przystawki - 17402 przepisów (strona:867/1161)

ZAPIEKANE SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z CHEDDAREM 164

Sezon na szparagi jeszcze trwa. Korzystajmy więc jak najwięcej i jedzmy je... bo tak szybko się kończą.    Polecam je dziś w towarzystwie szynki parmeńskiej

potrawyregionalne
BÓB Z CZOSNKIEM SMAŻONY NA MAŚLE 139

BÓB może być jedzony jako przekąska, jest doskonałym składnikiem sałatek. M ożna go dodawać do zup, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami,  dobrze komponuje się

potrawyregionalne
Śledzie z żurawiną i rodzynkami 160

Przepis dla lubiących śledzie na słodko. Składniki 500 g płatów śledziowych matiasów 3 duże czerwone cebule pół szklanki żurawiny pół szklanki rodzynek 300 ml pomidorowej passaty

R'n'G Kitchen
Kulki z kaszy manny (z krakersami) wg Di 143

Korzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój).   Dobra, przyznam

Di gotuje
Domowe Nuggetsy w Płatkach Kukurydzianych 979

  Przepyszne, soczyste, chrupiące kąski kurczaka w płatkach kukurydzianych to smakowita przekąska którą pokochają niemal wszyscy wielbiciele nuggetsów. Domowe nuggetsy są proste w przygotowaniu i co

Słodka Strona
Pieczarki z owocami morza 126

Pyszne pieczarki i równie smakowite mieszanki owoców morza, czy można je połączyć? oczywiście że tak. W rezultacie danie pyszne i pożywne zaspokoi każdy głód, zachęcam do

Moje Małe Czarowanie
PIECZARKI NADZIEWANE WARZYWAMI I ZAPIEKANE POD SEREM 147

Sezon grillowy w pełni, więc przedstawiam dzisiaj przepis na zapiekane pieczarki, które będą pasowały idealnie do grillowanego mięsa. Danie jest soczyste, mocno aromatyczne i może stanowić

Przepisy Aleksandry
Tarta jabłkowa z kruszonką 181

Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli 4-5 łyżek zimnej wody 125 g masła 8-9 jabłek cukier trzcinowy cynamon Kruszonka: 80 g mąki

Gaździnka warzy
Tarta z cukinią 164

Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 3-4 łyżki wody 125 g masła zimnego cukinia żółta, zielona pierś kurczaka natka pietruszki ser do zapiekania sól

Gaździnka warzy
PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM HOLENDERSKIM. THERMOMIX TM5 182

SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 500 g mięsa wołowego (polędwica) 4 ugotowane jajka 3 ząbki czosnku 1 łyżka wędzonej ostrej papryki

ClauditteMissCooking
Sos boloński 158

Publikuję dziś przepis na domowy sos boloński. Przepis i wykonanie tym razem przygotował mój mąż. Sos wyszedł rewelacyjnie smaczny!   Polecam! Sos boloński Składniki: 500 g

paapilotkaa
Śledzie w śmietanie i buraczki z chrzanem 150

500 g śledzi marynowanych 200 ml śmietany 18% 200 ml jogurtu naturalnego 1 cebula 1 jabłko sól pieprz 1-2 pieczone lub gotowane buraczki 1 łyżka

Gotowanie jest łatwe
Tatar 125

1 polędwiczka słodka sól pieprz cebula 2 ogórki konserwowe odrobina przegotowanej wody 2-3 żółtka Mięso pokroić na mniejsze kawałki i zmielić przy pomocy robota. Dodać

Gotowanie jest łatwe
Nóżki w galarecie 132

1,5- 2 kg nóżek i kolanek wieprzowych 2 marchewki 5-6 ząbków czosnku ziele angielskie listek laurowy sól pieprz pieprz ziołowy groszek z puszki natka

Gotowanie jest łatwe
Pesto z rzeżuchy 136

garść rzeżuchy ogrodowej (duża garść) 4 łyżki ziaren słonecznika 1 szkl oliwy sól pieprz 40 g tartego parmezanu Rzeżuchę opłukać, odwirować w suszarce do warzyw, lub

Gotowanie jest łatwe