kuchni to uśmiałabym się… ale człowiek dojrzewa, korzysta z bogactwa doświadczeń życiowych i podejmuje właściwe decyzje… kulinarne Oto kurczak ze szpinakiem – zapraszam serdecznie na pyszne roladki kurczakowo-szpinakowe. Kurczak ze szpinakiem – składniki: 2 piersi z kurczaka ok. 100 g szpinaku ok. 40 g serka kremowego 2-3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, bułka tarta, oliwa(...)chwili dorzucam szpinak i chwilę mieszam aż szpinak straci sprężystość. Jak szpinak trochę przestygnie doprawiam solą, pieprzem i dodaję serek. Wszystko mieszam. Na kurczaka wykładam masę szpinakową i formuję roladkę. Roladkę obtaczam w jajku a następnie w bułce tartej i wkładam do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i piekę w nagrzanym piekarniku aż się zarumieni… Smacznego Post Kurczak
UgotujmyTo.plzaoszczędzić nieco gotówki i gwarantuje dobrą zabawę ;) Dodatkowo starannie dobrane menu i drinki potęgują zabawę do niezapomnianej nocy! Jako przekąski proponujemy parówki w cieście francuskim , roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem lub szpinakowe naleśniki z serem i łososiem Dla pań ceniących świeże witaminy proponujemy sałatke z rukolą, serkiem camembert i gruszką, sałatka z kurczakiem, rukolą i cytrusami , czy spring
Kolizje Smakówodmiany żeby coś zrobić a się za dużo nie narobić, postanowiłam zamiast roladek z tortilli z łososiem zrobić roladę szpinakową z łososiem, zawsze jakaś odmiana :) Składniki na ciasto szpinakowe 4 jajka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku sól, pieprz Składniki na farsz 200 g serka śmietanowego 3 łyżki jogurtu greckiego gęstego skórka z 1 cytryny (opcjonalnie) 1 pęczek koperku
Piekielna Kuchnia PatiOstatnio bardzo "modne" stały się ciasta szpinakowe, babeczki czy właśnie takie rolady szpinakowe, w związku z tym postanowiłyśmy również takie smakołyki przyrządzić, aby osoby czytającego Naszego bloga również były "na czasie". Oglądając zdjęcia roladek szpinakowych i czytając przepisy na różne wersje tej przekąski sama nie wierzyłam, że to może się udać. Okazało się jednak że taką roladkę bardzo szybko się(...)szpinakową przekładamy na blaszkę (u mnie miała wymiary 24 na 28 cm), wyrównujemy powierzchnię i pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Wystudzone ciasto szpinakowe smarujemy serkiem, następnie z jednej strony (węższej) układamy łososia i zaczynając od tej strony zwijamy w roladę. Owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce (min godzinę). Po wyciągnięciu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKocham naleśniki :) Są proste w przygotowaniu, możemy je przyrządzać na milion sposobów i zawsze wychodzą pyszne. Uwielbiam je zarówno na słodko, jak i na słono. W
Zawsze głodna!Pyszna, delikatna i zachwycająca kolorem roladka, którą odkryłam kilka lat temu. Jest banalna w przygotowaniu, pięknie prezentuje się na świątecznym stole, świetnie sprawdza się też na imprezach lub jako lekka kolacja. Zawsze znika błyskawicznie i zgarnia same komplementy. Jedzą i oczy i usta ;-) Wędzonego łososia możecie zastąpić suszonymi pomidorami lub w wersji mięsnej szynką parmeńską. Możecie przygotować(...)czasu podania przechowywać w lodówce. Pamiętajcie, aby nie przesuszyć ciasta zbyt długim pieczeniem - wówczas mogłoby popękać podczas zwijania. SKŁADNIKI na 4 porcje (8 plastrów) CIASTO SZPINAKOWE 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka ( oddzielnie żółtka i białka) 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE 300-400 g łososia wędzonego w plastrach
cool and mintymięso ze szpinakiem. Zawijamy końce foli w tzw. Cukierek i zawiązujemy. Wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w wodzie, w której gotowała się roladka. Gotowe! Tak naprawdę więcej opisu niż roboty, ale za to pychotka. Tort Naleśnikowy Naleśniki: - 1 ¼ szkl. mąki pszennej - 2 jajka - 1 szkl. mleka - 1 szkl. wody - sól Wszystkie składniki(...)Piec na papierze do pieczenia, w 180 stopniach około 65 -70 min. Kroić po całkowitym wystudzeniu. Ja też przyznałam swoje specjalne nagrody dla 3 osób za pancakes szpinakowe z serkiem -Anny J. z Pleszewa za zupę ze szpinakiem i pokrzywą- Agnieszki B. z Jeżówki Najbardziej rozbawił mnie oryginalny "przepis" nadesłany przez Panią Adrianę W. z Rzeszowa I ją też nagradzam
Proste PotrawySzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sprawdź inne wyszukiwania: