składniki: 1 słoik pieczarek konserwowych 1 puszka groszku zielonego 3 ogórki kiszone 3 jajka, ugotowane na twardo 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 450 g różyczek kalafiora 450 g różyczek brokuła 100 g sera żółtego 200 ml śmietany kremówki 3 żółtka sól, pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: W osobnych
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g różyczek kalafiora 1000 ml bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego 200 g ziemniaków ugotowanych 150 ml śmietany kremówki dodatkowo: grzanki lub groszek ptysiowy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 duże tortille 300 – 400 g mięsiwa w sosie własnym Spichlerza Rusieckiego 4 ogórki kiszone, średniej wielkości 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2000 g ogórków gruntowych, świeżych 250 ml octu 240 g cukru 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki ziół prowansalskich 50
Domowy Smak Jedzenia*składniki: 1 mała bagietka 1 słoiczek smalcu z mięskiem i skwarkami Spichlerza Rusieckiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła ok. 70 g sera żółtego 1 ogórek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 3500 g ogórków gruntowych, świeżych 500 g cukru 1 i 1/4 szkl octu 250 ml oleju 2 łyżki papryki ostrej, w proszku 2 małe główki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g czarnej porzeczki 1000 ml wody 300 g cukru wykonanie: Porzeczki myjemy, osączamy na durszlaku. Przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości). Wodę zagotowujemy z
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2000 g świeżych ogórków gruntowych 600 g papryki czerwonej 300 g cebuli 50 g soli wykonanie: Ogórki kroimy w słupki, cebulę w piórka a paprykę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 cukinia 1 bakłażan 4 pomidory 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 liść laurowy sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2500 g ogórków gruntowych 370 ml octu 10% 120 ml oleju 1 i 1/2 szkl cukru 1 łyżka soli wykonanie: Ogórki myjemy, kroimy w plastry
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 kopiate łyżeczki suszonych kwiatów rumianku 500 ml wody miód do smaku wykonanie: Do rondelka wsypujemy wysuszone kwiatki, zalewamy je gorącą wodą i gotujemy pod
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g fasolki szparagowej 125 ml przecieru pomidorowego 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy
Domowy Smak Jedzenia