Ponieważ są święta, więc wpis krótki. Smażone w skorupkach jaja. Zawsze je lubiłam a robię rzadko. Może czas to zmienić? Polecam! Jaja smażone w skorupkach - przepis
Stare GarySkładniki: świeże, małe dorsze 8 sztuk, kucharek 1,5 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba marchew 4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju 3 jajka pęczek szczypiorku 1 słoik pieczarek marynowanych lub smażonych w oleju majonez ocet
czarrna od kuchniJajka w galarecie z szynką, kukurydzą i papryką to świetny pomysł na przekąskę na wielkanocny stół. To super smaczna przekąska na zimno, która smakuje podana z
Zasmakuj KuchniDziś na specjalne życzenie przedstawiam przepis na muffinki dla miłośników pizzy i … porządku w lodówce – czyli danie z cyklu jak z niczego zrobić coś. Muffinki
Kulinarna PatilogiaMeksyk dla każdego. Danie ładnie wygląda i nie wymaga dużo pracy. To doskonały dip imprezowy. Polecam zrobić od razu w większej ilości Czas przygotowania – 15
Kulinarna PatilogiaWyjątkowo smaczna i efektowna sałatka z brokułów i fasoli na każdą okazję, którą jesteś w stanie przygotować w 15 minut. Polecana przez „specjalistów”
Kulinarna PatilogiaTradycja przygotowywania zakąsek jest prawie tak stara jak tradycja spożywania napojów wyskokowych. Śledzik i ogórek stale towarzyszą co bardziej udanym spotkaniom. Do tak zacnego grona warto
Kulinarna PatilogiaDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale
Kulinarna PatilogiaRyba po japońsku to kolorowa alternatywa dla tradycyjnej ryby po grecku. W smaku bardziej pikantna i według mnie ciekawsza. Słodko kwaśna zalewa i łagodna ryba
Kulinarna PatilogiaPieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie
Kulinarna PatilogiaGalareta z nóżek… nieodłaczna towarzyszka typowych spotakań Polaków przy stole. Samodzielne danie, zakąska czy przekąska – galat dobry jest na każdą okazję. I nie zapominajcie
Kulinarna PatilogiaSos tatarski to bardzo prosty i popularny dodatek do jaj, mięs na zimno czy ryb. Przepis na sos tatarski można znaleźć już w XVIII wiecznych książkach
Kulinarna PatilogiaDziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No
Kulinarna PatilogiaPierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany
Kulinarna Patilogia