Dietetyczne jajka faszerowane, czy to możliwe? W kuchni wszystko jest możliwe, nawet przygotowanie smacznego wytrawnego dania w wersji dla niektórych niejadalnej, czyli bez soli i majonezu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKlasyk bożonarodzeniowy w moim domu. Dziś wegetarianie będą oburzeni. W moim rodzinnym domu, co roku na święta zamiennie występuje ryba po grecku bądź ryba po japońsku
W kuchni Karmel-itkiWitajcie kochani. Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki
Symfonia SmakówSkładniki: pół kilograma śledzi a'la matias 3 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule, pokrojone w krążki 2 łyżki oleju 10 łyżek rodzynek, sparzonych
Kulinarny PamiętnikPałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smaku#759 Mija właśnie kolejny rok. Też odnosicie wrażenie, że niesamowicie szybko? Przez te dwanaście miesięcy tyle się wydarzyło, aż niepojęte. Sylwester to czas dobrej zabawy
W kuchni Karmel-itkiDziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie
Kulinarne przygody GatityMałe włoskie pierożki, kształtem przypominające nasze wigilijne uszka idealnie nadają się na sałatkę. Sałatki mają taką zaletę, że cokolwiek do nich damy, oczywiście w granicach zdrowego
mojewypiekiinietylkoJedni ją uwielbiają, innych odstrasza już sam zapach, nie wspomnę o smaku. Żródło wielu witamin, związków i składników mineralnych. Brukselka – warto przemycić ją w kuchni
mojewypiekiinietylko„ Hamburgera wymyślił w 1904 roku garncarz Fletcher Davis . Podejmował się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony
mojewypiekiinietylkoDzisiaj, czyli 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jadamy ją na co dzień , nie tylko od święta, więc dlaczego w takim dniu ma być inaczej. By
mojewypiekiinietylkoOstatnio brukselka sama się wprosiła do mojego jadłospisu (bigosem). Nie mogę już powiedzieć, że jej nie lubię, wprost przeciwnie. Tym razem, korzystając z przepisu P. Basi
mojewypiekiinietylkoSą nieodłączną częścią naszej diety. Bez nich, kuchnia byłaby bardzo uboga. Sałatki – przyciągające wzrok, pobudzające zapachem nasze zmysły i pieszczące smakiem podniebienia. Sałatka z truskawkową
mojewypiekiinietylkoWielokrotnie pisałam, że do ciasta francuskiego będę wracać. Tym razem nie na słodko, lecz wytrawnie. Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską. Składniki: - 1 opakowanie
mojewypiekiinietylkoEnergetyzująca i pożywna – kasza gryczana jest dostępna przez cały rok i powinna być serwowana zamiennie dla ryżu, makaronu czy ziemniaków. Choć wiele osób uważa, że gryka
mojewypiekiinietylko