Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola Składniki na roladki z łososia w szynce parmeńskiej
Anielskie SmakiMule po marynarsku , to klasyczny, najprostszy i najbardziej znany przepis na mule. Świeże małże /mule / omułki duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli, natki pietruszki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW końcu Malinowe powracają do żywych i do działania. Brak sprzętu do fotografowania stał się moją wielką zmorą i spędzało mi sen z oczu.
Malinowe PocałunkiJuż chyba pisałam, że gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta
W kuchennym oknie EwySałatka jarzynowa jest klasyką kuchni polskiej. Każda gospodyni ma na nią swój sprawdzony przepis. Ja przygotowują jej najczęściej kiedy zostanie mi włoszczyzna z rosołu. Polecam podanie
Pyry na GazPolecam fajną, niezobowiązująca przekąskę z ciasta francuskiego. Gotowa w 20 minut, mega prosta i bardzo smaczna! Składniki opakowanie ciasta francuskiego około 15 kabanosów pesto pomidorowe ostra
Pyry na GazDzisiaj zapraszam Was w podróż do Krainy Tysiąca Jezior . Ta niezwykle piękna i zimna część Europy powszechnie nie słynie ze swojej kuchni. W sumie trudno się
Food SquareJest to jedna ze smaczniejszych sałatek z tuńczykiem jakie jadłam. Bardzo ją lubię, wierzę, że Wam także przypadnie do gustu. Jak dla mnie jest to idealne
upichcicW poszukiwaniu kulinarnych inspiracji na kolejne, domowe przyjęcie, trafiłam do Łucji. W jej Fabryce wypatrzyłam urzekające i apetyczne pietruszkowe tartinki, które postanowiłam zagnieść u siebie. Spisały
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaGdy sobie myślę o zimnych nóżkach, to przed oczami staje mi taki oto widoczek z dzieciństwa: moja babcia krzątająca się po kuchni, a przed
Kulinarne przygody GatityKiedyś będąc na zakupach w jednym z hipermarketów, wybierałem paprykę, obok leżały bakłażany. Podchodzi do mnie starszy Pan i pyta pokazując na bakłażana : " Dobre to? Żona
Parowar FacetaPasztet to mięsko. Dużo mięska i jeszcze trochę mięska. Zauważcie zdrobnienia, więc pewnie rzecz dzieje się w Krakowie. Otóż nie! Rzecz dzieje się w górach. A
ladykitchenCiekawą alternatywą do kanapek zamiast wędlin i serów może być wykonana przeze mnie pasta z zielonej soczewicy. Smakuje ona trochę jak pasztet, ale mi wydaje się
upichcicFresco znaczy świeży. Wszystko jasne i kropka. Nie ma konieczności dodawania czegokolwiek, no może poza przepisem na tą niekomplikowaną w przygotowaniu, ale bardzo odświeżającą sałatkę. Magia
BaRepasSKŁADNIKI 600 g mąki 15 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250-300 ml letniej wody 100 g smalcu 1 płaska łyżeczka soli sezam do posypania 1
zielonacukinka