rabarbarowe - 943 przepisów (strona:42/63)

DOMOWY DŻEM Z WIŚNI 159

nalewać gorący dżem do wyparzonych i suchych słoików. Ustawiałam je przykrywką do dołu. Smacznego! Polecam  DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM TRUSKAWKOWY SOK Z ARONII

potrawyregionalne
ostatnie rabarbarowe ciasto w tym sezonie 127

rabarbarowa drożdżówka Wszystko co dobre szybko się kończy, tak też stało się z sezonem na rabarbar. Kwaśne i cierpkie, nie za bardzo nadają się by je spożywać jako samodzielną przekąskę, ale w drożdżowym cieście pasują wprost idealnie. składniki 0,5 kg mąki 1 spora łodyga rabarbaru lub dwie mniejsze 3 jajka 25 g drożdży 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru

Miód i pieprz
Domowa dyniowa granola (musli) 123

upieczonej dyni. Nadała ona płatkom pięknego pomarańczowo-złocistego koloru. Na blogu znajdziecie także granolę pięć zbóż granolę kokosową pomarańczowe musli z żurawiną domowe musli z bakaliami granolę kokosowo-rabarbarową Domowa dyniowa granola (musli)   Czas przygotowania: 70 minut  Składniki: 200 g płatków owsianych 200 g płatków jęczmiennych 200 g płatków żytnich 50 g otrębów pszennych 50 g ziaren słonecznika

Kulinarne przygody Gatity
Rustykalna tarta z rabarbarem 158

Sezon na rabarbar zaczął się na dobre, trzeba zatem korzystać. U nas w domu najczęściej serwujemy go w postaci rabarbarowego kompotu, ale zdarza mi się też upiec ciasto. Rabarbar jest dość trudnym w obróbce warzywem (tak tak, rabarbar to bylina i jest warzywem), ma mocno kwaskowaty smak i jego słodkość ma kłopot z przebiciem się. Do tego jest dość ciężki

Przepysznik - BLW i nie tylko
GALARETKA Z HERBATY 35kcal 168

popatrzyłam. Jeszcze kilka razy zepsułam, aż doszłam do perfekcji. Teraz jedną zjadam i zaraz robię następną! Polecam serdecznie herbatki z biedronki ''GREEN HILLS''- piramidki o smaku truskawkowo-rabarbarowym oraz gruszkowo-ananasowym. PYCHA!  SKŁADNIKI: - 2-3 torebki owocowej herbaty - słodzik (u mnie stewia- 4-5 kropel) -10g żelatyny spożywczej - 200-230 ml (szklanka) wrzątku + wrzątek do żelatyny

fitolarun.blogspot.com
Syrop z rabarbaru – baza do napoi i drinków 169

miseczki fragmenty rabarbaru, które się na sitku zbierają. Nie wyrzucam ich – są super jako marmolada, znikną w dwa dni. Wyjmijcie tylko przyprawy i imbir i wstawcie miseczkę z rabarbarowym musem do lodówki. Syrop przelewam do szklanych butelek z zatyczką. Może stać w lodówce 2-3 tygodnie. Mógłby postać dłużej i bez lodówki, ale wymagałoby to pasteryzowania i wygotowanych butelek

Karo in the Kitchen
Rustykalna tarta rabarbarowo-truskawkowa. Galette aux fruits rouges 118

ciasto się zezłoci. Studzimy w uchylonym piekarniku, posypujemy cukrem pudrem i kroimy na porcje dopiero po całkowitym ostygnięciu. To ciasto to 8 średnich porcji. Jest mocno owocowe, dzięki rabarbarowi lekko kwaskowate. Cudnie rubinowoczerwone i obłędnie pachnące od truskawek. Możecie podać je z kulką lodów waniliowych, będzie jeszcze pyszniej! I truskawki i rabarbar lubią wanilię, nie żałujcie sobie :) SKŁADNIKI 120g zimnego

Karo in the Kitchen
Lato zamknięte w słoiku - domowe dżemy truskawkowe 197

dżem truskawkowy z cytrusami. Ten drugi jest kwaskowaty i super orzeźwiający. Podejrzewam, że nie doczeka zimy, bo świetnie sprawdzi się w upalne dni. Chodzi za mną jeszcze dżem truskawkowo-rabarbarowy, ale powoli zaczyna brakować słoików, a przecież truskawki to nie jedyne sezonowe owoce! 1. Klasyczny dżem truskawkowy niskosłodzony - truskawka solo  Składniki:  - truskawki - cukier - żelfix Przygotowanie:  1. Truskawki

two broke sisters
Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami 159

Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie składników idealne. Użyłam tutaj serków homogenizowanych osączonych na sicie, ale można użyć sera z wiaderka. Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Koktajl malinowy 122

jedną porcję) syrop klonowy lub miód do osłodzenia Zmiksować maliny z jogurtem w blenderze. Do jednej porcji dodałam syrop klonowy, do drugiej chia. ------- Podobne: Koktajl bananowo-szpinakowy Kompot truskawkowo-rabarbarowy Serniczek ricottowy z chia

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepis miesiąca – lody, sorbety, parfait i semifreddo 138

czyli bezą zaparzaną. Przyrządzam często malinowane parfait , do którego właśnie stosuję zaparzaną bezę. Domowe lody można zrobić ze wszystkiego. Latem najczęściej przyrządzam owocowe lody jak lody jagodowe czy lody rabarbarowe , jesienią lody jabłkowe z cynamonem . Dla zwolenników dietetycznych lodów polecam mrożony jogurt . Czekam na Wasze ulubione przepisy na lody. Możecie je dodawać przez cały sierpień w komentarzach do tego wpisu

codojedzenia
Muffiny z rabarbarem i żurawiną 142

wysokości). Ja podzieliłam masę na 2 części i do połowy dodałam 2 łyżki kakao. Muffiny piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. Przepis brał udział w Rabarbarowej akcji

Corner With Recipes
Gotowany rabarbar z jogurtem i pestkami dyni 92

zgęstnieją (ok. 6 min). Zostawić do ostudzenia. Wymieszać jogurt z łyżeczką soku pomarańczowego i łyżeczką miodu. Na jogurt położyć ostudzony rabarbar, posypać pestkami dyni. Przepis brał udział w Rabarbarowej akcji

Corner With Recipes
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 226

główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem z czerwonego wina i rozmarynu i z karmelizowanymi warzywami Deser: waniliowy sernik na zimno z konfiturą rabarbarową * "Przyjemność jedzenia jest doznaniem doraźnym i odpowiadającym potrzebie, którą jedzenie zaspokaja. Rozkosze stołu są doznaniem przemyślanym, zależnym od miejsca, od rzeczy i osób towarzyszących posiłkowi. Przyjemność jedzenia jest nam wspólna

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania