pstrag - 1678 przepisów (strona:94/112)

Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta 375

olejem. (Można zamiast tego mięso natrzeć lekko olejem.) Piersi zgrillować z obu stron. Użyłam do tego celu patelni WOLL Logic, o której pisałam Wam przy okazji przepisu na pstrąga >klik!<   Zgrillowane mięso przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Brokuły obgotować przez kilka minut w osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Nie gotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryba z rusztu 163

Ryba bez tłuszczu i wymyślnych dodatków. Smakuje inaczej, niż smażona na patelni.    Składniki: -ryba - filet ze skórą ( my upiekliśmy pstrąga i tołpygę ) -czerwona i biała cebula -olej do skropienia -sól, pieprz -pieprz ziołowy ( ewentualnie przyprawa do ryb )    Filety płuczemy i osuszamy. Czerwoną cebulę kroimy w plastry, białą drobniej. Na spodzie półmiska wysypujemy białą cebulę, posypujemy pieprzem

Maminek kulinarny
Kuchnia gruzińska 305

granatów. Nad Morzem Czarnym oczywiście dostaniemy świeże ryby od okolicznych rybaków. Na zdjęciu różne gatunki ryb Morza Czarnego z frytury. Sos z soku z granatów świetnie pasuje do pstrąga Czarnomorskie smażone ryby Dania mięsne Jagnięcina w sosie ze szpinaku Docierając do tego momentu zastanawiacie się pewnie, a gdzie mięcho? Tylko w chinkali? Sama byłam zaskoczona jak wiele wegetariańskich przysmaków oferuje

Poezja smaku
Pesto z nerkowców i rukoli oraz dorsz pieczony z suszonymi pomidorami, czyli prosto i wykwintnie 200

Był pstrąg , był łosoś , był tuńczyk , więc pora na dorsza. Delikatne, chude mięso zapiekane z suszonymi pomidorami, czyli pyszny i niezwykle aromatyczny posiłek, którego przygotowanie to kwestia 30 minut. Najlepszy "fast food" to zdrowy fast food!  Rukola i suszone pomidory to połączenie, które ostatnio bardzo przypadło mi do gustu. Lekko ostry smak rukoli i niezwykły aromat pomidorów świetnie

peanutbuttermonster
PSTRĄG GRILLOWANY 120

Przy piątku, jeśli nie jemy mięsa nie musimy od razu odmawiać sobie grilla, tym bardziej ze sezon na niego tak krótko trwa. Zapraszam na pstrąga z grilla. Składniki: 2 pstragi po ok.25 dag sok z cytryny po łyżeczce ziół:pietruszki suszonej,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,kolendry,bazylii,tymian ku,lubczyk sól,pieprz do smaku marynaty 4 łyżki oleju rydzowego Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 176

gulasz z mięsa oślego. Do wielu dań używa się anchois i tuńczyka jako dodatków smakowo-zapachowych, ale ryby jako takie z rzadka pojawiają się w lokalnej kuchni. Wyjątkiem są pstrągi z górskich jezior i potoków. . … Ale my tu raczej zajmiemy się...dynią. I serem Grana Padano. Zaserwuję Wam farfalle z dynią i Prana Padano DOP.Danie banalnie proste, ale majestatyczne, wykwintne

Z Kuchni Do Kuchni
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 247

tych sałatek. Nie robić ich zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć na jednym półmisku dwa gatunki np. łososia i pstrąga, oczywiście można podać  tylko jeden gatunek, albo podać je osobno, 6. ryba wędzona. Jeżeli decydujemy się na ten rodzaj zakąski, postarajmy się taką rybę zamówić w wędzarni i odebrać

Kulinarny karnet Christophera
Pieczona troć z pesto bazyliowo-gruszkowym! 127

Dzisiaj na obiad serwuję pieczoną troć z pesto bazyliowym z dodatkiem marynowanego imbiru i gruszki konferencji. Ryba wyszła obłędna, talerze wylizane hihih! Polecam! SKŁADNIKI: - 2 duże filety pstrąga tęczowego (troć) - ziemniaki - kilka ząbków czosnku - oliwa z oliwek + masło - 2 garście liści bazylii  - 1/2 gruszki - łyżka marynowanego imbiru (plastry) - oliwa z oliwek - 20 orzechów laskowych - zmiksuj w/w  Naczynie wysmaruj

SMYKWKUCHNI
Ryba. Pomidory. Barwena smażona z pieprzem pomarańczowym i salsą pomidorową 183

ryba morska o pięknym ubarwieniu. Ma białe, bardzo smaczne mięso. Ponieważ barwena nie jest u nas zbyt popularna może przygotujesz w taki sam sposób inną rybę ? Zapraszam też na Pstrąga z pieca ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Grill 123

Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni
Boże Narodzenie 229

czerwone serca Pierniczki - mikołaje Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Łosoś i pstrąg w galarecie Pierogi z makiem Pierogi z kapustą i grzybami

Aga w kuchni
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 130

wykład z tego czym jest street food, slow food i czym jest zwykła, kulinarna uczciwość. A na koniec – w knajpce obok żarcia na kółkach podawali obłędne śniadanie – z wędzonym pstrągiem ojcowskim, serem białym, ogórkiem kiszonym, pachnącym chlebem prądnickim, miodem drahimskim, pomidorami i masłem. Za jedyne zł 20. I takich smaków wam życzę

ladykitchen
Smacznie w "Rybnej chacie" 190

roku i specjalizuje się w serwowaniu świeżych ryb. Dwóch przesympatycznych właścicieli zawsze służy pomocą przy wyborze ryb, bo wybór trzeba przyznać jest trudny. W menu znajdziecie między innymi okonia, pstrąga, dorsza, halibuta, karpia, sandacza, sielawę czy też łososia. Chciałam też podkreślić, że do smażenia ryb używany jest tylko i wyłącznie olej palmowy, który jest regularnie wymieniany. Pewnie dlatego w powietrzu

Kulinarne przygody Gatity
Niedzielny Brunch Rodzinny w Restauracji Delight w andel's hotel Łódź 161

oferta posiłków bywa bogata, ten wczesny obiad trwa często kilka godzin:) Tak też było na otwarciu. Można było spróbować świetnej kuchni Mirosława Jabłońskiego. Serwowano  pescaccio z łososia i pstrąga na chrupiącej rukoli w kroplach balsamico, wędzoną gęsinę z żurawiną czy kaczkę pieczoną w jabłkach z sosem wiśniowym, a na deser podano cre'me brule'e ze śliwkami , szarlotkę staropolskią

Proste Potrawy