Dziś, rzutem na taśmę, ostatni w tym sezonie świątecznym przepis na wigilijnego śledzika. Jest on podobny do mojego zeszłorocznego przepisu na śledzia a’la Milanówek
karmelowyToskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs. Różnica między Barchettą są takie, że Barchettę przygotowuje się z chleba pieczonego na
Bon Appetit MałgorzatyJest to przepis na wszystkim znaną pastę jajeczną :) Rzodkiewki i szczypiorek pochodzą już z mojego ogródka. Sałatę dopiero co flancowałam więc ta ze zdjęcia pochodzi jeszcze
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 plasterki szynki konserwowej (lub innej) 4 plastry papryki konserwowej 1 ogórek konserwowy (średni) szczypior majonez i śmietana sól
Bon Appetit MałgorzatyŻeby wykonać galaretkę z musu pomidorowego najpierw należy wykonać typowe gazpacho: Składniki: około 80 dag dojrzałych pomidorów (sparzone, obrane ze skórki) cały ogórek zielony (obrane
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 serek śmietankowy 1 ser camembert (u mnie ziołowy) szczypiorek oliwa z oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie Bakłażan i cukinię
Bon Appetit Małgorzatymoja publikacja Składniki na 4 porcje: 4 duże czerwone cebule ćwiartka czerwonej kapusty 1 gruszka garść rodzynek 2 łyżki startego selera ser gorgonzola sól, pieprz
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na 2 porcje: 2 buraki - duże puszka fasoli białej 3 ogórki konserwowe mała cebula czerwona majonez sól i pieprz. Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na 2 porcje: 1 długi, zielony ogórek 4 rzodkiewki pęczek szczypiorku biały ser / twaróg 2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto woli sól, pieprz Ogórki
Bon Appetit MałgorzatyPotrawa pochodzi z Prowansji. Składniki: słoiczek czarnych oliwek (100 g) 1 łyżka kaparów około 5 suszonych pomidorów 1 plaster anchois szczypta suszonego czosnku pieprz do
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: 250 g mąki pszennej 1 średnia cukinia 2 jaja 25 ml oliwy z oliwek (lub olej) 100 ml mleka 1 ząbek czosnku garść świeżego
Bon Appetit Małgorzatyprzepis kiedyś widziałam w programie Macieja Kuronia. Składniki: 40 dag kurzych wątróbek 3 - 4 jajka ugotowane na twardo 1 małe jabłko (koniecznie kwaśne) ząbek
Bon Appetit MałgorzatyNie wiem co mnie pokusiło, żeby w trakcie przygotowywania tego dania ugryźć sobie papryczkę chili? :/ to już nawyk podjadania ;) Oto propozycja przekąski, którą zaserwowałam na zlot
Bon Appetit MałgorzatyZimne nóżki to nic innego jak galareta z nóżek wieprzowych. Od lat podawane na stole w moim rodzinnym domu. Idealne na zakrapiane imprezy a także na
Bon Appetit MałgorzatyTen przepis pochodzi z bloga: Kulinarny Karnet Christophera, oryginalny przepis znajdziecie tutaj: PRZEPIS NA PŁONĄCA FIGĘ . wszelkie wskazówki otrzymałam także od autora :) Składniki na
Bon Appetit Małgorzaty