przepis, który będzie dotyczył właśnie tej diety :) Na początek pokażę Wam moje ostatnie dzieło ;D A było tak pyszne, że gdyby nie to że ilość otrębów w całej roladzie na to nie pozwala, zjadłabym ją całą na raz ;) Galaretka: -1/2 szkl. soku z lidla. -2 szkl. wody -2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Sok mieszamy(...)czas patrzeć czy się już nie upiekł). Gorący biszkopt rolujmy w wilgotną ściereczkę i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie go rozwijamy i nakładamy masę serową i pokrojoną w kostkę galaretkę. Roladę zwijamy,zawijamy folią aluminiową i wkładamy ją do lodówki na jakąś godzinę. Smacznego
charlotte gotujeśrodkowym poziomie piekarnika pieczemy przez 10 minut. Po upieczeniu ściągamy papier pergaminowy. Placek biszkoptowy przekładamy na ściereczkę kuchenną (wilgotną) do wystygnięcia lub zaraz po upieczeniu zwijamy biszkopt w roladę. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, przekładamy na ciasto. na warstwie śmietany układamy truskawki. Pomagając sobie ściereczką kuchenną zwijamy roladę. Na koniec oprószamy cukrem pudrem
Serce zamknięte w formie pysznościżółtka, wszystko wymieszaj i dodać ubite białka. Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na owalny placek, posmaruj masą makową i zwiń w roladę, czynność powtórz aby były trzy roladki. Po kolei wkładaj je do formy wsmarowywanej i obsypanej bułką tarta.Układając roladki, lekko je dociśnij, aby nie powstały puste miejsca. Odstaw formę
Niezły MłynekPyszne roladki ze schabu robione a'la zrazy zadowolą najbardziej wybrednych. Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka, biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku. Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie. Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy! Składniki: schab bez kości, cebula cienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany), ogórek kiszony biała kiełbaska(...)Każdy plaster smarujemy musztardą, solimy, pieprzymy i nakładamy na niego: plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego, pasek białej kiełbaski i trochę pokrojonej w dużą kostkę cebulki. Zwijamy ściśle nadając kształt roladki, owiajamy bawełnianą nitką lub spinamy wykałaczką. Obsmażamy z wszystkich stron na oleju. Po obsmażeniu podlewamy odrobiną bulionu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i próżymy ok 45 minut. Powstały sosik zaciągamy
Walijskie Pichcenieposól, posyp kardamonem. Na plaster- prostokąt z piersi kurczaka posyp świeże zioła, kosteczki z dyni, skrop obficie sokiem z cytryny można dodać ewentualnie świeży imbir. Dopraw solą. Zroluj w roladę. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Warzywa: plaster lub plastry dyni polane miodem ( w zależności ile chcesz podać ;-) ), figę (natnij nożem na krzyż) i pokrojonego w cieniutkie plasterki buraczka, piecz(...)blaszce w gorącym piecu. Roladę z kurczaka skrop obficie oliwą z oliwek i piecz około 45 minut w piekarniku co jakiś czas podlewając sokiem z naczynia. Podawaj gorące! Smacznego
SMYKWKUCHNIjabłek dodajemy cukier, cynamon, migdały i rodzynki Wszystko mieszamy, a następnie wszystko rozkładamy na rozwinięte ciasto francuskie. Zostawiamy z jednej strony (na końcu) margines 2 cm. Ciasto zwijamy w roladę. Układamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Roladę smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 210 ° C Po upieczeniu, wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem i ewentualnie
Przysmaki Karolkijajko cynamon cukier puder Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki. Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku
Malinowe Pocałunkinich cienko wałkujemy na prostokąty 2-3 mm i rozkładamy część masy makowej. Należy pamiętać, aby zostawić ok 2-3 cm wolnego miejsca na brzegu. Całość zwijamy jak roladę, a końce makowca zawijamy pod spód. Zwinąć (jak roladę), a końce makowców podłożyć pod spód. Każdy z makowców przekładamy na kawałek papieru do pieczenia i dwukrotnie go nim owijamy zostawiając troszkę
Malinowe PocałunkiRoladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę. SKŁADNIKI: 1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schab pasta z suszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę: Zioła typu: majeranek rozmaryn(...)marynacie i odstawić na dwie trzy godziny. Każdy płat mięsa smarować pastą z suszonych pomidorów,położyć wędlinę, ogórek pokrojony w paski oraz ser również pasek . Zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 1, 5 godziny w temperaturze ok 200 stopni
W kuchennym oknie EwySkładniki: 2 sztuki chlebek pitta z sezamem, 4 łyżki czubate sałatka z brzuszków łososia, 2 sztuki pomidory kupiłam 4 roladki wędzone z brzuszków łososia do nich dodałam pokrojoną drobno 1 cebulę 2 marynowane papryczki pepperoni do smaku pieprz mielony i 1 łyżkę oliwy wszystko dobrze wymieszać ugniatając widelcem - roladki dobrze się rozgniatają sałatkę schować do lodówki aby smaki się "przegryzły
W Mojej Kuchni Lubięboczek świeży, 4 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 2 łyżki vegeta, 1 łyżka majeranek, 2 sztuki cebula, 5 ząbków czosnek, 1 łyżka smalec zakupiony boczek świeży zwinięty na roladę rozwinąć, opłukać i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym przyprawę grill barbecue wymieszać w miseczce z majerankiem, vegetą i na cały płat boczku je rozsypać ciasno zwinąć boczek w roladę i nicią
W Mojej Kuchni Lubięwłożyć do worka i rozbić na 2 płaty mięsa na mięsie ułożyć farsz i ser żółty, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami lub nitką obsypane mąką na gorącym oleju zrumienić roladki z każdej strony pozostały farsz jeśli został to dodać do rondla wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla
W Mojej Kuchni Lubięposmarowany układać nowy płat i posmarować - i tak wszystkie płaty ciasta ułożyć jeden na drugim, najlepiej kłaść na czystym ręczniku kuchennym, będzie łatwiej się zwijać w roladę na wierzchu ciasta rozsmarować prażone jabłka i poukładać truskawki zwinąć dość ciasno ciasto jak roladę, położyć na papierze do pieczenia i piec około 35 minut w 200C upieczone ciasto wyjąc z piekarnika
W Mojej Kuchni Lubięząbki czosnku rozetrzeć w moździerzu z 3/4 opakowania przyprawy grill ziołowy płat boczku świeżego bez kości natrzeć marynatą roztartą i posypać jeszcze majerankiem i kucharkiem boczek zwinąć ciasno na roladę i obwiązać sznurkiem-nitką, natrze reszta przyprawy grill ziołowy i schować w woreczku do lodówki na całą noc na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony boczek, dodać ziele i liście(...)laurowe wlać wodę i pod przykryciem dusić boczek do miękkości z 60 minut co jakiś czas obracając roladę boczek zostawić w garnku do wystudzenia i z zimnego usunąć sznurek i kroić plasterki do pieczywa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczosnkowym (lub przygotowujemy samemu: 2 ząbki czosnku i roztopione masło). Solimy i pieprzymy mięso. Układamy na tym 2 paski papryki, a pomiędzy nimi kawałeczek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę. A następnie obtulamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Smarujemy naczynie żaroodporne masłem lub odrobiną masła, układamy nasze roladki, a następnie wkładamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na pół
Kuchnia moimi oczami