Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki
Gotowanie i blogowanieJeżeli lubujesz się w kuchni włoskiej, ten przepis powinieneś znać Poniżej najprostszy sposób na przygotowanie pesto z bazylii z dużą ilością parmezanu i oliwy z oliwek
Ania i Marcin gotująUwielbiam serniki. Tym razem wybór padł na sernik czekoladowy. Piekąc go nie spodziewałam się nawet, że będzie taki pyszny. Nieskromnie muszę powiedzieć, że jest obłędny w
Smakołyki AsiSernik na zimno z czarną porzeczką Kolory tego sernika są obłędne. Można najeść się samymi oczyma. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny. I prosty oczywiście w wykonaniu. Jeśli lubicie
na moim stole...Przepis na sernik za zimno z serków homogenizowanych, do którego przygotowania potrzebujemy tylko trzech składników. Jest pyszny i niskokaloryczny, więc nawet będąc na diecie można sobie
e-PrzepisyKulinarneTym razem szarlotka w wykonaniu włoskim- czyli z bakaliami. Bardzo prosta w wykonaniu i co najważniejsze pyszna! Składniki: 6 jabłek ½ szklanki cukru 2 cukry waniliowe 3
Tradycyjna KuchniaUśmiechniesz się, kiedy zobaczysz jakie to proste! Wystarczy 10 minut i tylko 3 składniki. Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe. 3 Składniki. 5 minut.
IzaGotujeŚwięta coraz bliżej, a ja przedstawiam Wam babkę piaskową podaną inaczej, bo jako małe babeczki. Pyszne, ze słodką i chrupiącą skorupką! SKŁADNIKI 150 g masła 1
zabawa smakiemDzisiaj chciałaby się z Wami podzielić przepisem najlepszego pasztetu, który zawsze na święta robi moja Babcia.W tym roki pierwszy raz przygotowałam go i
Niezły MłynekTrzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie
Ala piecze i gotujewcześniej, dopełnił smak drożdżówek z serem. Drożdżówka z serem jest podłużna, ciasto jest zrolowane, więc nie wycieka z niej serowe nadzienie. Drożdżówkę lekko nacięłam przed pieczeniem, dzięki temu tworzy małe serowe pagórki, upiekłam 4 drożdżówki na dużej blaszce, po pokrojeniu jest ich naprawdę sporo. I są takie pyszne! Jeśli nie macie w domu jogurtu, by zrobić domowy ser jogurtowy(...)solą i proszkiem do pieczenia. Ciepłe mleko, cukier mieszamy z suchymi drożdżami, zostawiamy aż drożdże zaczną się pienić. Do mąki dodajemy jajko z jogurtem i mleko z drożdżami, wyrabiamy ciasto najlepiej hakiem robota odpowiednio długo, by ciasto było miękkie i elastyczne. Ciasto podsypując delikatnie mąką dzielimy na 4 części, z każdej rozwałkowujemy podłużny prostokąt. Z brzegu każdego paska układamy masę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnaprawdę bardzo proste i pyszne! (24 sztuki) 200g mąki pszennej (użyłam typu 405 ) 200g twarogu 150g masła 1 jajko (można pominąć) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka curry (płaska) Dodatkowo: jajko do posmarowania 60g żółtego sera (startego) Twaróg podusić widelcem i dokładnie połączyć z resztą składników. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć(...)lodówki - na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować (podsypując mąką) na grubość 1-1,5 cm i wykrawać z niego kółka o średnicy 4-5 cm (użyłam kieliszka do wina). Każdy krążek ułożyć (w sporych odstępach) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Wierzch pogaczy posmarować roztrzepanym jajkiem i obficie posypać startym serem. (Dodatkowo oprószyłam zmieloną czarnuszką.) Piec
Di gotujewykonania sernika skłoniły mnie opinie mojej rodzinki w PL. Sernik robiła moja Siostrzenica, i wszyscy, którzy go kosztowali orzekli, że jest pyszny. Kiedy dostałam więc link do strony Moje Wypieki skąd pochodzi oryginalny przepis wiedziałąm, że muszę go zrobić ze względu na prostotę wykonania i efekt smakowy. A teraz moja opinia: leciutki, delikatny(...)Spód sernika: 300 g ciastek typu Oreo (ja dałam Hity) 60 g roztopionego masła Ciastka pokruszyć w malakserze lub włożyć do woreczka foliowego i rozgnieść dokładnie wałkiem do ciasta. Następnie wlać roztopione masło i mieszać całość, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać dociskając ją np. dnem
Walijskie Pichcenieuwielbiamy pizzę. Obydwoje jesteśmy także wielkimi miłośnikami pierogów. Wczorajszy Dzień Dziecka świętowaliśmy więc z udziałem pysznej, domowej i pełnoziarnistej calzone :) Może to nic odkrywczego, ale ja robiłam ją w domu po raz pierwszy. Trochę martwiłam się o to, czy wyjdzie i jak będzie smakowała, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Pizzowe pierogi wyszły dość ładne i zgrabne, a do tego(...)złego, co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu dziś również mogliśmy delektować się smacznym obiadkiem, a jutro zabierzemy po jednym pierogu do pracy. Natomiast jeśli chodzi o samo ciasto, to postanowiłam trochę poeksperymentować. Sporo ostatnio o tym czytałam i zamiast zrobić moje tradycyjne ciasto na pizzę , nieco je zmodyfikowałam. Mianowicie dodałam do niego jajko i pominęłam mleko (zamiast
Ratunku obiadsię wielu warstw ciasta, jest to najprostszy, ale i najsmaczniejszy miodownik, można powiedzieć, że to idealny miodownik pachnący miodem, karmelizowanymi orzechami i wanilią, przełożony jest kremem na bazie kaszki manny. Miodownik uwielbiam, ale jakoś nigdy do tej pory nie zabrałam się za jego pieczenie. Na Boże Narodzenie zawsze go jadłam u mojej cioci Eugenii. Był taki pyszny, z dużą ilością(...)mojego pomysłu. Przepis na miodownik znalazłam ostatnio w kajecie podczas mozolnego szukania między starymi zapiskami z przepisami. Do przepisu cioci wprowadziłam pewne zmiany, nie zrobiłam wielu cienkich warstw ciasta, tylko dwie ale grubsze, nie oblałam całej powierzchni czekoladą, tylko smugi czekoladowe na powierzchni miodownika, przygotowałam też miodową masę orzechową, która zapiekała się podczas pieczenia ciasta. Krem do miodownika zrobiłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię