rozbijamy na kotlety, przyprawiamy, na środek każdego kotleta kładziemy po łyżce farszu i zwijamy. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu.  Składniki sosu mieszamy i wylewamy na roladki. Zapiekamy je 30 minut, temperatura 180 %, termoobieg. Pod koniec pieczenia danie posypujemy serem.  Kapustę drobno szatkujemy, marchew

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe roladki z szynki 549

Roladki z szynki to kolejna propozycja na super smaczną przekąskę. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i parę chwili, aby zrobić naprawdę pyszne danie. Ta przekąska świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, domówce a także na śniadanie i kolację. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Imprezowe roladki z szynki – składniki: 6 podłużnych plastrów szynki konserwowej 4 jajka rozmiar L okolo(...)sera żółtego połowa mniejszej papryki czerwonej trochę szczypiorku 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu ( ja dałam chrzan śmietankowy) odrobina soli i pieprzu mielonego do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Imprezowe roladki z szynki – wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy

Olcia gotuje!
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZENIOWYM 113

bywa z przepisami) można go dowolnie modyfikować, faszerując wszystkim tym co lubimy, albo co zalega nam w lodówce 😉 Możemy także zrobić wersję bez sosu. Wtedy po podsmażeniu roladek układamy je na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut. Będziemy mieć wtedy gwarancję, że są dopieczone w środku.  Ja osobiście mało kiedy robię(...)pięknym, ciemnym sosem gotowe!  Składniki : mięso mielone (u mnie karkówka - ok 800 g) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego boczku  2 cebule (1 do środka roladek, 1 do sosu) 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy musztarda olej lub smalec do smażenia mąka do obtoczenia roladek i zaciągnięcia sosu  Wykonanie: Zmielone

Walijskie Pichcenie