Smaczne i proste połączenie śledzi i buraków. Idealnie nada się na spotkanie rodzinne lub z przyjaciółmi. Składniki 4 średniej wielkości ziemniaki 4 średniej wielkości buraki 2
R'n'G KitchenSkładniki: matiasy 8 sztuk, mleko 1/2 litra, pietruszka zielona 1 pęczek, ząbki czosnku 4 sztuki, cebula czerwona 1 mniejsza, cukier 1 łyżeczka, musztarda miodowa 2 łyżki
W Mojej Kuchni LubięA oto przykład jak wykorzystać pastę kanapkową z makreli i ciasto na ciasteczka cebulowe :) Wierzcie lub nie, ale dzieciaki i goście będą zachwyceni. Jak zrobić pastę
ClauditteMissCookingNieco inna wersja krokietów, ale jakże ciekawa! serki topione i Camembert z bułką tartą, to nietuzinkowe połączenie, by uzyskać farsz, wyśmienity w smaku, spróbujcie, tych niecodziennych
kgwjanczewoSzybko i prosto W sam raz dla zapracowanych... Pomidory najlepiej malinowe sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki. Do tego dodałam
potrawyregionalneOmlet można przyrządzać na wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Dwa żółtka i białka wbijam do osobnych miseczek. Żółtka roztrzepuję z
potrawyregionalneRybę po grecku można jeść na ciepło lub na zimno. Na co dzień lub od święta. 8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni. Można
potrawyregionalneDo czerwonego barszczyku można podawać krokiety, paszteciki, uszka a ja polecam dziś dla odmiany drożdżowe paluszki idealne do czerwonego barszczu. Zajrzyjcie również do wpisu
potrawyregionalneParówki jako takie to jedzenie szybkie i nie oszukujmy się mało wykwintne. Dla urozmaicenia proponuję dziś nieco odmienne ich podanie. Do miseczki wkładamy w zależności
potrawyregionalneDanie to tak naprawdę nie wymaga podawania przepisu i rozpisywania się nad nim. W paru słowach załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam
potrawyregionalneMała, szybka i pyszna przekąska na spotkania w gronie przyjaciół. Wydrylowane, słodkie daktyle owinęłam wędzonym boczkiem i spięłam wykałaczkami. Na patelnię wlałam łyżkę oliwy z
potrawyregionalneDanie trochę świąteczne,trochę imprezowe. Tak naprawdę można je stworzyć dowolnie. Moja propozycja i wykonanie zgodne z powyższym zdjęciem jest następujące. Cztery jajka przekroiłam na
potrawyregionalneW końcu nadszedł czas na moją kochaną fasolkę ;-) Istnieje wiele odmian fasolki szparagowej. Najbardziej popularna jest zielona i żółta. Fasolka jest uboga w kalorie (ok. 30
potrawyregionalneZapewne nieraz krojąc pomidora myśleliście,że znów to samo... dodacie cebuli, może ogórka jak zawsze. Podpowiem wam i być może wykorzystacie mój przepis i zapewniam
potrawyregionalneRęka do góry kto nie lubi pierogów z jagodam i ? Nie widzę żadnej ;-) Wszyscy lubią je jeść...gorzej z ich robieniem. Robiąc dziś zakupy
potrawyregionalne