przystawki - 17402 przepisów (strona:636/1161)

Tosty ze szpinakiem i łososiem 129

Cześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również  jako przekąskę na spotkania ze znajomymi

Pieprzyć z Fantazją
Foccacia z czosnkiem i oliwkami / Focaccia with garlic and olives 185

Scroll down for recipe in English. Ciasto na foccacię przygotuj wieczorem i włóż do lodówki. Rano ciesz się świeżym, chrupiącym dodatkiem do śniadania :) Składniki: (2 szt

Delicious Place
Przekąska z mięsem mielonym, szpinakiem i beszamelem 149

  Jedne obfite święta skończyły się, a już małymi krokami zbliżają się drugie, ale tym czasem wróciliśmy do codzienności, do naszych obowiązków. Do codziennego gotowania naszych

Kuchnia Paulettes
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 157

Jajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte

Kuchnia Paulettes
Tosty z pieczywa czosnkowego z szynką 124

Cześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i

Pieprzyć z Fantazją
z awokado i kurczakiem czarny ryz 79

Składniki: 1 szklanka ryżu 1 awokado 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru pudru sok z polowy cytryny ziarna słonecznika,dyni ,co kto lubi sól ,pieprz

mojej kuchni
zurawina z czarnym ryzem 83

Składniki 1 szkl. czarnego ryżu 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek 3-4 szalotki – cebulki sok z pół cytryny łyżka posiekanych ziaren kolendry

mojej kuchni
pyszne ciasto ziemniaczano-serowe 111

Składniki  Gdy głód ściska!  Prosty ,szybki,przepis do wykonania,  aby uszczęśliwić  żołądek. 800-1000 g ziemniaków 80-100 g sera raclette,lub

mojej kuchni
Faszerowane jajka z burakami 71

Składniki Składniki są w proporcji na 1 jajko, tak aby każdy mógł wziąść tyle na ile potrzebuje osób 1 jajko 20 g ser topiony – u mnie

mojej kuchni
Rolada -Galaretka 99

Składniki: 600ml rosołu,( lub można zrobić wywar z 2 kostek warzywnych) 13 płaskich  łyżeczek żelatyny 20dkg sera goudy w plastrach 6 jaj 16 cienkich plastrów

mojej kuchni
tarta z maki orkiszowo-ryzowej ze szpinakiem 57

Składniki Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki

mojej kuchni
KALMARY BABY nadziewane - jak wyczyścić kalmary 98

Dzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki

Rita creative
BURAKI Z CZOSNKIEM | kuchnia grecka 91

Cześć! Dzień 25 marca to dla Greków najważniejsze święto  narodowo-kościelne. W ten dzień, we wszystkich domach greckich, tradycyjnie ,podawany jest smażony dorsz (bakaliaros), puree

Rita creative
DIP CZOSNKOWO KOPERKOWY 88

DIP czosnkowo koperkowy. SKŁADNIKI: 👌3 łyżki majonezu 👌2 łyżki gęstej śmietany 👌1 łyżka posiekanego koperku 👌pieprz wg.uznania 👌sól wg.uznania 👌3 ząbki czosnku WYKONANIE:

Rita creative
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I MAKARONEM 95

Cześć! Wczoraj ciągle łaził za mną tuńczyk hehe... A, że bardzo dawno nie robiłam (nie przyznam się ile, bo aż wstyd), to postanowiłam raz dwa zrobić

Rita creative