przystawki - 17402 przepisów (strona:305/1161)

Przepisy na jesień 107

scorzonera Wężymord przypomina w smaku szparagi. Jest twardym korzeniem, który możemy marynować jak topinambur czy ogórki. Co zrobić z takim nietypowym warzywem? Jest pyszne w sałatce, do chrupania jako przystawka, a nawet jako nietypowy dodatek do sushi. Tak jak na tym zdjęciu, gdzie część hosomaków jest z ryba a część z marynowaną skorzonerą. Jedyne o czym warto pamiętać, to żeby

Ugotowane pozamiatane
Pieczarki Portobello faszerowane mięsem mielonym 212

Pieczarki Portobello to kuzynki białych pieczarek. Są podobne w smaku, jednak bardziej mięsiste, większe oraz mają brązowy kolor. Do ich faszerowania należy użyć dość ostrych, wyczuwalnych

Kuchnia Bazylii
Sałatka farmerska 286

potrzeby sałatkę można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Sałatka farmerska pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Foccacia z ziołami i ziemniakiem 115

Foccacia to potrawa z kuchni włoskiej , jest to rodzaj pieczywa   które można podać jako przystawkę przed daniem głównym aby zaspokoić pierwszy głód. Przepisów na ten rodzaj pieczywa jest wiele, ja dziś proponuję z aromatycznymi ziołami, dobrą oliwą i startym ziemniakiem ze skórką. Po upieczeniu foccacia jest przyjemnie chrupiąca z wierzchu, ziemniak zamienia się   w aromatyczny chips , a środek

Wanilia i Kardamon
Zrazy drobiowe pod serem pleśniowym 89

kiedy będą miękkie. Talerz polać kilkoma łyżkami sosu, ułożyć plastry ziemniaka i na wierzchu zrazy. Świeże warzywa pokrojone w słupki podpiec na patelni ( jak do zrazów) i podawać jako przystawkę. Gotowe. Smacznego:)       Artykuł Zrazy drobiowe pod serem pleśniowym pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Jesienne surówki obiadowe – jak zrobić dobrą surówkę? 52521

domowym majonezem. Do surówki dodałam czarny pieprz, trochę soku z cytryny i miodu. Seler był gigantycznej wielkości, surówka starczy na cały tydzień, he, he… Inną ulubioną jesienną przystawką jest surówka z czerwonej kapusty szpiczastej. Ostatnio w sklepach pojawiły się szpiczaste kapusty, białe i te czerwone. Lubię je za to, że nie są zbyt wyrośnięte. Jedna wystarczy na surówkę

codojedzenia
Figi zapiekane z boczkiem i serem pleśniowym 90

Szybka i elegancka przystawka na jesienną kolację. Każdy sobie z nią poradzi i nie potrzeba zbyt wielu składników - tylko trzy. Warto się skusić, dopóki dostępne są figi :)   Składniki: 4 figi 4 plastry wędzonego boczku 70 g sera pleśniowego Figi nacinamy na krzyż uważając przy tym, aby nie przeciąć ich do końca. Delikatnie rozchylamy i do środka wkładamy pokrojony

My simple kitchen
Sernik z malinami 97

minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik z malinami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Strogonow z grzybami 170

DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Strogonow z grzybami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Czekoladowe muffinki z cukinią 79

kawałki orzechy laskowe *** *** Babeczki odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Czekoladowe muffinki z cukinią pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Owoce, które mają tak mało kalorii, że możesz je jeść bez ograniczeń a na pewno nie przytyjesz! 73

ograniczeń i bez wyrzutów sumienia. Podane poniżej wartości dot. ilości kalorii w 100 g owoców. – Arbuz – 30 kcal – w większości składa się z wody, świetny owoc na przystawkę, jest bogaty w witaminy i antyoksydanty, – Porzeczki – 31 kcal – są bogate w witaminy C i PP oraz żelazo, są pomocne w przypadku cery trądzikowej, – Truskawki – 33 kcal

To Musisz Wiedzieć
Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem 125

nasionami słonecznika *** *** Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny oraz przyprawami i tak powstałym sosem polewamy równomiernie sałatkę *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kugel – zapiekanka z tartych ziemniaków 8831

kiedy był podawany jako danie szabasowe. Dzisiaj proponujemy Wam właśnie wersję z ziemniaków. Kugel robi się szalenie łatwo, wystarczy zetrzeć ziemniaki i wymieszać z jajkami. Świetnie sprawdza się jako przystawka w głównych daniach do np. pieczonego kurczaka z wątróbką . Jeśli macie dość nudnych tłuczonych ziemniaków, lub chcecie zrobić wrażenie na gościach, upieczcie kugel. Efekt gwarantowany. Z podanych poniżej składników zrobicie

Niedzielny kucharz
Wine Expo Poland 2019 84

jeszcze wina spośród laureatów Wine Expo Poland Awards 2018 warto zwrócić uwagę? Wspominki zaczęliśmy od spumante Oro del Marchese od La Fortezza. Wino musujące z Kampanii i tradycyjne sardyńskie przystawki z pane carasau, pomidorów i bottargi? Czemu nie. Zwłaszcza, że to jeden z ulubieńców jury konsumenckiego (Gold Award). Mnie osobiście najbardziej smakowały Amnésia – intensywne czerwone portugalskie wino z Alentejo

Ugotowane pozamiatane
Przystawka z tortili, łososia i serkiem 109

Szybko i pysznie, ale musie je przygotować krótko przed podaniem.   Na tortilii rozsmarować serek, następnie rozerwać płaty wędzonego łososia. Pomidora naciąć delikatnie na kształt krzyża

Kuchnia Pokoleń