roladki - 9750 przepisów (strona:297/650)

Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem 177

wzdłuż na cienkie plasterki. Ser, kroimy na „paluszki” 1x1x5 cm. Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch układamy plastry cukinii, na zewnątrz układamy ser, zawijamy w roladki. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajkiem i bułce tartej. Smażymy na oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z igiełkami pomidorowymi 191

latem. Nie jest ona może bardzo straszna i smarkata, jak to było jeszcze w tamtym roku (tfu tfu), ale mimo wszystko wolę dziecko zaprowadzać... Artykuł Roladki z kurczaka z igiełkami pomidorowymi pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Pomidorowa rolada serowa z pieczarkami i papryką 182

Dzisiaj wariacja na temat serowej rolady, którą proponowałam jakiś czas temu. Oczywiście jest tak, że jedni wolę tamtą inni tę wersję. Moim zdaniem obie mają ciekawy smak i idealnie sprawdzają się jako przekąska na przyjęciu, niezależnie czy jest to zwykły grill, czy też bardziej elegancka impreza. Czytaj więcej

Pichceniomania
Roladki z kurczaka z cukinią i papryką 185

pieprzem oraz mieloną papryką. Umytą cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plastry, paprykę w paseczki. Na kurczaka położyć po kilka plastrów cukinii, na nie paseczki papryki. Zwinąć ściśle tworząc roladę, można zwinąć sznurkiem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć roladki na małym ogniu. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Rolada zielone jabłuszko 205

Orzeźwiająca i lekka rolada z musem jabłkowym i malinami. Prosta do wykonania, na wskroś jabłkowa i cudownie zielona. Biszkopt upieczony w prostokątnej formie 43 cm na 31 cm Przepis na biszkopt: 4 całe duże jajka 3/4 szklanki cukru do wypieków 1 szklanka mąki (użyłam uniwersalnej) szczypt soli Całe jajka umieścić w misie miksera, dodać cukier, szczyptę soli i chwilkę zmiksować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zielona rolada 205

Już kiedyś pisałam, że bardzo lubimy cukinię i dlatego często ją wykorzystuję do przyrządzenia różnych potraw. Mam nadzieję, że spodoba Wam się moja dzisiejsza propozycja. Cukinia jako rolada. W tej postaci jest zdrową przekąską. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Rolada z truskawkami 188

Skoro są truskawki, to można je wykorzystać do rolady. Pyszna, umiarkowanie słodka i z lekkim kwaskiem truskawki. I nie trzeba się obawiać, że jest to trudne ciasto. Powiedziałabym, że takie samo jak inne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Zawijaniec z ciasta francuskiego z kurczakiem i grzybami 204

drugiej strony. Po zawinięciu ciasta posmarować u góry ubitym lekko jajkiem i obsypać dowolnymi ziołami. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Musi się rolada z góry zarumienić. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Roladki z szynki z kukurydzą 331

dużej średnicy, ok. 1/2 kg 3/4 puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego w kawałku 5 jajek 2 garści rzeżuchy 2 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Roladki z szynki z kukurydzą

czarrna od kuchni
Roladki z farszem chrzanowym 235

pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym

czarrna od kuchni
Roladki schabowe z farszem z porem 231

zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser. Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzyby solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Pokoleń
Orzechowiec zawijany – kuchnia podkarpacka 404

jest równy długości keksówki (u mnie keksówka długości 30 cm , ale może być krótsza). Na ciasto wykładamy masę pozostawiając dookoła 1 cm ciasta. Masę równo rozsmarowujemy i zwijamy roladę. Przekładamy ją na papier do pieczenia i razem z papierem przekładamy do keksówki. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 30-40 minut. Studzimy i kroimy

Trzeci talerz
makowe roladki w masie serowej 228

Następnie robimy dołek i dodajemy żółtka, jajko oraz śmietanę. Wszystko siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pięć równych części. Z dwóch pieczemy blaty a z pozostałych trzech roladki makowe. Blaty piekłam w blaszce (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia w 170 st. C, do zrumienienia. składniki na masę makową: 350 g suchego maku 210 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
8 stycznia – Warsztaty kuchni śląskiej: łobiod – Katowice 217

Kluski, modro kapusta, rosół, rolada, kołocz... brzmi jak Śląsk? Powinno! W katowickim Polu do popisu organizowane są warsztaty kulinarne poświęcone tradycyjnemu śląskiemu łobiodwi! Artykuł 8 stycznia – Warsztaty kuchni śląskiej: łobiod – Katowice pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
makowiec zawijany 937

osobna rozwałkowujemy na 2 osobne prostokąty (ok. 30×25 cm). Masę makową dzielimy na dwie równe części i równomiernie rozsmarowujemy na rozwałkowanych ciastach a następnie zwijamy w roladę przy dłuższym boku. Każdą z osobna zawijamy w papier do pieczenia pozostawiając trochę luzu (tak na ok. grubość palca). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 50 min. Dekorujemy lukrem

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania