przystawki - 17402 przepisów (strona:909/1161)

Muffinki a’la Pizza 135

Dziś na specjalne życzenie przedstawiam przepis na muffinki dla miłośników pizzy i … porządku w lodówce – czyli danie z cyklu jak z niczego zrobić coś. Muffinki

Kulinarna Patilogia
Dip guacamole 142

  Meksyk dla każdego. Danie ładnie wygląda i nie wymaga dużo pracy. To doskonały dip imprezowy. Polecam zrobić od razu w większej ilości Czas przygotowania – 15

Kulinarna Patilogia
Sałatka z brokułów i fasoli 197

  Wyjątkowo smaczna i efektowna sałatka z brokułów i fasoli na każdą okazję, którą jesteś w stanie przygotować w 15 minut. Polecana przez „specjalistów”

Kulinarna Patilogia
Mięsne kulki w occie 148

Tradycja przygotowywania zakąsek jest prawie tak stara jak tradycja spożywania napojów wyskokowych. Śledzik i ogórek stale towarzyszą co bardziej udanym spotkaniom. Do tak zacnego grona warto

Kulinarna Patilogia
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 140

  Dzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale

Kulinarna Patilogia
Ryba po japońsku 137

  Ryba po japońsku to kolorowa alternatywa dla tradycyjnej ryby po grecku. W smaku bardziej pikantna i według mnie ciekawsza. Słodko kwaśna zalewa i łagodna ryba

Kulinarna Patilogia
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 153

Pieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie

Kulinarna Patilogia
Tradycyjny galat z nóżek 196

Galareta z nóżek… nieodłaczna towarzyszka typowych spotakań Polaków przy stole. Samodzielne danie, zakąska czy przekąska – galat dobry jest na każdą okazję. I nie zapominajcie

Kulinarna Patilogia
sos tatarski 158

Sos tatarski to bardzo prosty i popularny dodatek do jaj, mięs na zimno czy ryb. Przepis na sos tatarski można znaleźć już w XVIII wiecznych książkach

Kulinarna Patilogia
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 340

Dziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No

Kulinarna Patilogia
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 150

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany

Kulinarna Patilogia
Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów 320

Po świąteczno-sylwestrowym rozpasaniu przyszedł czas na odpoczynek od „konkretów”. Przejedzeni chętnie sięgniemy po „coś lżejszego”. Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów

Kulinarna Patilogia
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym 152

Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym to tylko kilka składników ułożonych na sobie a efekt – no sami zobaczcie. Robi się naprawdę szybko, łatwo i

Kulinarna Patilogia
Pasta jajeczna z tuńczykiem 180

Lubię wiosenne śniadania. Za oknem słońce, energia nas rozpiera i aż się chce coś fajnego wrzucić na kanapkę. I wtedy często na stole lądują wszelkiego rodzaju

Kulinarna Patilogia
Wyjątkowe śniadanie z grilla – tosty grillowane na desce cedrowej 128

Podchodźmy śmiało do tematu grillowania. Przygotujmy śniadanie na desce cedrowej. Grzanki wypełnione jajkiem i dodatkiem sera cheddar to idealne danie na rozpoczęcie dnia. Czas przygotowanie: 15

naRuszcie