roladki - 9750 przepisów (strona:102/650)

Rolada kokosowa 214

pierwszy, gdy robiłam roladę kokosową korzystałam z przepisu, bodajże z „Poradnika Domowego”. Przez lata ulegał on systematycznym zmianom. Ten przepis – jest po zmianach, ale wcale nie jest powiedziane, że na tym koniec. Składniki na ciasto: - 500 g herbatników petit beurre - 120 g masła - 1 szklanka mleka kokosowego - 5 łyżek kakao - 1 łyżka cukru pudru Masa kokosowa: - 320 g wiórków(...)dodawałam partiami zmielone wiórki, mleko kokosowe, rum i extract waniliowy. Do utartej masy wsypałam krojone morele i skórkę pomarańczową – wymieszałam. Gotową masę nałożyłam na ciasto z herbatników. Zwinęłam roladę, zapakowałam w papier do pieczenia (można w folię spożywczą lub aluminiową) i wstawiłam na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, gdy rolada już stężała, oblałam ją polewą

mojewypiekiinietylko
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 570

dość szybka potrawa. I tutaj pojawia się pytanie: czy każdy panierowany filet z kurczaka jest de volaille'm? Muszę Was zmartwić: nie każdy. Tylko ten, który podajemy w formie roladki z masłem i ewentualnie pietruszką lub koperkiem w środku. Żadne sery, szynki czy pieczarki schowane w środku nie uczynią z naszej roladki de volaille'a. Ten najprostszy filet zbity tłuczkiem(...)między dwiema warstwami folii spożywczej. Unikniemy poszarpania mięsa i przede wszystkim cząstek mięsa na ścianach ;) Rozbitą pierś lekko solimy, przyprawiamy pieprzem, nakładamy kawałek zimnego masła i zwijamy roladkę. Zwijamy ją podobnie jak krokiety: brzegi lekko do środka, a potem rolujemy. Mniej więcej tak: na zdjęciu nie wgląda to zbyt artystycznie, ale gwarantuję Wam, że zwinięte jest

Codzienna kuchnia niecodzienna
ROLADKI Z SEREM I SZYNKĄ 334

Drobiowe delikatne mięso oraz szynka i zólty ser to połaczenie idealne, moi synowie przekonali sie o tym już dawno dlatego często robię na obiad takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta  1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż(...)cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster sera. Ciasno zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a  nastepnie w bułce tartej.  Smazymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Wyciągamy wykałaczki

Z Majeczką w kuchni
Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym 157

jedne z moich ulubionych roladek. Farsz z suszonych pomidorów i czarnych oliwek, a wszystko polane sosem ze świeżej bazylii… mniam Składniki: Roladki: 1 kg szynki wieprzowej 1,5 słoika suszonych pomidorów (około 430 g) 1 słoik czarnych oliwek (290 g) sól pieprz Sos bazyliowy: 2 pęczki bazylii 200 g jogurtu naturalnego 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soku(...)cytryny sól pieprz szczyptę cukru Przygotowanie: Roladki: Szynkę kroimy w poprzek włókien w plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Suszone pomidory i czarne oliwki drobno siekamy, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Powstały farsz nakładamy na rozbitą szynkę i zwijamy roladki. Obwijamy bawełnianą nicią lub szpikulcami do mięsa. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek lub olej po suszonych pomidorach

Oryginalny smak
Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli 179

Roladki z piersi indyka to pomysł na pyszny obiad. Soczyste mięsko, szpinak z czosnkiem… a wszystko polane śmietankowym, aromatycznym sosem z gorgonzoli. Palce lizać…   Składniki: Roladki: 1 duża pierś z indyka (około 800 g) 450 g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego) 1 szklanka bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia(...)sera gorgonzola 200 ml słodkiej śmietanki 18 % 200 ml śmietanki 30 % 3 łyżki wytrawnego, białego wina sól biały pieprz Przygotowanie: Roladki: Pierś z indyka pokroić w plastry, w poprzek włókien i potraktować tłuczkiem Rozbite piersi z każdej strony delikatnie posolić i posypać pieprzem. Szpinak wrzucić na patelnię, dodać łyżkę masła, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz

Oryginalny smak
ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I BROKUŁAMI 422

Zainspirowana jednym z programów w kuchni+ postanowiłam zrobić roladki schabowe z szynką parmeńska.  Tylko same roladki z szynką wydały mi się trochę "ubogie", więc postanowiłam pokombinować, aby farsz był bogatszy w smaku i ... w wyglądzie. Tak więc bordowa szynka została przykryta zielonym musem z brokuła i boczku (obawiałam się, że sam brokuł będzie mdły w smaku) i czerwoną marchewką(...)Wybór by trafny.  Roladki wyszły bardzo smaczne a brokułowy mus zrobię na pewno jeszcze nie raz jako dodatek do II dania (np. jajka sadzonego), bo z dodatkiem przesmażonej na maśle cebulki i drobno pokrojonego boczku wyszedł bardzo smaczny :-) Składniki: 6 plastrów schabu 6 plastrów szynki parmeńskiej 1 brokuł 1 marchewka 1 cebula kawałek boczku musztarda przyprawa do wieprzowiny pieprz

Walijskie Pichcenie
Roladki schabowe z piekarnika 780

Jeżeli nie macie pomysłu co zrobić ze schabu, to polecam oto takie roladki Roladki schabowe z piekarnika SKŁADNIKI: schab b/k- 1 kg pieczarki- 0,5 kg papryka kolorowa świeża- 3 paski każdej sól i pieprz koncentrat pomidorowy- 1 łyżka cebula -1 szt tłuszcz  PRZYGOTOWANIE: Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko.  Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić(...)cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić.  Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem.  Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.  Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia

Kuchnia Danusi
Kolejne roladki, tym razem z mięsa mielonego 257

może pojawią się jakieś nowe warianty ;) Jeśli chcecie go wypróbować, to wystarczy tylko chwilka pracy, hop do piekarnika i danie gotowe. Żeby też wszystko było takie proste ;) Roladki z mięsa mielonego z warzywami (przepis na 12 niewielkich roladek) Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka/indyka 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3-4 niewielkie ogórki(...)konserwowe 1/2 cukinii 1/2 papryki przyprawy: zioła prowansalskie (lub inne ulubione, np. majeranek lub tymianek), sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1-2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo do roladek proponuję (porcja dla 2 osób): 3-4 ziemniaki ok. 25 dag pieczarek przyprawy: sól morska, zioła (te same, których użyliśmy do mięsa) Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą

Ratunku obiad
Koreczki z tortilli z łososiem i pastą awokado 78

Koreczki z tortilli z łososiem i pastą awokado Kolorowe i bardzo smaczne roladki z placków tortilli, które robią furorę na każdym przyjęciu. Polecam!     Składniki: 5 placków tortilli (u mnie tortille w różnych kolorach (smakach) ale można użyć tylko tych tradycyjnych) 100g łososia wędzonego 2 garści rukoli kawałek czerwonej papryki kilka cienkich plasterków żółtego sera (u mnie gouda mierzwiony(...)żółtego sera, garść rukoli i kilka paseczków papryki *** *** Całość ciasno rolujemy i układamy obok pozostałych ruloników *** *** Cały placek tortilli smarujemy serkiem *** *** Na jednym końcu placka układamy trzy wcześniej przygotowane roladki *** *** Wszystko razem ciasno rolujemy. Drugą taką samą roladkę tworzymy z pozostałych składników *** *** Obie roladki zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w lodówce na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie odwijamy

Blog z Apetytem
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym i orzechami 127

Super pomysł na wyjątkowy i pyszny obiad! Roladki z kurczaka z serem pleśniowym i orzechami z dodatkiem dżemu żurawinowego. Aromatyczne, delikatne i cudowne w smaku! Artykuł Roladki z kurczaka z serem pleśniowym i orzechami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Tortilki 2 w 1 – super przekąski na przyjęcie! 79

Tortilki 2 w 1 – super przekąski na przyjęcie! Bardzo łatwe, szybkie i mega efektowne koreczki. Roladki z tortilli lubią chyba wszyscy i zawsze w mgnieniu oka rozchodzą się na każdej imprezie. Robi się je naprawdę ekspresowo, a efekt wow jest murowany! Polecam! Użyłam placków tortilli pszennych i pomidorowych, które kupiłam w popularnym markecie, jeśli jednak nie uda Wam się(...)konserwową *** *** Całość ciasno rolujemy *** *** Trzecią tortillę ( znowu pszenna) smarujemy serkiem i obsypujemy porwaną na kawałki sałatą *** *** Na sałacie układamy dwie poprzednio zwinięte tortilki *** *** Całość zwijamy w ciasny rulon *** *** Drugą roladkę przygotowujemy w taki sam sposób, ale ja tym razem zamieniłam placki i użyłam dwa pomidorowe i jeden pszenny. Obie roladki zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na minimum jedną godzinę

Blog z Apetytem
Roladki z szynki 90

Roladki z szynki to świetna przekąska na imprezy. Robi się je błyskawicznie, a wyglądają i smakują genialnie. Nadzienie składa się z ugotowanych jajek, żółtego sera i ogórków kiszonych. To połączenie składników idealnie do siebie pasuje i otulone dobrej jakości szynką z pewnością oczaruje niejedno podniebienie. Polecam wypróbować ten przepis na roladki z szynki i gwarantuję, że ekspresowo znikną ze stołu(...)ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 10 plastrów szynki 50 g sera żółtego 2 ogórki kiszone 1-2 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Ser żółty również zetrzeć na tarce, ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. 3. Składniki przełożyć do miski, dodać

Alle Dobre!
Roladki z tortilli z pomidorkami 83

Przepis na roladki z tortilli z pomidorkami koktajlowymi. Roladki smakują rewelacyjnie, a do tego bardzo ciekawie prezentują się na talerzu. Artykuł Roladki z tortilli z pomidorkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Roladki z piersi kurczaka z serem w sosie koperkowo-śmietanowym 99

woda: 100-150ml śmietana 18% 200ml łyżka mąki Robimy! Tniemy pierś na kotlety, powinno być 8 Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem i kładziemy plaster sera i rolujemy w roladki-jak trzeba podpinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej – z 2 łyżki obsmażamy nasze roladki, zdejmujemy z patelni i wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojoną drobno paprykę i pomidorki. Przesmażamy i dajemy przyprawy(...)pół łyżeczki płaskiej plus koperek. Podlewamy wodą i kładziemy w nią nasze roladki. Dusimy około 25 minut często przekręcając. Na koniec zagęszczamy mieszając 2 łyżki mąki w 3 łyżkach ciepłej wody i śmietanę. Pyszne z ryżem i buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Jeśli chcecie mieć delikatniejszy sos to można zagęścić śmietaną. Smacznego. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania