Dżem truskawkowo-rabarbarowy z cynamonem

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z cynamonem

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z cynamonem

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą cynamonu. Rewelacyjny smak, dlatego dobrze zatrzymać go w słoiku na dłużej. W moim przypadku "dłużej" to pojęcie względne - słoiczki znikają w niewyjaśnionych okolicznościach, został mi tylko jeden, więc dżem trzeba będzie powtórzyć :) Składniki (na 4 słoiczki) : 600 g truskawek 400 g rabarbaru 1 łyżeczka cynamonu ok. pół kg cukru trzcinowego nierafinowanego 1 łyżeczka pektyny łyżka soku z cytryny * ostatnie 3 składniki można zamienić  na cukier trzcinowy żelujący (op... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.