składniki: młoda pokrzywa, dowolna ilość wykonanie: Młodą pokrzywę zrywamy z dala od drogi. Pokrzywę myjemy w ciepłej wodzie a następnie osączamy. Wyciskamy sok przy pomocy wyciskarki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 500 ml bulionu 60 ml śmietany 1 płaska łyżka mąki sól, pieprz dodatkowo: grzanki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1000 g żeberek wieprzowych (pojedynczych kostek) składniki na marynatę: 125 ml przecieru pomidorowego 1 – 2 łyżeczki tabasco 2 – 3 ząbki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 0,9 l młodych pędów sosny ok. 500 g cukru wykonanie: Młode pędy sosny zrywamy z dala od drogi. Następnie wykładamy
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron penne 250 g pieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1000 g ziemniaków 400g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 100 g boczku wędzonego 1/2 cebuli 2-3 ząbki czosnku 200 ml
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 750 g białego sera 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli opcjonalnie: dowolne przyprawy wykonanie: Ser wkładamy do garnka z
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 czerwona papryka 1/2 puszki zielonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 1 pomarańcza 1 jabłko 50 g orzechów włoskich 2 łyżki majonezu sól, pieprz natka pietruszki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); *składniki: ok. 55 g płatków owsianych 250 ml mleka 1 łyżka miodu 5 migdałów garstka orzechów cynamon plasterki jabłka wykonanie: Mleko zagotowujemy, dodajemy
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 300-400 g makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki : 400 szt. kwiatów mniszka lekarskiego sok z 2 cytryn 1000 ml dobrej wody źródlanej 1000 g cukru wykonanie: Kwiatki z mniszka lekarskiego
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); *składniki: 250 g topinamburu 1 jabłko 2 łyżki suszonej żurawiny garść orzechów włoskich sok z 1/2 cytryny (nie za dużej) wykonanie: Orzechy siekamy
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); *składniki: młode liście mniszka lekarskiego, najlepiej wczesnowiosenne jajka sos winegret sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki octu 1 szczypta soli kamiennej 1 szczypta pieprzu
Domowy Smak Jedzenia