Cześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi
Pieprzyć z FantazjąScroll down for recipe in English. Ciasto na foccacię przygotuj wieczorem i włóż do lodówki. Rano ciesz się świeżym, chrupiącym dodatkiem do śniadania :) Składniki: (2 szt
Delicious PlaceJedne obfite święta skończyły się, a już małymi krokami zbliżają się drugie, ale tym czasem wróciliśmy do codzienności, do naszych obowiązków. Do codziennego gotowania naszych
Kuchnia PaulettesJajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte
Kuchnia PaulettesCześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 1 szklanka ryżu 1 awokado 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru pudru sok z polowy cytryny ziarna słonecznika,dyni ,co kto lubi sól ,pieprz
mojej kuchniSkładniki 1 szkl. czarnego ryżu 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek 3-4 szalotki – cebulki sok z pół cytryny łyżka posiekanych ziaren kolendry
mojej kuchniSkładniki Gdy głód ściska! Prosty ,szybki,przepis do wykonania, aby uszczęśliwić żołądek. 800-1000 g ziemniaków 80-100 g sera raclette,lub
mojej kuchniSkładniki Składniki są w proporcji na 1 jajko, tak aby każdy mógł wziąść tyle na ile potrzebuje osób 1 jajko 20 g ser topiony – u mnie
mojej kuchniSkładniki: 600ml rosołu,( lub można zrobić wywar z 2 kostek warzywnych) 13 płaskich łyżeczek żelatyny 20dkg sera goudy w plastrach 6 jaj 16 cienkich plastrów
mojej kuchniSkładniki Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki
mojej kuchniDzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki
Rita creativeCześć! Dzień 25 marca to dla Greków najważniejsze święto narodowo-kościelne. W ten dzień, we wszystkich domach greckich, tradycyjnie ,podawany jest smażony dorsz (bakaliaros), puree
Rita creativeDIP czosnkowo koperkowy. SKŁADNIKI: 👌3 łyżki majonezu 👌2 łyżki gęstej śmietany 👌1 łyżka posiekanego koperku 👌pieprz wg.uznania 👌sól wg.uznania 👌3 ząbki czosnku WYKONANIE:
Rita creativeCześć! Wczoraj ciągle łaził za mną tuńczyk hehe... A, że bardzo dawno nie robiłam (nie przyznam się ile, bo aż wstyd), to postanowiłam raz dwa zrobić
Rita creative