składniki: 250 g mąki 2 łyżki cukru pudru 50 g masła 80 ml wytrawnego wina, białego 2 żółtka dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 250 g mąki 250 g białego sera 250 g masła 4 jabłka 2 łyżeczki cynamonu dodatkowo: cukier puder do posypania wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 250 g mąki pszennej 250 g mąki orkiszowej 150 g mąki orkiszowej razowej 300 g zakwasu (ja użyłam żytniego) 1 łyżka soli himalajskiej 1 łyżka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 i 1/2 szkl. topinamburu, startego na tarce o grubych oczkach 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki mleka sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 450 g mąki pszennej orkiszowej 50 g mąki razowej orkiszowej 1 jajo 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżeczka soli ok. 250 ml
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na zaczyn: 150 g mąki orkiszowej 3/4 łyżki drożdży, suchych instant 1 łyżeczka cukru 120 ml mleka, ciepłego 120 ml wody, ciepłej wykonanie: Drożdże oraz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g mąki pszennej 80 g otrębów pszennych 30 g drożdży 1 łyżeczka miodu 50 g ziaren słonecznika 30 g siemienia lnianego 500 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 285 g mąki orkiszowej 125 ml piwa 200 -250 g masła, schłodzonego dodatkowo: marmolada cukier puder wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło i siekamy
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki orkiszowej 35 g masła 175 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Mąkę kukurydzianą mieszamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g mąki 7 g suszonych drożdży 125 ml mleka 200 ml wody 1 łyżka smalcu 1/2 – 1 łyżeczka soli wykonanie: Mąkę przesiewany do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 250 g mąki pszennej 160 ml ciepłej wody 10 g drożdży 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 1 jajko do posmarowania
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 40 g płatków róży ok. 200 g cukru wykonanie: Płatki róży przepłukujemy zimna wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Umieszczamy w moździerzu lub blenderze i rozcieramy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 250 g sera białego ok. 150 g mąki orkiszowej 1 jajko 2 łyżeczki cukru 1 szczypta soli truskawki (ilość zależy od wielkości) dodatkowo do podania
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 50 g mąki orkiszowej lub pszennej 52 g cukru 2 jajka cukier puder o oprószania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy
Domowy Smak Jedzenia