Kilka dni po premierze gry „Wiedźmin – Dziki Gon” straciłam Najcierpliwszego. Znaczy fizycznie był. Był i zamieniał tlen na dwutlenek oraz spożywał. Więc żył. Nasze mieszkanie wypełniło
ladykitchenSałatka z makaronem i łososiem na lunch też może być lekka i szybkostrawna czego uzasadnienie umieściłam pod tym przepisem.Może to okazać się odkrywcze zważywszy,że
Sztuka gotowania w/g SamirySzybkie greckie małe co nieco? Więc niczym Hellada sprostałam zadaniu ;).
Malinowe Pocałunkiskładniki: 30 śliwek kalifornijskich suszonych 30 plasterków boczku wędzonego 30 połówek orzecha włoskiego gorąca woda 30 wykałaczek wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 0,5 kg pieczarek 3 cebule 7 grahamek kilka plasterków wędzonego boczku tarty ser sól, pieprz, papryka kilka kropli sosu sojowego Przygotowanie: Boczek pokroić w
Gaździnka warzyPsianka podłużna ( Solanum melongena), czyli bakłażan lub oberżyna. Warzywo, które w środowisku naturalnym występuje w klimacie tropikalnym Północnej Afryki, Półwyspu Arabskiego i Indyjskiego, a w Polsce
W kuchni KatieOstatnio polubiłam faszerowane warzywa i coraz więcej ich robię :) tym razem na patelni :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaskładniki: 4 pomidory 120 g sera feta 8 plasterków boczku 2 – 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie oliwa sól, pieprz wykonanie: Pomidory myjemy, przekrawamy, wydążamy. Następnie
Domowy Smak JedzeniaSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródCzęstotliwość publikacji troszkę spadła, ale mam nadzieję, że to chwilowe :) Zajadając się kanapeczkami na szwedzkim chlebie knackebrod, chciałabym Wam napisać o nowym projekcie, w którym mam
W kuchni wieczoremTa przekąska wymaga sporo pracy i poświęcenia, bo napełnianie małych krążków to praca misterna, ale bardzo efektowna i smaczna. Choć na przyszłość, gdybym miała je robić
Kolorowy PrzepisownikKomu znudziły się krokiety i paszteciki? Dziś na blogu świetna odmiana tradycyjnych dodatków do czerwonego barszczu: mięsno-pieczarkowe nadzienie w kruchym cieście :) Gdy tylko go zobaczyłam
Kolorowy PrzepisownikTakie kąski często robię w towarzystwie TYCH ziemniaczków pieczonych. W zależności od zapotrzebowania piekę razem w jednej brytfannie lub na dwóch przy większej ilości :) Bardzo lubię
Kolorowy PrzepisownikŚwietna przekąska na przykład na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Może być też propozycją ciepłej kolacji. Dodam też uwagę, którą sama otrzymałam - można trochę więcej
Kolorowy PrzepisownikŚwietna przekąska. Trochę kaloryczna z powodu smażenia na oleju, ale skoro pozwalamy sobie czasem na pączki to i na takiego racuszka można sobie pozwolić :) ja nawet
Kolorowy Przepisownik