W tym tygodniu tyle się dzieje i czas gdzieś tak ucieka, że z niczym nie potrafię się wyrobić. Za dwa tygodnie święta, a ja jeszcze nawet
BaRepasTak sobie pomyślałem wczoraj, późnym wieczorem, co ja to na jutro moim domownikom, poza tradycyjnymi punktami, przygotuje na śniadanie. Zrobiłem szybki rekonesans w głowie, co mogę
BaRepasDzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł
BaRepasDziś coś szybkiego dla miłośników rozgrzewających zup. Co będzie potrzebne: -baza; bazą będzie bulion, który mi został, a przygotowany był z warzyw, kaczki, wołowiny i indyczej
BaRepasŚwięta, święta i po świętach. Wracamy do zdrowej kuchni, zbalansowanej w odpowiednie proporcje węglowodanów, tłuszczy i w ogóle. Przede wszystkim czas powrotów do ćwiczeń. Za chwilę
BaRepasDrugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków. Dlatego dziś coś
BaRepasZapraszam na pysznego śledzika w occie i oleju :) jest to ryba którą zawsze mam
Sama słodycz i szczypta chiliDietetyczne jajka faszerowane, czy to możliwe? W kuchni wszystko jest możliwe, nawet przygotowanie smacznego wytrawnego dania w wersji dla niektórych niejadalnej, czyli bez soli i majonezu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKlasyk bożonarodzeniowy w moim domu. Dziś wegetarianie będą oburzeni. W moim rodzinnym domu, co roku na święta zamiennie występuje ryba po grecku bądź ryba po japońsku
W kuchni Karmel-itkiWitajcie kochani. Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki
Symfonia SmakówSkładniki: pół kilograma śledzi a'la matias 3 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule, pokrojone w krążki 2 łyżki oleju 10 łyżek rodzynek, sparzonych
Kulinarny PamiętnikPałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smaku#759 Mija właśnie kolejny rok. Też odnosicie wrażenie, że niesamowicie szybko? Przez te dwanaście miesięcy tyle się wydarzyło, aż niepojęte. Sylwester to czas dobrej zabawy
W kuchni Karmel-itkiDziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie
Kulinarne przygody GatityMałe włoskie pierożki, kształtem przypominające nasze wigilijne uszka idealnie nadają się na sałatkę. Sałatki mają taką zaletę, że cokolwiek do nich damy, oczywiście w granicach zdrowego
mojewypiekiinietylko