przystawki - 17402 przepisów (strona:865/1161)

Sałatka z buraków do obiadu 202

Po ugotowaniu barszczu czerwonego do picia zostało mi sporo kawałków buraka. Zamiast wyrzucać zawsze wykorzystuję w sałatce, którą podaję do obiadu. Jak już się ma ugotowane

Weekendy w domu i ogrodzie
Makaron z krewetkami i fioletowym kalafiorem 169

W tym daniu użyliśmy zamiast makaronu spaghetti, zwykłego makaronu nitki ( rosołowego ). Eksperyment wyszedł smacznie, a dodatek nietypowego kalafiora wzbogacił to danie. Składniki 300 g makaronu nitki

R'n'G Kitchen
Zielone szparagi w bekonie. 225

Czasami jest tak, że mamy ochotę na coś innego. Dobre są wtedy szparagi, których na co dzień raczej się u mnie w domu nie je. Szparagi

W kuchni u Moniki
Galaretki drobiowe. 207

Galaretki mięsne przypominają mi dom rodzinny. Pamiętam, że we wszystkie święta czy też  w większe uroczystości były one podawane. Długo czekałam ze zrobieniem ich, ponieważ

W kuchni u Moniki
Jajko w koszulce. 234

Jakiś czas temu natrafiłam na pięknie podane jajka w koszulce. Troszkę poczytałam i pooglądałam zdjęć i filmików na temat ich przyrządzania. Każdy ma swój sposób, więc

W kuchni u Moniki
Ozory w sosie majonezowo czosnkowym. 206

Składniki: 2 ozory wieprzowe, pieprz, kilka ząbków czosnku, kilka łyżek majonezu, śmietana lub woda do rozrzedzenia troszkę majonezu. Przygotowanie: Ozory ugotować w wodzie do momentu aż

W kuchni u Moniki
Ozory w galarecie. 240

Składniki: kilka ozorów - ja miałam 1.6kg, ale dwa zużyłam na ozory w sosie majonezowo czosnkowym, puszka zielonego groszku, 3 jajka, kilka listków zielonej pietruszki, włoszczyzna

W kuchni u Moniki
Jajka faszerowane w skorupce. 305

Dziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce.  Składniki: (porcja na 1 osobę) 2 jajka

W kuchni u Moniki
Golonka w galarecie. 286

Składniki: Ok.1kg golonki, korzeń pietruszki, 2 lub 3 marchwie, kawałek selera, por, żelatyna na 2L, kilka listków natki pietruszki, sól, pieprz, kostka bulion wołowy, troszkę

W kuchni u Moniki
Jajka faszerowane. 269

Składniki: 6 jaj, mała cebula, 2-3 plasterki szynki, 2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz, łyżka majonezu, łyżka śmietany. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze

W kuchni u Moniki
Galareta drobiowa (przepis 2) 243

Galareta mojej mamy lekko się różni od tej, którą ja robię. Mój przepis już się znajduje na blogu. Dziś pokażę sposób przygotowania mojej mamy. Składniki: kilka

W kuchni u Moniki
Biedronki na krakersach. 258

Tak się napatrzyłam na piękne biedronki, których tak dużo na internecie, że sama musiałam takie zrobić :) Wiem, wiem moje są troszkę podłużne ale bardziej mi

W kuchni u Moniki
Krakersy z czarnymi oliwkami i świeżą bazylią. 239

Do pochrupania na wieczorny seans filmowy :) Czasami tak niewiele potrzeba by przygotować smaczną przekąskę.Wystarczy kilka ulubionych produktów mieć pod ręką i je połączyć. Ja połączyłam

W kuchni u Moniki
Frykasy. 352

Frykasy są bardzo fajną przekąską na wieczory spędzane w domu przed telewizorem lub na wieczorne pogaduchy ze znajomymi. Mi oraz mojemu mężowi najlepiej smakują one z

W kuchni u Moniki
Pasta jajeczna 267

Po niewyspanej nocy ciężko jest czasem wymyślić coś dobrego na śniadanie. A jednak udało mi się poprawić nastrój dobrym pomysłem ze zrobieniem pasty jajecznej, której nie

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania