składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g cukru 2 jajka 100 g miękkiego masła 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 700 g ziemniaków 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jako sól wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach (nie obieramy). Po ugotowaniu obieramy i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto (ok. 16 szt): 500 g mąki 50 g masła, miękkiego 1 jajko 2 żółtka 250 ml wody, gorącej 1 łyżeczka soli dodatkowo: 2
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto biszkoptowe: 100 g mąki 190 g cukru 5 jajek 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 200 g mąki 100 g cukru 100 g masła (schłodzonego) 2 żółtka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 4 jajka 160 g cukru 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego gruboziarnista sól żółty ser starty na tarce o grubych oczkach ulubione przyprawy np. słodka lub ostra papryka, zioła prowansalskie… mleko
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt ciemny: (potrzebujemy dwa takie biszkopty) 75 g mąki orkiszowej 160 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 10
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 85 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g masła 125 ml wody 2 jajka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 260 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 130 g masła, miękkiego 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki dżemu 3 łyżki kakao
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na kruszonkę: 70 g mąki 50 g cukru 50 g masła wykonanie kruszonki: Wszystkie składniki łączymy i siekamy na stolnicy do momentu powstania grudek. Odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 210 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru 20 g masła, w temperaturze pokojowej 250 ml mleka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 2 i 1/2
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód sernika: 100 g herbatników kakaowych 40 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy by pomocy np. blendera, dodajemy do nich masło i mieszamy
Domowy Smak Jedzenia