przystawki - 17402 przepisów (strona:865/1161)

OMLET PARYSKI 158

Śniadania są jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Dają siłę i energię na cały dzień. Dzisiejszy omlet paryski nie jest może niskokaloryczny... ale smaczny i

potrawyregionalne
PIECZONY CZOSNEK W OLIWIE Z ZIOŁAMI 129

Czosnek To moje ulubione warzywo, najaromatyczniejsze i zdrowotne dobrodziejstwo,  choć towarzysko może zaszkodzić ;-) Jest on niezastąpiony w mojej kuchni.  Wszyscy znamy

potrawyregionalne
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 119

Surówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu. Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów. Ja proponuję dziś poniższy

potrawyregionalne
SAŁATKA WARZYWNA Z TOFU 126

Ojczyzną tofu są Chiny. Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym

potrawyregionalne
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU 155

Jajka po benedyktyńsku lub inaczej jajka w koszulkach. Idealne na śniadanie. Bez skorupek,które trzeba obierać. Jajka te można jeść z dowolnymi ulubionymi dodatkami: chrupiącym boczkiem

potrawyregionalne
CAMEMBERT PIECZONY Z GRZANKAMI 143

Ser Camembert gościł już na moim blogu. Smażyłam go w panierce na patelni. Przepis znajdziecie TU Dzisiaj pomyślałam,żeby przyrządzić go w inny sposób. Takie szybkie

potrawyregionalne
PASTA Z KURZYCH WĄTRÓBEK I SERC 129

Dziś potrawa dla wielbicieli podrobów i pasztetów. Pasta z kurzych wątróbek i serc , którą proponuję jest szybszą i łatwiejszą wersją pasztetu. Idealna do kanapek. Składniki: 40

potrawyregionalne
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI 216

Lubicie śledzie? Ja mogłabym je jeść o każdej porze  ;-) Polecam dziś pyszną   śledziową sałatkę z ziemniakami i burakami. Wprawdzie jest trochę

potrawyregionalne
MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS 128

Pyszne masło czosnkowe ze świeżym koperkiem. Idealne do świeżego chlebka,grzanek lub warzyw np.szparagów. Do tego fileciki anchois i ząbek czosnku.Pycha!  Zapewniam,że zjecie

potrawyregionalne
SALSA Z BAKŁAŻANA POMIDORÓW I ŚWIEŻEJ BAZYLII 160

Salsa z pieczonego bakłażana , duszonych pomidorów z dodatkiem czosnku i świeżej bazylii. Idealna do zapiekanek, lekka, zdrowa i pyszna. Składniki: bakłażan jeden duży lub dwa,trzy

potrawyregionalne
SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW Z SZYNKĄ 181

  Zapraszam dziś na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Składniki: 6-8 ziemniaków 1 szt.czerwonej cebuli 4-5 szt. średnich kiszonych/konserwowych ogórków 8-10 dkg dowolnego rodzaju

potrawyregionalne
SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM PALUSZKAMI KRABOWYMI BROKUŁAMI 157

Szybka, kolorowa i prosta sałatka z makaronem ryżowym. Skład zależy od inwencji i Waszych smaków. Składniki: opakowanie makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 0,5 puszki

potrawyregionalne
PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA 160

Pyszna i zdrowa   pasta z wędzonego pstrąga z serkiem i chrzanem Idealna do kanapek.  Był już prezentowany na blogu przepis na: PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI

potrawyregionalne
SAŁATKA Z AWOKADO ROSZPONKĄ SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MOZZARELLĄ I PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU 173

    Roszponka ma lekko orzechowy smak. Zielona, pełna witaminy C i żelaza. Źródło prowitaminy A, witamin z grupy B.Znajdziemy w niej wapń i fosfor. Roszponka

potrawyregionalne
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 136

Proponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois

potrawyregionalne