składniki: 4 pomidory 120 g sera feta 8 plasterków boczku 2 – 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie oliwa sól, pieprz wykonanie: Pomidory myjemy, przekrawamy, wydążamy. Następnie
Domowy Smak JedzeniaSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródCzęstotliwość publikacji troszkę spadła, ale mam nadzieję, że to chwilowe :) Zajadając się kanapeczkami na szwedzkim chlebie knackebrod, chciałabym Wam napisać o nowym projekcie, w którym mam
W kuchni wieczoremTa przekąska wymaga sporo pracy i poświęcenia, bo napełnianie małych krążków to praca misterna, ale bardzo efektowna i smaczna. Choć na przyszłość, gdybym miała je robić
Kolorowy PrzepisownikKomu znudziły się krokiety i paszteciki? Dziś na blogu świetna odmiana tradycyjnych dodatków do czerwonego barszczu: mięsno-pieczarkowe nadzienie w kruchym cieście :) Gdy tylko go zobaczyłam
Kolorowy PrzepisownikTakie kąski często robię w towarzystwie TYCH ziemniaczków pieczonych. W zależności od zapotrzebowania piekę razem w jednej brytfannie lub na dwóch przy większej ilości :) Bardzo lubię
Kolorowy PrzepisownikŚwietna przekąska na przykład na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Może być też propozycją ciepłej kolacji. Dodam też uwagę, którą sama otrzymałam - można trochę więcej
Kolorowy PrzepisownikŚwietna przekąska. Trochę kaloryczna z powodu smażenia na oleju, ale skoro pozwalamy sobie czasem na pączki to i na takiego racuszka można sobie pozwolić :) ja nawet
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 5 jajek 2-3 garści liści pokrzywy 1-2 łyżki czosnkowych oliwek pęczek natki pietruszki pół cebuli kilka gałązek szczypioru sól, pieprz 2-3 łyżki
Gaździnka warzySkładniki: dwa filety z Dorsza pęczek szczypioru pół cebuli 2-3 ząbki czosnku kilka plasterków wędzonego boczku sól, pieprz, ostra i słodka papryka kilka kropel ciemnego
Gaździnka warzyDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw
Moje Małe CzarowanieCzas przygotowania: 25 min. Składniki na słoik ok. 1,5 L Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg ogórków gruntowych ( twarde i czym mniejsze tym
kulinarnyJaCo robicie z oliwą, która Wam pozostaje po suszonych pomidorach w zalewie? Mam nadzieje, że jej nie wyrzucacie, gdyż świetnie się nadaje np. do grzanek. Do
Jadło i czytadłoSos holenderski jest sosem na bazie żółtek, masła i cytryny. Smak definiuje natomiast jakość i pochodzenie produktów, które wchodzą w jego skład. Prawdziwe masło wiejskie
KreatywnePinySkładniki: (na 1 porcję) garść liści sałaty lodowej 5-6 listków świeżej kolendry 5-6 małych listków świeżej bazylii 1 pomidor średniej wielkości 1 ser typu
KreatywnePiny