puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:31/329)

Śmietanowiec z czereśniami 174

ciastem o nazwie Styropian... No właśnie, może ktoś wytłumaczy mi skąd taka niesłuszna nazwa?? Upiekłam to ciasto i według mnie nie ma nic wspólnego z tą nazwą:) Ciasto jest puszyste, delikatne, odrobinę wilgotne, smakiem i konsystencją bardzo przypomina sernik. Po prostu idealne... Możecie czereśnie zastąpić wiśniami. Wypróbowałam przepis Doroty. Ciasto: 5 żółtek, 3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl

Z miłości do słodkości
Krem orzechowy-najlepszy! 10832

powodu napisałam najlepszy... puszysty, słodki, intensywnie orzechowy krem doskonały do ciast, tortów i deserów. Robiłam go już wiele razy i nigdy mnie nie zawiódł! Postanowiłam poświęcić mu osobny wpis, gdyż zapewne wielu z Was szuka bardziej kreatywnym kremów niż bita śmietana ;). Koniecznie wypróbujcie. I przy okazji... śledźcie bloga, za niedługo kilka przepisów z wykorzystaniem tego kremu.     Składniki(...)każdym razem zmiksować na średnich obrotach miksera. Po dodaniu całej masy z orzechów wlać ekstrakt lub alkohol i po raz ostatni zmiksować do otrzymania jednolitego, puszystego kremu. Krem jest gotowy do przełożenia tortu, ciasta czy jako dodatek do deseru. Podczas chłodzenia krem odpowiednio stwardnieje. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Najlepsza Domowa Pizza Kebab 2434

Wspaniała pizza idealna dla wielbicieli zarówno pizzy jak i kebaba - świetne połączenie tych dwóch popularnych fast food'ów w jednej potrawie. Danie łączy w sobie klasyczne, puszyste, a zarazem chrupiące ciasto na pizze z dodatkami typowymi dla znanego tureckiego fast food'a. Kiedyś nie wyobrażałam sobie pizzy z innymi składnikami jak pieczarki, ser, ewentualnie szynka. Dzisiaj natomiast "pizza

Słodka Strona
,,Marchewkowe ciasto z piernikami’’ 144

Puszysty biszkopt z masą śmietanową, i pierniczkami typu Katarzynki. Efektownie wyglądające i proste w przygotowaniu, znakomite dla smakoszy pierniczków. Składniki Ciasto: 25 dag masła 4 jajka 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki esencji z herbaty 2 szklanki mąki 10 dag cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 starta marchewka Masa pomarańczowa: kostka masła 2 kisiele pomarańczowe z cukrem

Podróż w kulinaria
Pychotka jabłkowo-orzechowa 179

nieskromnie ciasto jest bardzo dobre, zachwyca swym smakiem bo słodycz masy orzechowej doskonale komponuje się z lekko kwaśnymi jabłkami z galaretką, puszysty biszkopt nie wymaga żadnego nasączania a kropką nad „i’ jest słodko gorzka polewa czekoladowa. Tradycyjne ciasto z nutką nowoczesności, tym przepisem walczę w konkursie swojej ulubionej firmy  #beko o swoje marzenie, trzymajcie kciuki za mnie a #ciastojakzobrazka(...)minut aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnej masy orzechowej, wlać spirytus zmiksować aż powstanie gładki puszysty krem. W tym momencie przystępujemy do przełożenia ciasta: jeden blat biszkoptu wkładamy powrotem do blaszki, wykładamy połowę tężejącej  masy z jabłkami, przykrywamy drugim biszkoptem, lekko dociskamy dłonią wykładamy krem orzechowy , wygładzamy łyżką

Wanilia i Kardamon
Kruche babeczki z porzeczkami i lekką budyniową pianką. 173

Kruche ciasto w połączeniu z puszystą budyniową pianką na bazie białek oraz kwaśnymi czerwonymi porzeczkami to połączenie idealne. Wszystkie smaki bardzo dobrze ze sobą współgrają i całość komponuje się znakomicie. Mamy sezon na czerwone porzeczki, dlatego nie pozostaje mi nic innego jak zacząć Was nimi kusić. To moje pierwsze karty z nimi związane, wyczekujcie kolejnych ;) Potrzebujemy: Kruche ciasto

MamaOskarka
Ucierane ciasto Donny Hay 159

Szybko, świeżo, prosto” to chętnie wypróbowałam jej recepturę. Miałam już do czynienia z jej przepisami i wszystkie byly godne polecenia. Tak też jest tym razem. Ciasto jest pyszne, delikatne, puszyste i wilgotne. Polecam :) 225 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 165 g drobnego cukru 125 miękkiego masła 2 jajka 125 ml mleka   małe jabłko(...)pokrojone w cienkie plasterki szklanka mrożonych jagód ( w sezonie świeżych) 3-4 truskawki 2 łyżki cukru demerara Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Wykładamy ją do natłuszczonej formy o średnicy ok. 22 cm. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy je cukrem. Pieczemy około 45 minut ( do suchego patyczka). Smacznego :) Artykuł Ucierane ciasto Donny

Mienta blog
PIEROGI Z MŁODĄ KAPUSTĄ I BOCZKIEM 557

Ciasto : 350 g mąki puszystej Lubella , idealnej do pierogów  1/2 szklanki gorącej wody  3 łyżki oleju  1 jajko  sól do smaku(...)Przygotowanie :  Składniki ciasta zagniatamy aż powstanie jednolite, zwarte ciasto na pierogi. W razie konieczności dosypujemy mąki lub dolewamy wody. Zawijamy je w folię i odkładamy na 15 minut aby odpoczęło.  Kapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, przekładamy do garnka, wlewamy bulion i gotujemy około 15 minut. Kapustę odcedzamy, studzimy i dokładnie wyciskamy z nadmiaru płynów

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto ucierane ze śliwkami 133

i lekko wilgotne. Naprawdę, jest to jeden z lepszych przepisów na ciasto ze śliwkami! Niestety, ciasto ucierane wymaga dłuższej pracy miksera, jednak smak ciasta wszystko Wam wynagrodzi. A i jeszcze jedno - według mnie polewa jest obowiązkowa :) Składniki na blachę 25 cm x 30 cm: ciasto 0,5 kg śliwek 2 duże jajka 125 g miękkiego masła(...)Miękkie masło utrzeć ze zwykłym cukrem na jednolitą, jasną i puszystą masę (około kilkanaście minut). Następnie wbijać po 1 jajku. Cały czas miksować. Na sam koniec dodać przesiane mąki, proszek do pieczenia, cynamon i ekstrakt waniliowy. Delikatnie składniki połączyć ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać przygotowane ciasto, a na wierzchu ułożyć połówki śliwek (skórką do dołu). Piec

Ugotować
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 280

Każda pizza zaczyna się od ciasta. Niektórzy lubią cienkie i bardzo chrupiące, inni puszyste i mocno przypieczone. Ja uwielbiam to ciasto chlebowe – zawsze z przypieczoną złocistą skorupką i z mocno wyrośniętym, dość pulchnym brzegiem. Jeśli do tej pory zostawialiście ranty z pizzy – możecie zapomnieć o starych zwyczajach. W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, następnie do wody wlewamy oliwę

Karo in the Kitchen
Brownies z kajmakiem 384

myślą o przedłużeniu właśnie takiej słodkiej chwili. Nie jest to tradycyjne brownies, nie oddzielam w nim żółtek od białek, nie dodaję masła, jednak przyznać muszę, że ciasto wychodzi bardzo czekoladowe, puszyste i smaczne. Jak zwykle stworzone eksperymentalnie. Oj, jak ja lubię te moje eksperymenty!Składniki:5 jaj2 białka200 g cukru150 g czekoladyłyżeczka proszku do pieczenia100 g masłałyżka kakao140(...)puszystej piany (masa powinna potroić swoją objętość). Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do miseczki razem z masłem i roztapiamy – w kąpieli wodnej albo w mikrofali. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa będzie zimna dodajemy roztopioną czekoladę do jajek i dalej miksujemy.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao wsypujemy i lekko mieszamy do momentu połączenia się składników.Gotowe ciasto

Słodkie Przyjemności
KARDAMONOWE CIASTO Z MALINAMI 120

przepisów na ciasta, które były hitami w ubiegłych latach. Przepis na ciasto z malinami, został sprawdzony przez Was tak wiele razy! Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, nie potrzeba do niego zbyt wiele składników, jest akroamatyczne, puszyste i nie zsycha się. Ciasto nadaje się idealnie na jesienne popołudnie z kawą lub herbatą. Przepis znajdziecie poniżej, jak i tutaj

SMYKWKUCHNI
Ciasto z musem czekoladowym i malinami 216

bloga. Niestety niebawem będę miała tego czasu jeszcze mniej, ale postaram się od czasu do czasu podrzucić Wam jakiś pyszny przepis:) Na przykład taki jak dzisiejsze ciasto... Wilgotny kakaowy biszkopt, puszysty mus czekoladowy i śmietanka z dodatkiem świeżych malin. Czegóż chcieć więcej :) ?   Biszkopt:    4 jajka,  3/4 szklanki mąki pszennej,  1/4 szklanki cukru,  łyżeczka proszku(...)szczypta soli. Białka ubić wraz ze szczyptą soli i cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem i kakao. Na koniec dodać ocet jabłkowy. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec około 25-30 minut w temp. 160st. Ostudzić. Poncz:   50ml wrzątku,  łyżka kawy rozpuszczalnej,  5 łyżek

Z miłości do słodkości
Gruszkowiec. 201

mąki 1/5 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: gruszki obieramy, zostawiamy ogonki, gotujemy w wodzie z podanymi dodatkami 10 min., zostawiamy do ostygnięcia, ciasto: masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym jajka (ogrzane do  temperatury pokojowej), dodajemy cukier waniliowy, mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,stopniowo dodajemy do puszystej masy na przemian(...)mlekiem, miksując na wolnych obrotach, ciasto wkładamy do tortownicy o średnicy 24cm. i stawiamy gruszki ( nie wciskamy ich), wkładamy do nagrzanego do 165 stopni piekarnika, pieczemy 70-80 min., jeśli ciasto na wierzchu będzie zbyt ciemne to po 1 godz. można przykryć folią aluminiową

Kuchnia Beaty
Ciasto drożdżowe ze śliwkami / Plum yeast cake 182

Dziś przedstawiam łatwy przepis na bardzo przyjemny deser. Puszyste i nie za słodkie ciasto drożdżowe ze śliwkami, oprószone tylko cukrem pudrem. Teraz śliwki raczej nie w sezonie, ale można oczywiście wykorzystać te mrożone jak i inne ulubione owoce. Polecam dla wielbicieli mniej słodkich wypieków.Przepis znalazłam na blogu Modern Taste - piękne zdjęcia, polecam!Scroll down for recipe

karmelowy
Ciasto owocowe a'la skubanek 170

Pyszne ciasto połączone z miksem owoców - śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata...Ciasto:4 szklanki mąki5 jajek3 łyżki oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowy1 szklanka cukru 1 kostka margarynyewentualnie 1 łyżka śmietnyPiana:5 białek 3/4 szkl cukru1 kisiel ( proszek)Dowolne owoce jabłka, śliwki węgierki itpZ wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik z herbatą 259

Ciasto to jest bardzo delikatne i puszyste. Od razu po upieczeniu jest mięciutkie i przepyszne. Do ciasta można dodać dodatkowo kakao wtedy będzie ciemniejsze. Polecam wypróbować.Czas pieczenia:  3 x 45 min                    Temperatura pieczenia:  175 °C          Wielkość formy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania